maritbet girişmaritbet
Avrupa Birliği’nde F serisi yükleyiciler Cat 4.4 motoru kullanıyor!

Avrupa Birliği’nde F serisi yükleyiciler Cat 4.4 motoru kullanıyor!

Avrupa Birliği'nde (AB) F Serisi bekolu yükleyiciler Cat 4.4 motoru kullanıyor

 

Avrupa Birliği'nde (AB) F Serisi bekolu yükleyiciler Cat 4.4 motoru kullanıyor. AB Kademe IIIA emisyon standartlarını karşılayan Cat 4.4 motor, müşterilerin çalışma ihtiyaçları için en verimli ve en uygun fiyatlı çözümü sunuyor. AB Kademe IIIB çözümü ise2013'ün ikinci yarısında aşamalı olarak hayata geçirilecek.

F Serisi bekolu yükleyiciler, emisyon standartları AB kadar katı olmayan pazarlarda Cat 3054C motor kullanacak. Bu motorun emisyon seviyeleri AB Kademe II'ye eşdeğer düzeyde bulunuyor. Türkiye gibi sıkı emisyon seviyesi düzenlemelerinin bulunduğu AB dışı pazarlarda AB Kademe IIIA emisyon standartlarını karşılayan motorlar sunuluyor.

Tahrik Hattında Ekonomik Geliştirmeler

Tüm otomatik vitesli modellerde opsiyonel olarak sunulan yeni tork konvertör kilidi, yakıt tüketimini azaltarak ve ortalama yol hızını artırarak üretkenliği artırıyor. 434F'de artık tam otomatik şanzıman kullanılıyor. Cat 444F'de bulunan sert tork konvertörü, sert zeminde daha fazla güç ve yolda daha fazla hız sunuyor.

Tüm F Serisi modellerde artık standart olan takviyeli frenler frenleme performansını artırırken operatörün fren pedalını daha kolay kullanmasını sağlıyor. 444F'de bulunan elektronik tork sınırlayıcı, düşük motor devirlerinde kontrol edilebilirliği geliştirerek üretkenliği ve operatör konforunu daha da artırıyor.

Makine Kontrolü

Operatörün makineyi en etkili direksiyon moduyla kullanabilmesi için çalışma sırasında üç farklı direksiyon modu, iki tekerlek direksiyon sistemi, dairesel direksiyon sistemi ve yengeç direksiyon sistemi arasından seçim yapılabilir.

Hem Cat 434F hem de 444F makinelerde bulunan otomatik hizalamalı direksiyon, direksiyon modları arasında hızlı ve kolay geçiş sunarak operatörün direksiyonu elle yeniden ayarlamadan işine devam etmesini sağlıyor.

Performans ve Görüş Avantajları

Yeni F Serisi modelleriyle yükleyici ucundaki performans önemli oranda artıyor. Yeni yükleyici kolu tasarımı,maksimum kepçe devirme pimi ve boşaltma yüksekliğinin yanı sıra maksimum yükseklikte kaldırma kapasitesini yüzde 36'ya kadar artırıyor. Buna ek olarak,yükleyicide yapılan gerçek paralel bağlama iyileştirmeleri, kepçe yükseltilirken daha fazla malzeme tutuşu sağlıyor. Operatörlerin kamyona malzeme kaybetmeden daha kolay yükleme yapabilmesi sayesinde üretkenlik artıyor.

Yeni, eğimli motor kaput tasarımı ve geliştirilmiş hortum yerleşimi, operatörün hem kaput üstünden hem de yükleyici kollarının iki yanından ataşmanı daha iyi görmesini sağlıyor. Bu yenilikler, ataşmanın hassas biçimde kullanılmasını gerektiren düzeltme ve tutma gibi uygulamalara yardımcı oluyor.

Servis Erişimi Arıza Sürelerini Azaltıyor

Ön çamurluğa takılan yeni basamak,düzenli servis noktalarının günlük kontrolleri yapılırken konforlu ve güvenli bir duruş sağlıyor. Sökmek için alet gerektirmeyen motor bölmesi panelleri,teknisyenlerin motora kolayca erişebilmesini sağlıyor. Menteşeli soğutma paketi, temizlik ve servis işlemleri için erişimi daha da kolaylaştırırken tesiste arıza sürelerinin azaltılmasına yardımcı oluyor.

Emme süzgeçli yeni hidrolik deposu tasarımı, makine güvenilirliğini artırıyor ve daha büyük

bir değiştirilebilir kartuş tipi filtre kullanıyor. Metalik olmayan 160litrelik yakıt deposu, yoğuşmayı azaltıp korozyonu ortadan kaldırarak güvenilirliği artırıyor. Akülerin makinenin burnuna yerleştirilmesi sayesinde kullanıma sokulan yeni akü yalıtıcı, daha fazla güvenlik sağlıyor. Akü gücünün azalması durumunda uzaktan motor takviyesi seçeneği de bulunuyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Avrupa Birliği’nde F serisi yükleyiciler Cat 4.4 motoru kullanıyor!
  • 15.01.2013 12:27

Avrupa Birliği’nde F serisi yükleyiciler Cat 4.4 motoru kullanıyor!

Avrupa Birliği'nde (AB) F Serisi bekolu yükleyiciler Cat 4.4 motoru kullanıyor ...