maritbet girişmaritbet
Bursa'nın imar planı internette

Bursa'nın imar planı internette

Bursa’nın imar anayasası olarak kabul edilen ‘1/100.000 ölçekli Bursa Çevre Düzeni Planı’ hakkındaki tüm veriler www.bursacevreduzeniplani.org adlı sitesi ile kamuoyuna sunuldu. Vatandaşlar görüş ve düşüncelerini site aracılığıyla ilgililere aktarabilecek

Büyükşehir Belediyesi ve Bursa İl Özel idaresi tarafından kentin imar anayasası olarak kabul edilen ve Bursa'nın geleceğini şekillendiren 1/100.000 ölçekli Bursa Çevre Düzeni Planı hazırlama çalışmalarında önemli bir noktaya gelindi. Plan hazırlanma sürecinde bugüne kadar bini aşkın kişi, 300'ü aşkın sivil toplum kuruluşu, sektör temsilcisi, meslek odası benzeri kurum ve kuruluş ile bilgi alışverişinde bulunuldu. Bursa'nın geleceğini şekillendirecek planın hazırlık sürecini bizzat yöneten Bursa Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı, bugüne kadar elde ettiği tüm bilgileri de internet sitesi aracılığıyla kamuoyuna açtı. Meslek odaları, ilgili kişiler, kuruluşlar ve kamuoyu ile buluşma ve paylaşma noktası olarak hayata geçirilen www.bursacevreduzeniplani.org sitesinden planla ilgili öneriler alınacak. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin www.bursa.bel.tr adlı web sayfasından da ulaşılabilen siteye, çeşitli kamu kuruluşlarının web sayfaları üzerinden de link verilmesi planlanıyor.

HERKESİN GÖRÜŞLERİ ALINIYOR…

Bursa Çevre Düzeni Planı için açılan web sayfasında Bursa ile ilgili üst ölçekli planların yanı sıra hazırlanmakta olan planla ilgili süreçler, bilgiler, vatandaşların görüş ve önerilerini iletebileceği ‘iletişim kutusu' ve ‘anket' bölümleri yer alıyor.

1/100.000 ölçekli Bursa Çevre Düzeni Planı için yaklaşık 3 aydır veri toplanıyor. Yaklaşık 2 ay daha sürmesi planlanan veri toplama sürecinin sonunda, 2012 yılı başından itibaren de planın son şeklini alabileceği ve kamuoyuna sunulabileceği belirtiliyor. 1/100.00 ölçekli Bursa Çevre Düzeni İmar Planı çalışmaları yaklaşık bir yıl önce başlamıştı. Haziran ayında gerçekleştirilen odak grup toplantıları ile akademisyen ve yöneticilerle, plan esaslarına ilişkin toplantılar yapılmış, bir hafta süren bu toplantılar sonucunda önemli bilgilere ulaşılmıştı. Bursa'daki belediye başkanlarından özel sektör temsilcilerine kadar çok geniş bir katılımla gerçekleştirilen odak grup toplantılarına Ankara, İzmir ve İstanbul gibi illerden de akademisyen ve uzmanlar katıldı, görüşleri alındı.

  • Etiketler:

Yorum Yaz