maritbet girişmaritbet
TOKİ'ye özel kanun mu geliyor?

TOKİ'ye özel kanun mu geliyor?

Başbakan Erdoğan, TOKİ'nin yetkilerini daha da artırılması ve yeni imar kanununun çıkarılmasıyla ilgili ne dedi?

İzmir mitinginde konuşan Başbakan Erdoğan, İzmir'in şu anda içler açıcı olmayan bir durumu olduğunu belirterek, “Mesela TOKİ ile adeta kavgalı... TOKİ, kentsel dönüşüm ve değişim ile ilgili adım atıyor. Binlerce konut yaptı, 12 bini aşkın konut şu anda İzmir'de teslim edildi. Bu İzmir'in menfaatinedir. Böyle bir destek sağlıyor. Ne yazık ki gerekli desteği o vermesi gerekirken vermiyor ve TOKİ kovalıyor. Ama şimdi eğer bu hava devam edecek olursa biz bu yeni dönemde gerekirse özel kanunla TOKİ'nin yetkilerini daha da artıracağız ve belediye iman, şunu, bunu filan dinlemeden TOKİ gelecek, kendi imar planlarını yapmak suretiyle orada inşaatım, zaten hazine arazisi veya kamulaştırma, neyse bütün bu yetkileri donatmak suretiyle... Çünkü biz bu kentlerimizi bu tür anlayışlara teslim edemeyiz."

İzmir'de gecekondunun aşırı derecede çok olduğunu ifade eden Erdoğan, EXPO 2020 ile ilgili belediye başkanının "Hükümet benini arkamdadır veya başbakan benim arkamdadır" diye bir güvenceyi alıp Paris'e götürmesi gerektiğini, ancak gitmediğini söyledi.
Başbakan Erdoğan, "Böyle bir hükümet var. 'Ben taahhüt ediyorum, ben EXPO 2020'nin garantörüyüm' diyorum ve bunu beyefendi götürmedi.
Hesabı nedir bilmiyorum. Ama bundan öncekinde bizzat kendisi benimle görüştü, o zaman götürdü. Şimdi niye götürmüyorsun? Anlamak mümkün değil" şeklinde konuştu.
 

Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'i turizmin, ihracatın, sanayi ve ticaretin önemli bir merkezi haline getirmek istediklerini, bununla ilgili de bu dönemde orada çok büyük yatırımlar planladıklarını kaydederek, ulaştırma ve turizm bakanlarını oraya boşuna göndermediğini, göndermesinin sebebinin "kuru bir seçim kavgası" olmadığını, geleceğe yönelik izmir'in İstanbul, Ankara bağlantısı, raylı sistemler, hava ve deniz yollarıyla ilgili atacakları adımlar bulunduğunu bildirdi. Çandarlı Limanı'nı "dünyanın ilk on limanı arasına sokma" projeleri olduğunu anlatan Erdoğan," Onun için işte, bizzat evin sahibi buradan olsun istedik. Aynı şekilde turizmde ciddi bir sıçramayı yapmak için Kültür ve Turizm Bakanımızı İzmir'e verelim istedik ki turizmde Antalya, İstanbul nasıl bir gelişme içindeyse izmir de süratle böyle bir gelişme içinde olsun istedik" dedi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz