Bursa Beton, Ar-Ge çalışmalarına ağırlık verdi!
Güney Marmara'nın beton ihtiyacının yüzde 45'inden fazlasını karşılayan firma, Bursa'nın yanı sıra Kütahya, Tavşanlı, Yalova, Altınova, Gemlik, Karacabey, Bandırma, Edremit gibi 18 ayrı yerde, 20 tesis ile hizmet veriyor
Yıllık 3 milyon metreküp kapasiteye sahip olan Bursa Beton, inşaat sektörünün gelişmesi paralelinde yatırımlarını sürdürüyor. Pazarda ilk beş büyük beton firması arasında yer aldıklarını belirten Bursa Beton Sanayi ve Ticaret AŞ Genel Müdürü Fatih Vardar, Bursa Beton'un her yıl koyduğu büyüme hedeflerini eksiksiz olarak yakaladığını söylüyor. Bursa ve Güney Marmara'nın gelişiminde önemli rol oynayacak olan Körfez geçiş köprüsü ve otoyol projesinde yer almak için de çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Vardar, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin sürdürdüğü Timsah Arena ile yeni belediye hizmet binasının inşasında da yer aldıklarını ifade ediyor.
Varda, bünyelerindeki Ar-Ge birimi ile yeni nesil betonlar konusundaki çalışmalara önem verdiklerini kaydederek, havaalanlarında uçakların park yerlerinde kullanılan ağır ızgaralarla ilgili çalışmalarını sürdürdüklerini söylüyor. Vardar, "Şirketimiz hazır beton sektöründe 1986 yılından bu yana hizmet vermektedir. İlk yıllarda 100 bin metreküpü geçemeyen yıllık üretimimiz, ilk kez 2000 yılında 1 milyon metreküp barajına ulaşmış ve o yıldan sonra da artan bir ivmeyle büyümüştür. 2011 yılını ise şirketimiz 2,8 milyon metreküp ile kapatarak kuruluşundan bugüne kadarki en yüksek rakama ulaşmıştır" diyor.
"Özel alanlarda üretim yapıyoruz" Vardar, kentsel altyapıda kullanılan kompozit yağmur suyu ızgaraları, rögar kapakları ve beyaz eşya sektöründe kullanılan denge ağırlıkları gibi özel alanlarda da üretim yaptıklarını belirtiyor. Üretimleri içerisinde C25 ve C30 sınıfındaki betonların, toplamın yüzde 80'ine denk geldiğini dile getiren Vardar, ürün gamındaki çeşitliliği kendi markalarını da yaratarak renklendirdiklerini söylüyor.
İndergi
Yorum Yaz