Braas inovasyon ve yeni ürünlerle büyümeyi hedefliyor!
Daniş Navaro, her yıl ürün gamına birçok yeni ürün kattıklarını, tüm ürün gamında, yeni ürünlerin cirosal payının yüzde 30’lar civarında olduğunu söyledi
Daniş Navaro, her yıl ürün gamına birçok yeni ürün kattıklarını, tüm ürün gamında, yeni ürünlerin cirosal payının yüzde 30'lar civarında olduğunu söyledi.
Braas Çatı Sistemleri'nin, tüm dünyada sadece eğimli çatılar üzerine faaliyet gösteren Monier Grup'un Türkiye'deki markası olduğunu aktaran
Braas Çatı Sistemleri İcra Kurulu Başkanı Daniş Navaro, her yıl ürün gamına birçok yeni ürün kattıklarını, tüm ürün gamında, yeni ürünlerin cirosal payının yüzde 30'lar civarında olduğunu söyledi.
Türkiye'de 1998 yılından yana faaliyet gösterdiklerini belirten Navaro, Braas'ın yıllık 1.5 milyon metrekare üretim kapasitesine sahip olduğunu ve yeni nesil üretim teknolojileriyle donatılmış Gebze tesislerinde, tam otomatik bilgisayar sistemleri kullandığını söyledi.
Geçen yıl iki önemli yatırım yaptıklarını aktaran Navaro, şöyle konuştu: “Yatırımlarımızdan ilki, tüm dünyada özellikle Avrupa'da modern tasarımlı yapılarda tercih edilen TegaLModerN, ‘düz profilli modern çatı kaplaması' serisinin Türkiye üretimlerinin başlamasıdır. Aynı modeli, iki yıl önce Braas Almanya üretimleri ile tüketicilerimizin beğenisine sunmuştuk. TegaLModerN'in Türkiye'de üretilmesi kararı ile Braas Kiremit ürün gamına yepyeni bir profil daha eklemiş olduk. 2012 yılında ayrıca, Braas Kiremit'lerin estetik ve fiziksel performansını bir önceki teknolojiye göre anlamlı düzeyde artırma amaçlı bir yatırım olan Novo Protector Dual Katman Teknolojisi'ni tüm ürün grubuna da uygulamaya başlayarak, yatırım kapsamını genişletmiş olduk.”
Sadece Braas Kiremit'te bulunan yeni nesil bir yüzey kaplama teknolojisi olan Novo Protector ile çatıların gerek estetik, gerekse fiziksel performansını çok daha yukarılara taşıdıklarını aktaran Navaro, “Bu yatırımla tüketicilerimizin beklentilerini uzun vadede daha fazla karşılamayı umuyoruz. İlk bakışta daha çok profesyonellerin fark edebileceği Novo Protector teknolojisi ile uzun vadede son kullanıcıların da dikkatini çekebilecek bir fiziksel performans farklılığı sağlamakta” ifadesini kullandı.
Temel büyüme stratejisi inovasyon
40 ülkede 130 üretim tesisi ile faaliyet gösteren Monier Grup'un tüm dünyada inovasyonu, temel büyüme stratejisi olarak belirlemiş olduğunu vurgulayan Navaro, şunları söyledi:
“Monier'in Türkiye'deki markası Braas Çatı Sistemleri olarak da her yıl ürün gamımıza birçok yeni ürün katmaktayız. Bu anlamda tüm ürün gamındaki yeni ürünlerimizin cirosal anlamdaki payı yüzde 30'lar civarında. Bu iddialı inovasyon stratejisinin neticesi olarak da yatırım planlarımız kısa, orta ve uzun vadede yapılıyor ve gerçekleştiriliyor.”
2013 yılının, 2012 yılı ile benzer koşullarda geçmesini beklediklerini de belirten Navaro, “Braas ürün gamına eklediğimiz farklı ürün grupları ve inovasyonlarla birlikte, kendi segmentimizde pazar payımızı artırmayı amaçlıyoruz. Bu noktada Güneş Enerjili Çatı Sistemleri, Çatıda İş ve İnsan Güvenliği gibi kapsamlı ürün gruplarının yanı sıra yeni dokulu kiremitler, çatıdaki en ince ayrıntıyı çözmek üzere tasarlanmış detay ürünleri ile çatılara yeni işlevler kazandırıyoruz” şeklinde konuştu.
Braas olarak, son kullanıcının bilinçlenmesi ile birlikte çatıların Türkiye'de bir problem olarak değil, keyifli bir yaşam alanı olarak algılanacağı bir gelecek arzuladıklarını aktaran Navaro, şöyle devam etti:
“Bu amaçla 2010 yılında son kullanıcılara yönelik ‘Çatınızı Yaptırırken Nelere Dikkat Etmelisiniz' kılavuzunu hazırlamıştık. Buna ilave olarak geçtiğimiz yıl özel Çatı Sağlık Raporu Hizmeti'ni de başlattık. Şimdilik sadece İstanbul'da verebildiğimiz bu hizmet ile son kullanıcılar için, çatılarındaki sorunları Braas bilgi ve tecrübesi ile değerlendiriyor ve çözüm yolları için kendilerine ayrıntılı bir tavsiye raporu hazırlıyoruz. Tüm bunlara ilave olarak yıllardır devam etmekte olan ‘Roofer Akademi' programı ile çatı ustalarının yeni nesil çatılarla ilgili olarak yetiştirilmesine devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıl bu programa güneş enerji sistemlerini de ekleyerek eğitim kapsamını oldukça genişletmiş olduk.”
“Tüketici, çatının iki yılda sorun yaratmasını normal karşılıyor”
Çatı sektöründe yaşanan sıkıntılara da değinen ve başta yapı malzemeleri ve uygulama usulleri ile ilgili yönetmelikler olmak üzere, mevcut mevzuatın tam olarak uygulanmasının sağlanması gerektiğine dikkat çeken Navaro, teknolojik gelişmelere paralel olarak dünyadaki uygun mevzuatın da Türkiye'ye adapte edilmesinin önem taşıdığına dikkat çekti. Buna karşın asıl gelişmenin, son kullanıcının çatı ile ilgili olarak daha bilinçli ve bilgiye dayanan kararlar alabilecek düzeyde olmasının sağlanması olacağına vurgu yapan Navaro, şunları söyledi:
“Bugün birçok tüketici çatılarının örneğin iki yıl gibi kısa bir sürede sorun yaratmasını normal karşılıyor durumda. Oysa, doğru seçilmiş malzemeler, doğru yapım teknikleri ve doğru uygulayıcılarla çatılar uzun yıllar masraf çıkartmadan hizmet verebiliyor.”
Kobiden
Yorum Yaz