maritbet girişmaritbet
Tekel Paşabahçe Fabrikası'nın sahibi Torunlar oldu!

Tekel Paşabahçe Fabrikası'nın sahibi Torunlar oldu!

Gayrimenkul AŞ’ye ait Paşabahçe eski içki fabrikasının nihai pazarlık görüşmesinde en yüksek teklifi, 355 milyon lirayla Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ verdi

Boğaz kıyısında bulunması nedeniyle İstanbul'un en değerli arazilerinden biri olan Tekel Paşabahçe Fabrikası'nın ihalesi sonuçlandı

Gayrimenkul AŞ'ne ait Paşabahçe eski içki fabrikasının nihai pazarlık görüşmesi bitti. İhalede fiyat 355 milyon TL'de kaldı. İhaleyi Torunlar Gayrimenkul kazandı.

Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Kırşan'ın komisyon başkanlığında gerçekleşen ihaleye Özyazıcı İnşaat, Torunlar GYO, Fernas İnşaat, Asitane Gayrimenkul ve Siyahkalem Mühendislik katıldı.

Açık artırma 320 milyon TL ile başladı ve şirketlere en az 100 bin TL'lik dilimlerde artırma yapabileceği uyarısı yapıldı. Asitane Gayrimenkul 331 milyon TL'lik teklifinden sonra ihaleden çekildi.

*İhale Siyahkalem ile Torunlar arasında geçiyor. 341 milyon 500 bin lira seviyesinde çıktı.

*En son Siyahkalem 345 milyon TL'ye çıktı. Torunlar Gayrimenkul molaya gitti.

*Fiyat en son 354 milyon TL seviyesine çıktı. En son artış Torunlar'dan geldi.

*Torunlar Gayrimenkul 355 milyon TL ile Paşabahçe arazisinini sahibi oldu.

İhalede açık artırma iki firma arasında sürdü. İşte o iki firma:

*1977 yılında temeli atılan Siyah Kalem Mühendislik, alt yapı-üst yapı çevre, enerji alanlarında faaliyet yürütüyor. Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü, Posta İşletme Merkezi ve Kandilli Evleri projeleri, Siyah Kalem'in devam eden projeleri arasında yer alıyor. Şirketin tamamlanan çok sayıda inşaat projesi bulunuyor.

*Torunlar Holding bünyesindeki Torunlar Gayrimenkul çok sayıda gayrimenkul projesi geliştirdi. Şirket Bursa'daki Zafer Alışveriş Merkezi'nden sonra İstanbul'da geliştirdiği Toryum AVM, Depo Outlet Crowne Plaza Hotel projeleri ile öne çıktı.

İLK SATIŞI ÇOK KONUŞULDU

Tekel'in Beykoz Paşabahçe'deki içki fabrikası için ilk ihale 15 Haziran 2009 tarihinde düzenlendi. İhaleyi 303 milyon 100 bin lira gibi rekor fiyat veren Mümin Gökalp'in As-Asya Gayrimenkul'ü kazanmıştı. Ancak, o dönemde 50 bin lira sermaye ile kurulu olan, iş dünyasında tanınmayan As-Asya Gayrimenkul'un bu sermayeyi bulamayacağı konuşulmuştu.

Gökalp ise, araziye yedi yıldızlı, 1500 yataklı, Paşa Sarayı adında otel planladıklarını söylemişti. Ancak, Gökalp şartları yerine getiremeyince satış iptal edildi.

AĞAOĞLU'NUN KAPISINI ÇALMIŞTI

Mümin Gökalp'in ihale bedelini ödemeden 2010 yılında fabrikayı 375 milyon liraya satışa çıkardığı da iddia edilmişti. Gökalp, ortaklık için Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun patronu Ali Ağaoğlu'nun da kapısını çalmış, Ağaoğlu da aracılar vasıtasıyla teklif götürüldüğünü doğrulamıştı

hürriyetcomtr

 

 

 

Yorum Yaz