maritbet girişmaritbet
BİTÜDER’e göre sağlıklı büyümek için kalite şart!

BİTÜDER’e göre sağlıklı büyümek için kalite şart!

Bitümlü Su Yalıtımı Üreticileri Derneği (BİTÜDER) sektör değerlendirmesini tüm üreticilerin katıldığı geniş kapsamlı bir toplantıyla yaptı

 

Bitümlü Su Yalıtımı Üreticileri Derneği (BİTÜDER) sektör değerlendirmesini tüm üreticilerin katıldığı geniş kapsamlı bir toplantıyla yaptı. Bitümlü su yalıtımı üreticileri kalite ve standartlara uyum ile 2013 ve sonrası için sürdürülebilir büyüme oranları hedefliyor.

Bitümlü su yalıtımı üreticileri, sektörün durum değerlendirmesini yapmak üzere Bitümlü Su Yalıtımı Üreticileri Derneği (BİTÜDER) ev sahipliğinde 6 Aralık'ta ByOtell'de bir araya geldi. Sektörün 2012 yılındaki performansının ve 2013 hedeflerinin konuşulduğu toplantı, tüm üreticilerin katılımıyla gerçekleşti.

Bitümlü su yalıtımı pazarının değerlendirildiği toplantıda, sektörün 2012 yılında iyi bir performans sergilediği belirtildi. Bitümlü örtünün birçok detayda su yalıtımı ile ilgili en doğru çözümleri sunduğu, bu nedenle önünün açık olduğu ifade edildi. Sektörün kısa, orta ve uzun vadedeki hedeflerinin konuşulduğu toplantıda, tüm bitümlü örtü üreticileri sektörün sürdürülebilir büyümesi için kaliteli üretimin önemine vurgu yaptı. Bunun için Ar-Ge ve inovasyona kaynak ayrılması gerektiği konusunda görüş birliğine varıldı.

Sektörün sorunlarının da görüşüldüğü toplantıda, merdiven altı üretim yapan firmaların sektör için tehdit olduğu belirtildi. Merdiven altıyla mücadelede sektörün tümünün kaliteli ve nitelikli üretim yapma kararlılığını sürdürmesinin önemine dikkat çekildi. Haksız rekabetle mücadele için de ulusal standartlara uygun, CE güvencesi ile etiket beyan değerlerine uygun üretim yapılması ve etik pazar koşullarının sağlanması için tüm paydaşların birlikte hareket etmesinin büyük önem taşıdığı aktarıldı.

Sektörün diğer önemli sorunları arasında; ham madde alımındaki şartlar ve vergi oranları sıralandı. Bu konuların çözümü için ilgili bakanlıklarla görüşme ve iş birliği adına yapılması gereken çalışmaların sektör temsilcilerinin tümünün katılımıyla devam edeceği konusunda da fikir birliğine varıldı.

BİTÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Karahan toplantı ve sektör ile ilgili şunları söyledi: “Bitümlü su yalıtımı pazarını konuşurken tüm sektör temsilcilerinin burada bizimle aynı kararlılıkla olması son derece önemli. Su yalıtımı sektörü büyüyor, sektörün büyüme rakamları artarken kalite standartlarına uygun üretimin önemi daha da artıyor. Sektörün sağlıklı ve sürdürülebilir büyüme trendlerini yakalaması için birlik ve beraberlik içinde hareket etmek, güç birliği ve kararlılıkla vizyon oluşturmak gerekiyor.”

Burhan Karahan; “2013 yılında en önemli hedefimiz; bilgi paylaşımı ile sektörel birlik ve beraberliği sağlayarak kaynakların daha verimli ve efektif kullanılması. BİTÜDER olarak doğru detayda doğru malzeme seçimi konusunda sektörü bilgilendirici, meslek etiğini koruyucu profesyonel çalışmalarımıza tüm sektör paydaşlarının desteğiyle devam edeceğiz.  Bu bilgilerin tüm üye firmalarımız ve sektör temsilcilerimiz arasında bir bilgi platformunda paylaşılmasını sağlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Su yalıtımının yeni yapılacak tüm binalarda zorunluluk olması gerektiğine dikkat çeken Burhan Karahan; “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın binalarda su yalıtımının zorunlu olması için üzerinde çalışmaya başladığı genelge hazırlığı, sektörümüz ve daha da önemlisi ülkemiz için son derece önemli bir gelişme. Çünkü su yalıtımı, depreme karşı binalarımızın dayanımını artırmak için atılacak çok önemli bir adım. Su yalıtımı olmayan binalar, inşa edildikten 10 yıl sonra taşıma kapasitelerinin yüzde 66'sını kaybediyor. Maalesef ülkemizdeki binaların yüzde 90'ında da su yalıtımı yok. Bu nedenle yönetmelik değişikliğiyle su yalıtımının zorunlu hale gelmesi halkımızın sağlıklı ve güvenli binalarda yaşaması için gerekli. Kentsel dönüşüm atağında daha önce yapılmış hatalar tekrarlanmazsa daha sağlıklı, konforlu ve dayanıklı binalar doğru su yalıtımı uygulamaları sayesinde oluşacak. Biz de BİTÜDER olarak su yalıtımının zorunlu olması için gerekli çalışmaları yapmaya devam edeceğiz” açıklamalarında bulundu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

BİTÜDER basın toplantısı düzenliyor
  • 12.08.2016 16:54

BİTÜDER basın toplantısı düzenliyor

BİTÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu 17 Ağustos 1999 depreminin yıl dö ...

Su yalıtımı mevzuatında çalışmalar ne durumda? İşte detaylar
  • 08.11.2014 10:55

Su yalıtımı mevzuatında çalışmalar ne durumda? İşte detaylar

Su yalıtım sektörünün standartlarını belirleyecek mevzuat çalışmalarında önemli ...

Yalıtımsız kapalı otoparklar su yalıtımı çözümü!
  • 26.09.2014 11:25

Yalıtımsız kapalı otoparklar su yalıtımı çözümü!

BİTÜDER otoparklarda su yalıtımına dikkat çekerek doğru yöntemler ve malzemelerl ...

Su yalıtımı için seçeceğiniz malzemenin…
  • 26.08.2014 11:16

Su yalıtımı için seçeceğiniz malzemenin…

Yapı güvenliği için hayati önem taşıyan su yalıtımı, depreme karşı alınabilecek ...

Su yalıtımı olmayan bina 10 yılda çürümeye başlıyor!
  • 30.05.2014 11:53

Su yalıtımı olmayan bina 10 yılda çürümeye başlıyor!

Bina güvenliği için hayati önem taşıyan su yalıtımında yaşanan sorunlar, ‘Su Yal ...

BİTÜDER, ‘Güvenli yapılar için standartlara uygunluk şart’
  • 14.05.2014 11:41

BİTÜDER, ‘Güvenli yapılar için standartlara uygunluk şart’

Yapı sektörünün gündeminde, geleceğimizi güven üzerine inşa edecek yapılara imza ...