Yeşil kentin tarihi camilerine ziyaretçi akını!
Düzce'deki çivi kullanılmadan "çandı" yöntemiyle inşa edilen tarihi Cuma ve Orhangazi camileri ve Akçakoca Merkez Camisi'ne ziyaretçi akını.
Düzce'nin Akçakoca ilçesinde çivi kullanılmadan "çandı" yöntemiyle inşa edilen tarihi Cuma ve Orhangazi camileri ile dünyada bir benzeri sadece Pakistan'da bulunan, Selçukluların kıl çadırı görünümündeki Akçakoca Merkez Camisi, özellikle ramazan ayında ziyaretçi akınına uğruyor.
Osmanlı Padişahı 2. Mahmud tarafından 1834 yılında Hemşin köyünde inşa edilen Cuma Camisi, çivisiz, birbirine geçirilme yöntemine göre kesilmiş kerestelerden oluşan yapısıyla görenleri adeta büyülüyor. İki katlı caminin alt kısmı yığma taşlardan, üst kısmı ise ahşaptan inşa edilmiş.
179 yıl önce inşa edilen, çevre köylerin cuma namazı için toplandığı özel bir ibadet mekanı olan cami, restorasyonun ardından yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açıldı.
7 asırlık Orhan Gazi Camisi
Orhan Gazi döneminde "çandı" yöntemiyle inşa edilen Orhangazi Camisi ise ilçedeki tarihi ibadet mekanları arasında yer alıyor.
Çayağzı köyündeki Osmanlı Mezarlığı'nda 1323 yılında inşa edilen tarihi cami, 2009 yılındaki restorasyonun ardından yeniden ibadete açıldı.
Enine 8 metre olan 12 metre yüksekliğindeki Orhangazi Camisi, özellikle ramazan ayında ziyaretçilerin akınına uğrayan mekanlar arasında bulunuyor.
Tek benzeri Pakistan'da
Akçakoca ilçesinde yapımı 15 yılda tamamlanan, tek benzeri ise Pakistan'da bulunan Akçakoca Merkez Camisi de Selçukluların kıl çadırı görünümlü mimarisiyle ilgi çekiyor.
Cami, 5 bin kişinin ibadet edebildiği alanıyla, "Onbir ayın sultanı" ramazanda özellikle gidilen ibadethaneler arasında yer alıyor.
Yorum Yaz