maritbet girişmaritbet
15 milyon konut yalıtımsız 11 milyar lira havaya uçuyor

15 milyon konut yalıtımsız 11 milyar lira havaya uçuyor

Türkiye'deki 17 milyon konutun yüzde 90'ının yalıtımsız olduğunu belirten Durmuş Topçu, "Yalıtımsız konutlar nedeniyle israf edilen enerjinin bedeli ise yılda ortalama 11 milyar 250 milyon TL gibi ciddi bir rakam tutuyor" dedi

 

 

Dow Türkiye Bina Çözümleri Bölüm Başkanı Durmuş Topçu, ısı yalıtımı olmayan binaların ısıtma ve soğutma için yüzde 50 daha fazla enerji tükettiklerini söyledi.
 
Türkiye'deki 17 milyon konutun yüzde 90'ının yalıtımsız olduğunu belirten Topçu, "Yalıtımsız konutlar nedeniyle israf edilen enerjinin bedeli ise yılda ortalama 11 milyar 250 milyon TL gibi ciddi bir rakam tutuyor" dedi. Dört kişilik bir ailenin minimum aylık gıda harcamasının 892 TL olduğundan yola çıkan Topçu, yine israf edilen bu bütçe ile 12 milyon 610 bin ailenin aylık gıda harcamasının karşılanabileceğini belirtti.
 
'KDV YÜZDE 1'E İNDİRİLSİN'
Topçu, tüm binaların ısı yalıtımlı olmasıyla sağlanacak tasarrufun, ülkemizin en büyük sorunlarından biri olan eğitimsizliğe de çare olabileceğini ifade ederek, yalıtımsızlık nedeniyle boşa harcanan para ile 17 milyon 120 bin öğrencinin yıllık okul masrafının karşılanabileceğini söyledi.
 
Isı yalıtımının Türkiye'nin öncelikli gündem maddeleri arasında yer alması gerektiğin anlatan Topçu, tüketicilerin mevcut binalara daha kolay yalıtım yaptırılabilmesi için yalıtım ürünlerindeki KDV'nin yüzde 1'e indirilmesi ve devlet destekli, düşük faizli kredilerin sağlanması gerektiğini sözlerine ekledi.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz