maritbet girişmaritbet
Binaların yüzde 90’ı yalıtımsız!

Binaların yüzde 90’ı yalıtımsız!

Mantolama ile birlikte ısıtma ve soğutma harcamaları yüzde 50 ucuzluyor

Binanın mantolaması ile ısıtma ve soğutma giderleri yarı yarıya ucuzluyor, ayrıca bina daha uzun ömürlü oluyor. Ancak bu yararlara rağmen ülkemizde ısı yalıtımı ile ilgili bilinç çok yetersiz.

Mantolama ile ısıtma ve soğutma harcamaları yüzde 50 azalıyor ve sağladığı tasarrufla yatırım maliyetini birkaç yıl içinde amorti ediyor. Dış cephenin ısı yalıtımı malzemeleri ile kaplanması anlamına gelen mantolama çok sayıda fayda sağlıyor. Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kubilay Ulu, mantolamanın ısıtma ve soğutma giderlerini yarı yarıya azaltıp, binanın ömrünü uzattığını belirterek, bunun yanı sıra binanın su almasını engelleyerek paslanmayı önlediğini ifade etti.
Ayrıca nemden kaynaklanan küf, rutubet, mantar ve kötü koku oluşumunun da mantolama sayesinde önüne geçilebildiğini ifade eden Ulu, bu sayede sağlıklı ve konforlu yaşam alanlarına imkan sağlandığını anlattı. Mantolamanın binaya ve yaşam konforuna çok sayıda katkısı olmasına rağmen çok fazla uygulanmadığını belirten Ulu, 'Tüm bu yararlarına rağmen ülkemizde ısı yalıtımı ve mantolama ile ilgili bilinç çok yetersiz. Bu nedenle 17 milyon binanın yüzde 90'ı hala yalıtımsız" dedi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz