maritbet girişmaritbet
2M Kablo gelecek 3 yılın hedeflerini belirledi!

2M Kablo gelecek 3 yılın hedeflerini belirledi!

Kurulduğu günden itibaren sürekli kendini yenileyen yapısı ve ürün yelpazesine kazandırdığı yeni ürünlerle büyümeye devam eden 2M Kablo, önümüzdeki 3 yıllık stratejilerini belirledi

Kablo sektörüne yönelik Ar-Ge çalışmalarıyla yurtiçinde olduğu kadar yurtdışında da kalitesini kanıtlayan 2M Kablo, üretiminin %40'ını ihraç ederek uluslararası başarısını sürdürüyor. İhracat alanındaki başarısını 2008 yılında İstanbul Ticaret Odası'ndan aldığı “En İyi İhracatçı” ödülüyle destekleyen firma, Ar-Ge çalışmalarıyla geliştirdiği ürün gamını her geçen gün biraz daha genişletiyor. Firma son bir yıl içerisinde yine Ar-Ge departmanı işbirliğiyle HD kablo, Gemi ve Yat tipi kabloların üretimine başlayarak hedeflerini büyüttü. 2011 yılında üretim kapasitesini %30 artıran 2MKablo,  2012 yılında hem yurtiçi hem de yurtdışı pazarlara yönelik üretim kapasitesini %35 artırmayı hedefliyor.

2012 yılında üretim Silivri'deki yeni Tesislerde yapılacak

2012 yılı için belirlediği yeni hedeflerini, Mart ayında taşınacağı Silivri'deki yeni üretim tesislerinde gerçekleştirecek olan 2M Kablo, dünya pazarında büyümeyi hedefliyor. Türkiye'de ilk kez yangına dayanıklı kabloların üretimi, ilk yangına dayanıklı data kablosu üretimi ve Hi-Fi sektörüne yönelik LOOKAB Optirius ve Prinilius Power-Cord kablo üretimini gerçekleştiren ve ilklere imza atmayı hedefleyen firma, sektörde çözüm geliştirmeye verdiği önemle de öne çıkıyor. Bununla birlikte güçlü referanslarıyla da bilinen 2M KABLO'nun dünyada ve Türkiye'de önemli birçok projede de imzası bulunuyor. İnşaatı devam eden ve Avrupa'nın en yüksek binası unvanına sahip olacak olan Mercury City Tower –Moscow - RUSYA projesinde 2MKablo kullanılıyor. Rusya sınırları içerisinde Moscow City Konut, Moscow Core, İkea Moskova, Mega Samara, Tyumen Stadyumu, Yakimenka Recidence, Corinthia Otel bu bölgedeki projelerinden sadece birkaç tanesi.

Yurtiçinde ise AVM, HASTANE, OKUL, KONUT, FABRİKA, İŞ MERKEZLERİ gibi birçok proje yine 2MKablo referansları arasında yer alıyor.

İlk etapta göze çarpan önemli referansları Kentpark ANKARA, Terracity ANTALYA, Nautilus İSTANBUL,  Agora İZMİR, Albaraka İSTANBUL, Merinos Atatürk Kültür Merkezi BURSA, Adnan Saygun Kültür Merkezi İZMİR, Medipol Hastanesi Bağcılar İSTANBUL,  Acıbadem Fulya İSTANBUL, Varyap  Merıdıan İSTANBUL, Avrupa Konutları Atakent İSTANBUL, Ağaoğlu My City Bahçelievler İSTANBUL, Ağaoğlu Bahçeşehir İSTANBUL,  Suryapı Dorapark İSTANBUL, Soyak Siesta İZMİR, Hilton otel BURSA, Genelkurmay Başkanlığı ANKARA, Cumhurbaşkanlığı Konferans Salonu ANKARA arasında sayılabilecek nitelikte.

Kablo sektöründe gelişen bir çizgide büyüyen 2M Kablo, 2012 yılı içinde gelişime verdiği önemin yanı sıra gerekli üretim sistemlerini de kurgulamayı hedefleyerek makine parkını genişletti.

Yeni pazarlar yaratarak 2016 yılına kadar ilk 500 firma arasına girecek

Kurumsal ve Ar- Ge çalışmalarındaki yeniliklerle birlikte yurtiçi ve yurtdışı pazarında da önemli planlamalar yapan 2M Kablo, işçilik, teknoloji, yeterli düzeyde teknik ekip ve tecrübe gerektiren özel kablo imalatında ilk akla gelen firmalar arasında. Bu donanımını kullanabileceği yeni sektör arayışına önümüzdeki yıllarda da devam edecek olan firma; Telekomünikasyon, Medikal, Deniz ve Hava ulaşım sektörleri gibi yeni pazar yaratma hedeflerinin yanı sıra uzun yıllardır var olduğu otomotiv, makine imalat gibi sektörlerde de gelişme çabalarını sürdürecek. 2M Kablo,  2016 yılına kadar Türkiye'nin ilk 500 sanayi kuruluşu arasında yer almayı kendisine vizyon olarak belirleyerek tüm stratejik planını bu amaç doğrultusunda kurguladı.

