maritbet girişmaritbet
İç mekan tasarımının kalbi İstanbul'da atacak

İç mekan tasarımının kalbi İstanbul'da atacak

Mobilyadan aydınlatmaya, ev tekstilinden aksesuara kadar iç mekan tasarımının yenilikçi, özgün ve estetik çözümlerinin buluşacağı Furnishings & Design Istanbul, 19-21 Eylül'de düzenlenecek.

Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) tarafından organize edilen ve Türkiye'nin ilk tasarım odaklı fuarı olma özelliğini taşıyan Furnishings & Design Istanbul (FDI) etkinliği 19-21 Eylül'de, İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenecek.

Sektördeki en yeni ve ilham verici tasarımlar ile ufuk açıcı sohbetlere ev sahipliği yapacak Furnishings & Design Istanbul, sürdürülebilirlikten inovasyona kadar farklı alanlara odaklanan yenilikçi tasarımları buluşturacak.

"Tasarım Yeniden İstanbul'da" mottosuyla düzenlenen ve sektörün güçlü iş ağını arkasına alan fuar, sürdürülebilirlik vizyonuyla da dikkatleri üzerine çekecek. Kullanılan tüm stantlar ve malzemeler, fuarın ardından geri dönüşüm işleminden geçirilerek okullara yönelik farklı malzemelere dönüştürülecek.

"Özgün tasarımlarımızın zayıf kalması hızımızı kesiyor"

Fuara ile ilgili konuşan MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, Türkiye mobilya sektörünün son 20 yıl içinde büyük bir dönüşüm yaşadığını belirterek, son 20 yılda ihracat yapan, dış ticaret fazlası veren ve ülke ekonomisine ciddi katkı sunan bir endüstri haline geldiğini söyledi. Güleç, Türkiye'nin mobilyada kilogram başına düşen ihracat değerinin 3,5 dolar olduğunu belirterek, hedeflerinin 7 dolar olduğunu, burada da tasarımın büyük önem arz ettiğini vurguladı.

Sahip oldukları üretim gücü ve pazarlama faaliyetleriyle dünyanın 7'nci büyük mobilya ihracatçısı durumuna geldiklerini dile getiren Güleç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu başarı hikayesinin güçlenerek devam etmesi gerekiyor. Bu da ancak endüstrinin merkezine 'tasarımı' yerleştirmekle mümkün olabilir. Ancak özgün tasarımlarımızın zayıf kalması hızımızı kesiyor. Durum böyle iken, tasarımcı ile üreticiyi bir araya getiren, verimli buluşmalara ve deneyimlere olanak tanıyan bir organizasyona; özgün tasarımların önemini ortaya koyan, 'sıradan olmaktan çıkmanın' etkili yöntemlerini görünür kılan bir sergileme alanına ihtiyaç vardı. FDI, bu ihtiyaca cevap olarak dizayn edildi. Organizasyon bünyesindeki bütün bölümler bu amaca hizmet ediyor."

Geniş yelpazede özgün ve yenilikçi tasarımlar yer alacak

Ahmet Güleç, fuarın; mobilyadan aydınlatmaya, ev tekstilinden zemin kaplamasına ve aksesuara kadar geniş bir yelpazede özgün ve yenilikçi tasarımlar ortaya koyan her ölçekten markaya ev sahipliği yapacağını söyledi. Güleç, "Fuarda ürün sergileme alanlarının yanı sıra; FDI Stage ve FDI Talks adı altında bir alanımız olacak. Bu bölümde çıtası yüksek sohbetler ve tartışmalar gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

Üreticilerin ve markaların tasarımcı ile çalışmasını ve özgünlüklerini geliştirerek ürünlerindeki katma değeri artırmalarını çok önemsediklerini vurgulayan Güleç, şunları kaydetti: "Bu amacı destekleyen bir diğer bölümümüz Designer-to-Business (D2B) alanımız olacak. Buradaki program kapsamında tasarımcılarımızı üreticilerimiz ile bir araya getireceğiz, verimli iş ilişkileri kurmalarına olanak sunacağız."

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İç mekan tasarımının kalbi İstanbul'da atacak
  • 14.08.2024 13:10

İç mekan tasarımının kalbi İstanbul'da atacak

Mobilyadan aydınlatmaya, ev tekstilinden aksesuara kadar iç mekan tasarımının ye ...

Banyoda spa deneyimi
  • 05.08.2024 11:34

Banyoda spa deneyimi

Artema’nın Bliss duş sistemleri, farklı renk seçenekleri ve modern tasarımlarıyl ...

Hatay Master Planı'nı tanıtıldı!
  • 02.05.2024 15:30

Hatay Master Planı'nı tanıtıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve ...

Çin'de sarmal tasarımlı kitabevi dikkat çekiyor!
  • 24.04.2024 17:16

Çin'de sarmal tasarımlı kitabevi dikkat çekiyor!

Çin'in Shenzhen kentinde bulunan bir kitabevi, sarmal şeklindeki ilginç tasarımı ...

Teslim edilen depremzede köy evinin içi görüntülendi!
  • 30.11.2023 14:31

Teslim edilen depremzede köy evinin içi görüntülendi!

Hatay'ın Altınözü ilçesi Babatorun Mahallesi'nde inşa edilen depremzede köy evin ...

Erbil inşaat fuarına katılan Türk firmaları, iki ülke arasındaki ticarete katkı sağlıyor
  • 16.11.2023 11:45

Erbil inşaat fuarına katılan Türk firmaları, iki ülke arasındaki ticarete katkı sağlıyor

Erbil'de bu yıl beşincisi düzenlenen Uluslararası Yapı ve İnşaat Fuarı'na Silopi ...