maritbet girişmaritbet
CHP'den imar yolsuzluğu!

CHP'den imar yolsuzluğu!

CHP Ankara İl Başkanı, CHP'li Yenimahalle Belediyesi'nin Büyükşehir'le birlikte 300 milyon dolarlık imar yolsuzluğuna karıştığını savundu

CHP Ankara İl Başkanı Tarık Şengül, CHP'li Yenimahalle Belediye Meclisi'nin, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Alacaatlı Mahallesi'nde imar haklarını 5 kat arttıran plan değişikliğine onay verdiğini, genel başkanlığını yaptığı TMMOB Şehir Plancıları Odası'nın bu karara açacağı davaya engel olması için de CHP'li bir yöneticinin bir aracıyla kendisine rüşvet teklif ettiğini öne sürdü.

Bir basın toplantısı düzenleyen Şengül, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde CHP'li üyelerin karşıoylarına rağmen alınan kararla, Alacaatlı'da 287-328 No'lu imar adalarını kapsayan alanda mevcut imar haklarının 4.7 kat arttırılarak, 188 konutu 892'ye yükselttiğini, Yenimahalle Belediye Meclisi'nde de aynı koşulları taşıyan plan değişikliğinin, bu kez CHP'li üyelerin de lehte oyuyla apar topar onaylandığını söyledi.

Şengül, karar henüz Büyükşehir Belediye Meclisi'nde onaylanmış iken TMMOB Şehir Plancıları Odası'nın karara açacağı davaya engel olması için ‘tenzili rütbeye uğramış CHP'li bir yöneticinin' gönderdiği bir işadamının kendisine rüşvet teklif ettiğini de öne sürerek olayı şöyle anlattı: “Bir parti yöneticimizin referansıyla ilimize gelen bir işadamı bana kamusallığı olmayan bir imar planı değişikliğinin Melih Gökçek marifetiyle geçtiğini anlattı. Sonrasında da eskiden genel başkanlığını yaptığım TMMOB Şehir Plancıları Odası'nın buna dava açmak üzere olduğunu, kendisine buna yönelik bir bilgi geldiğini ve buna engel olursam, ‘ikimizin arasında kalmak koşuluyla' partimize mali bir destek sağlayacağını beyan etti. Ben bütün süreci partiye aktardım. Aynı planın geçen haftalarda Yenimahalle Meclisi'nden de geçtiğini öğrendik.”

Kendisine teklif edilen 300 milyon dolarlık rüşvete ‘hayır' dediğini söyleyen Şengül, işadamının kim olduğunun ise ilgili CHP'li yönetici tarafından açıklanmasını istedi.

‘Sıradan bir suç değil'

Söz konusu plan değişikliğinin aslının Büyükşehir Belediyesi'ne ait olduğunun altını çizen Şengül, “Bizim kendi belediyemizden beklediğimiz buna dava açmasıdır. Belediye Başkanımız bize gönderdiği yazıda, ‘Zaten Büyükşehir bunu yapacak' diyor. Öyle değil, mahkemeye verebilirsiniz, kamuoyu oluşturabilirsiniz. Ama bir kente kötülük yapamazsınız” dedi. Şengül, parti disiplini dışına çıkarak bu açıklamayı yapma sebebini de yapılanın ‘sıradan bir suç olmaması' ile açıkladı.

‘İnönü'yü bile gönderdik'

Ankara İl Başkanlığı olarak, kendilerinin bir ilçe başkanı atama süreci başlattıklarını söyleyen Şengül, kendilerinin atamak için belirledikleri ilçe başkanına belediye yönetiminin itiraz ettiğini anlatarak, “Onun üzerine biz direndik, kararımızı aldık ve MYK'ya gönderdik. Bu süreçte Belediye Başkanımız bana, ‘Bu ilçe Erdal İnönü'yü gönderdi' dedi. Yani bana, ‘İnönü'yü gönderen Yenimahalle ilçesi seni de gönderir' dedi. Niye? İlçe başkanını bir il başkanı bağımsız olarak atadığı için” diye konuştu. Bu süreçte Yenimahalle Belediyesi'nin ilçe kongresini toplayacak imzayı elde ettiğini belirten Şengül, bunun da belediyenin partiyi yönetecek konuma geldiğinin bir göstergesi olduğunu ifade etti.

‘Şoförüm darp edildi'

Şengül, Çankaya, Yenimahalle ve Mamak ilçelerine de birtakım işadamlarının atanması konusunda çeşitli baskılarla karşı karşıya kaldığını anlatarak, buna karşı çıkmalarının ardından ise bazı olaylarla karşılaştıklarını söyledi. Şengül, gösterdiği video ile, Kılıçdaroğlu'nun seçim konvoyunda çıkan arbede sırasında, makam şoförünün Mamak ilçesi için atanması konusunda kendisine baskı yapan işadamı tarafından darp edildiğini kaydetti. Seçim sürecinde bu olayın üzerine gitmek istemediklerini ifade eden Tarık Şengül, “Atamadık, çünkü inanıyorum ki belediyelerde iş yapan müteahhitler ilçe yönetemezler. İlçe yönetirlerse belediyeler birer yolsuzluk odağına dönüşür” dedi.

CHP Ankara il yönetimi istifa etti

CHP'li Yenimahalle Belediyesi'nin imar planlarında yaptığı değişiklikleri eleştiren CHP Ankara İl Başkanı Tarık Şengül, dün akşam saatlerinde görevinden istifa etti. 16 yönetim kurulu üyesinin de kendisiyle birlikte görevlerinden ayrıldığını belirten Şengül, CHP'nin yenilenme sürecinden güçlenerek çıkacağına inandığını da ifade etti. CHP'lilere seslenen Şengül, “Burada olay sanıldığı kadar basit değildir. Yenimahalle ilçesini kongreye götürmek isteyenler, CHP'yi belediye tarafından yönetmek isteyenlerdir” dedi. Şengül, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, kendisini Gökçek'in uygulamalarına karşı durmak için görevlendirdiğini, ancak yaptığı bu açıklamadan haberdar olmadığını, duyduğunda ‘belki de kızacağını' söyledi

  • Etiketler:

Yorum Yaz