İmar planında gecikme sorunu meclise taşındı
İl Genel Meclisi Üyesi Yunus Polat mevzi imar planlarındaki gecikme için meclise önerge verdi
Erzurum İl Genel Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Yunus Polat, bazı imar planı yapılması ve değişiklikleri ile ilgili taleplerin 2 -3 yılı bulduğu bunun da gecikme nedeniyle mağduriyet oluşturduğunu söyledi. Polat, İl Genel Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısında, Mevzii imar planı talebinde bulunan vatandaşların, gecikmeden doğan mağduriyetini önlemek için Meclis'e önerge verdiğini belirtti.
Özel ve tüzel kişilerin ilçe ve köylerde, işletme kurmaya, yeni yerleşim yeri oluşturmaya yönelik, mevzii imar planı talebi dosyalarının e - devlet uygulaması ve Hükümet'in bu konudaki hassasiyetine karşın gecikmeye uğradığını ifade eden İl Genel Meclisi üyesi, İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Yunus Polat, başvuruların sonuçlandırılmasının 2 - 3 yıl hatta 5 yıl sürdüğünü kaydetti. Gecikmelerin vatandaşı zora soktuğunu yatırımları engellediğini, ekonomik kayba neden olduğunu dile getiren Polat, İl Genel Meclisi'nin Temmuz ayı toplantısında, Mevzii imar planı talebinde bulunan vatandaşların, gecikmeden doğan mağduriyetini önlemek için Meclise önerge verdiğini anımsattı.
Polat önergesinde, şunlara yer verdi:
'Komisyonumuz çalışmalarımıza esas dosyalardaki incelemelerimiz sırasında, bazı özel ve tüzel kişilerin imar planı yapılması ve değişiklikleri ile ilgili taleplerinin 2 - 3 sene gibi bir zaman zarfında sonuçlandırıldığı dikkatimizi çekmiştir. Bazı dosyalarda müracaat tarihinden itibaren geçen zaman 5 sene olmuştur. Kurumlararası yazışmalar zaman almaktadır. Bazı kurumlar, İmar planı yapılması planlanan alan için ilgisi olmayan kurumlardan görüş istemiştir. Bu durum vatandaşı zora sokmakta ve işini uzatmaktadır. Erzurum gibi inşaat sezonu kısa olan bir ilde bu durum işlerin aksamasına sebebiyet vermemektedir. Uzun bir zaman dosya takibini yürüten vatandaş, haklı olarak Meclisimizden ivedilikle bir sonuç çıkmasını beklemektedir.'
Polat'ın teklifini değerlendiren İl Genel Meclisi, kurumlararası yazışmalardaki gecikmelerin nelerden kaynaklandığının araştırılması, hangi aşamalarda bürokratik engellerin oluştuğunun tespiti hususunda gerekli çalışmaların yapılması, ilgili kurumların işlemleri hızlandırmasına esas olmak üzere, gerekli çalışmalın yapılması için, konunun İçişleri ve Mevzuat Komisyonu'na havale edilmesine karar verdi.
- Etiketler:
Yorum Yaz