“Yalın Üretim Projesi”ni başlattı

Teknolojiyi takip eden yapısı ve gelişen Ar- Ge departmanıyla yeniliklere açık çalışan 2M KABLO,  Yalın Üretim Felsefesini bir araç olarak kullanarak, hem kendi sisteminin hem de ülkemizin daha verimli çalışmasına katkıda bulunmak üzere 2010 yılının 2. yarısında  Yalın Üretim projesini  başlatmıştır. Bu konudaki çalışmalarını geliştirerek devam ettirdiklerini vurgulayan 2M Kablo Sistem Yönetim Müdürü Özlem Kolege, “Bu çalışmalar sadece iş performansıyla ölçülebilen iyileştirmelere yol açmadı. Değişik disiplinlerin ortak çalışabilmesi, motivasyonun ve verimliliğin artması adına da şirketimiz içerisinde önemli bir platform yarattı” görüşünde. Bunun genel anlamdaki önemini vurgulayan Özlem Kolege ; “Sektörde de bilindiği gibi önceleri satış fiyatını firmalar bağımsız olarak kendisi belirlerken; günümüzde küreselleşme, teknoloji ve bilgiye ulaşmadaki zorlukların ortadan kalkmasıyla birlikte fiyat, rekabet şartlarında piyasa tarafından belirlenmeye başlanmıştır. Artık fiyatlar maliyet + kar şeklinde değil, fiyat – maliyet = kar şeklinde ifade edilir olmuştur. Dolayısıyla sürdürülebilir rekabet ortamında var olabilmek için şirketlerin özellikle kalite, maliyet ve sevkiyatlarını iyileştirmesi gerekmektedir. Bu nedenle 2M Kablo olarak amacımız yalın üretim kavramını ve tekniklerini kullanarak masraflardan arındırılmış mükemmel proseslerin etkinlik ve verimlilik analizlerini yaparak, maliyetleri azaltarak bunun sonucunda müşteriye mükemmel değerler sunmaktır.  Müşterilerimizin bekleme sürelerini sıfırlamak için JIT – Tam Zamanlı Üretim (Müşterinin talep ettiği ürünü talep ettiği anda üretip talep ettiği zamanda teslim etmektir) esas alıyoruz. Bunu yaparken de SMED – Hızlı Kalıp Değiştirme (siparişten önce ve büyük miktarda üretim yerine müşterinin istediği miktarda üretimin gerçekleştirilmesi için makinelerin hazırlanması) ve TMP – Toplam Üretken Bakımdan (Makine ve ekipmanların bozulmaması ve ömrünü uzatmak için yapılan çalışmalardır.) yararlanıyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.

2M Kablo, 2010 yılının ikinci yarısında başladığı bu çalışmalarını halen sürdürerek yeni stratejilerle de besliyor. İlk üç yılın stratejik planları kapsamında risk yönetim sistemini de göz ardı etmeyen firma, globalleşen sektörün olası kriz durumları için önlemlerini aldı.

Kurumsal risk yönetimi, iş sürekliliğinin esasıdır, düşüncesinden yola çıkarak; firmayı  başarıya götüren faktörleri, zaman içinde sürekli değişiklik gösteren iç ve dış faktörlere uyumlu hale getirmek için risk planlama çalışmalarına başladı.

Risk kelimesi olumsuz bir algılamaya sahip olsa da, henüz gerçekleşmemiş olması nedeniyle olumlu bir tarafı da vardır. Risklere fırsat olarak bakmak dolayısıyla potansiyel risklerin tehlikeye dönüşmeden sistematik olarak, olası zararların etkisini azaltıcı yönde, verilere dayalı şekilde yönetilmesi gerektiği inancında olan 2M Kablo Risk Yönetimi çalışma programı doğrultusunda ilerliyor.

2012 yılı stratejik hedeflerini yılbaşı organizasyonunda açıkladı

2012 yılı itibariyle yurtiçi ve dünya pazarında geliştireceği stratejik hedeflerini planlayan 2M Kablo, 3 yılın hedeflerini çalışanları için düzenlediği yılbaşı organizasyonunda açıkladı. 2M Kablo Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dereli, büyüme hedeflerini ; “Sektörde Türkiye'nin dünyaya açılan aydınlık bir yüzü olarak; kaliteden ödün vermeden, teknolojinin bütün olanaklarını kullanarak, yaratıcı ve yenilikçi tutumumuzu hep ön planda tutarak müşterilerimizin gereksinmelerine yönelik çözümler geliştirmeye devam edeceğiz. Kaliteyi özümseyen, sunduğu hizmetin öneminin farkında olan, bunun yanında hedeflerini büyüterek her geçen gün daha da gelişen bir şirketiz” sözleriyle özetledi. Firma, ürün gamına kazandıracağı ürünler ve yeni pazarlarda büyümenin yanı sıra 2012 yılı itibariyle marka bilinirliğini daha da güçlendirecek.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

2M Kablo gelecek 3 yılın hedeflerini belirledi!
  • 24.04.2012 15:29

2M Kablo gelecek 3 yılın hedeflerini belirledi!

Kurulduğu günden itibaren sürekli kendini yenileyen yapısı ve ürün yelpazesine k ...