maritbet girişmaritbet
Akdeniz Çivi, 3 milyon liralık yatırımla aylık üretim kapasitesini 5 bin tona çıkaracak!

Akdeniz Çivi, 3 milyon liralık yatırımla aylık üretim kapasitesini 5 bin tona çıkaracak!

Mersin’de ihracata yönelik mermer kasası, palet ve meyve ağaç kasaları için tel ve çivi üretimi gerçekleştiren Akdeniz Çivi, yıl sonunda gerçekleştireceği 3 milyon TL’lik yatırımla kapasitesini aylık 3 bin tondan 5 bin tona çıkarmaya hazırlanıyor

 

Mersin'de ihracata yönelik mermer kasası, palet ve meyve ağaç kasaları için tel ve çivi üretimi gerçekleştiren Akdeniz Çivi, yıl sonunda gerçekleştireceği 3 milyon TL'lik yatırımla kapasitesini aylık 3 bin tondan 5 bin tona çıkarmaya hazırlanıyor.

Faaliyete 1994'te başladıklarını ve ambalaj çivileri ürettiklerini anlatan Akdeniz Çivi Genel Müdürü Serhat Dövenci, binin üzerinde çeşide sahip olup, plastiğe, kâğıda ve tele dizili çivilerin yanı sıra otomatik makineler için euro palet çivisi üretimi yaptıklarını söyledi. Dünyada üretilen tüm çivi çeşitlerini üretme kapasitesine sahip Türkiye'deki tek firma olduklarını kaydeden Dövenci, ayrıca elektro galvaniz ve difüzyon galvaniz kaplama da yapabildiklerini anlattı. Türkiye'de pazarda yüzde 60 ila 65'lik pazar payı ile lider konumda olduklarını iddia eden Serhat Dövenci, üretimlerinin yüzde 40'ını ise 32 ülkeye ihraç ettiklerini bildirdi.

“İhracattaki artış ambalaj sektörünü canlandırıyor”

Türkiye'de ihracatın artmasına paralel olarak ambalaj sektörünün öneminin de arttığını kaydeden Serhat Dövenci, ambalaj çivisi kullanımının da her yıl 15-20 arası arttığını bildirdi. Türkiye'nin yanı sıra yurtdışında da ciddi bir hareketlilik yaşandığına dikkat çeken Dövenci, 2004'te piyasaya giren Çin'in ürünlerinin fiyatlarının da giderek yükselmeye başlaması sonucu Avrupa ve Amerika'da Türk ürünlerinin rekabetçi yapısının güçlenmeye başladığını söyledi. Geçen yıldan itibaren tekrar Avrupa ve Amerika'daki pazarlarına ürün gönderebilmeye başladıklarını anlatan Dövenci, gerek içi pazardaki talep artışı gerekse yurtdışı pazarlarını geri kazanmaya başlamaları nedeniyle kapasite artırımına gitme kararı aldıklarını ifade etti.

Yılın ilk altı ayında iş hacimlerinin yaklaşık yüzde 25 artış gösterdiğini dile getiren Serhat Dövenci, yılsonunda da en az benzer bir büyümeye ulaşacaklarını tahmin ettiğini aktardı. Yurtdışındaki ağırlıklarını artırma istediklerine de değinen Dövenci, yurtdışındaki büyük fuarların tümüne katıldıklarını, ihracatlarını, üretimdeki ihracat paylarını yılsonuna kadar en az yüzde 60'a, önümüzdeki yıl ise yüzde 70'e çıkarmak istediklerini dile getirdi. İş hacimlerindeki artışın istihdama yansıdığına da değinen Dövenci, 160 olan personel sayılarını yılsonuna kadar 180'e ulaştırmayı planladıklarını kaydetti.

“Euro/dolar paritesindeki dengesizlik zorluyor”

Sektöre ilişkin değerlendirme de yapan Serhat Dövenci, en büyük sıkıntıyı euro/dolar paritesindeki dengesizlik nedeniyle yaşadıklarını anlattı. Bu sayede Doğu Avrupalı rakiplerinin rekabet şansının arttığına dikkat çeken Dövenci, “Bu nedenle Avrupa'ya ihracatta ciddi sıkıntılar yaşıyoruz” dedi. Mevcut durumda Ortadoğu pazarında ciddi sıkıntılar bulunduğundan bahseden Dövenci, bu açığı diğer kıtalara gerçekleştirdikleri ihracatla kapatma yoluna gittiklerini söyledi. Dövenci, yaptıkları yatırımlarla verimliliğin yanı sıra kalite artışı da sağladıklarını, bu nedenle yurtdışı taleplerin her geçen gün artarak devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Akdeniz Çivi, 3 milyon liralık yatırımla aylık üretim kapasitesini 5 bin tona çıkaracak!
  • 11.10.2012 10:42

Akdeniz Çivi, 3 milyon liralık yatırımla aylık üretim kapasitesini 5 bin tona çıkaracak!

Mersin’de ihracata yönelik mermer kasası, palet ve meyve ağaç kasaları için tel ...