maritbet girişmaritbet
Gölbaşı'nda imar işlemleri durduruldu

Gölbaşı'nda imar işlemleri durduruldu

Gölbaşı Belediyesi, ilçe merkezindeki imar planlarıyla ilgili tüm işlemleri durdurdu

Gölbaşı Belediyesi, ilçe merkezindeki imar planlarıyla ilgili tüm işlemleri durdurdu. Gölbaşı Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Gölbaşı Karşıyaka Mahallesi 74. parselde yaşanan imar uygulaması iptaline karşı yeni bir revizyon planı hazırlanarak. Özel Çevre Koruma Kurumuna onaya gönderildiği, revizyon imar planı onaylanana kadar da tüm işlemlerin zorunlu olarak durdurulduğu bildirildi

Gölbaşı Belediyesi tarafından yapılan açıklama- numaralı kararıyla iptal kararı alınmıştır. İmar planı da şunlara yer verildi: ve parselasyon planının iptal kararları doğrultusun "Gölbaşı Belediye Encümeninin 05.02.2009 da başkanlığımızca tüm işlemler zorunlu olarak tarih ve 9/27 sayılı kararıyla kabul edilen ve Ankara durdurulmuştur. Yaşanan bu süreçte, mahkeme Büyükşehir Belediye Encümeni'nin 26. 03.2009 tarih kararları doğrultusunda zaman kaybetmeksizin ve 296/1110 sayılı kararıyla onaylanan parselasyon revizyon çalışmalarına başlanmış, Gölbaşı Merkez planına ve bu planın dayanağını oluşturan 1/1000 ve Çevresi Uygulama İmar Planı ile Örencik Orta ölçekli Merkez Uygulama İmar Planına, Ankara 2. Yoğunluklu Konut Gelişme Alanı Uygulama İmar İdare Mahkemesi'nde Gölbaşı Belediye Başkanlığı Planı tamamlanarak onaylanmak üzere Özel Çevre ve Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı aleyhine Koruma Kurumu Başkanlığına sunulmuştur.

açılan davada 06.10.2010 tarih ve 2009/1648 esas Söz konusu imar planlarının onaylanmasının sayılı kararıyla yürütmesinin durdurulması, ardından imar ile ilgili işlemler devam edecektir. "

  • Etiketler:

Yorum Yaz