maritbet girişmaritbet
Eryap, Bonuspan XPS’le yalıtım konusunda ürün çeşidini artıracak!

Eryap, Bonuspan XPS’le yalıtım konusunda ürün çeşidini artıracak!

Yalıtım sektörüne yönelik yatırımlarla ürün yelpazelerini genişleteceklerini aktaran Eryap Grup CEO’su Emrullah Eruslu, bu yıl kalite ve marka bilinirliğine yönelik yatırımlarının devam edeceğini ifade etti

 

Yalıtım sektörüne yönelik yatırımlarla ürün yelpazelerini genişleteceklerini aktaran Eryap Grup CEO'su Emrullah Eruslu, bu yıl kalite ve marka bilinirliğine yönelik yatırımlarının devam edeceğini ifade etti.

Yalıtım sektöründeki yatırımlarını sürdürerek ürün gamlarını genişleteceklerini söyleyen Eryap Grup CEO'su Emrullah Eruslu, her ürün gurubunda büyük bir çeşitliliğe sahip olduklarını dile getirdi.

Bonuspan XPS olarak son iki yıldır piyasada inşaat sektöründe kullanılan ürün gruplarında satış lideri olduklarını vurgulayan Eruslu, endüstriyel tipte kullanımına yönelik alanlarda geliştirmelere devam ettiklerini kaydetti. Özellikle kartonpiyerlik Bonuspan ürünleri için bu yıl yapılan iyileştirmeler ve hassas ölçümlemelerle çok ciddi mesafe kat ettiklerine dikkat çeken Eruslu, Focus membran ve American siding ürünlerinde kalite ve marka bilinirliğine yönelik yatırımlarını sürdüreceklerini aktardı. Eruslu, “Eryap olarak üç yıllık yatırım planı çerçevesinde yapılacak olan taş yünü ilave 80 bin tonluk yatırımımız 2012 ve 2013 yıllarında devam edecek. Sonrasında başka yatırım hedeflerimizde bulunuyor. Başta çalışanlarımız olmak üzere markalarımıza sürekli yatırım yapıyoruz” dedi.

2001 yılında kurulan Eryap'ın, inşaat sektöründe ve özellikle yalıtım alanında öncü ve yenilikçi kimliğiyle dikkat çektiğini belirten Emrullah Eruslu, büyüme ivmesini sürekli artıran güçlü bir üretici olduklarının altını çizdi. Gaziantep, Sakarya ve İstanbul'da toplam 150 bin metrekareyi aşan alanda yerleşik üç üretim tesisinde faaliyet gösterdiklerini anlatan Eruslu, ısı, su, ses ve yangın olmak üzere tüm yalıtım malzemeleri, polimer dış cephe kaplama sistemleri ve polimer kapı-pencere sistemleri üretimi gerçekleştirdiklerini kaydetti. Üretim döngüsünde enerji kaynaklarını en verimli şekilde kullanmayı hedeflediklerine dikkat çeken Eruslu, şunları ekledi:

“Ürünlerimiz ile enerji tasarrufuna büyük anlamda katkıda bulunuyor ve Türkiye'nin sürdürülebilir kalkınmasını destekliyoruz. Gelişen pazar beklentileri ve standartları doğrultusunda yüksek kalitede ürün geliştiriyoruz. Faaliyet gösterdiğimiz tüm sektörlerde ürün, hizmet ve yaşam döngüsü sorumluluğu kapsamında doğaya dost, çevresel risk faktörlerini gözeten, enerji kaynaklarının doğru kullanımını öngören stratejimizi ileri taşımak için çalışıyoruz.”

“Taş yünü yatırımımız ile 120 bin ton kapasiteye ulaşacağız”

Her yıl yeni yatırım ve büyüme ile ilgili beklentilerinin yüzde 20-25 seviyelerinde olduğunu vurgulayan Emrullah Eruslu, ancak 2011'de, yine çift haneli rakamları yakalamalarına rağmen haksız rekabet koşulları, piyasadaki kontrolsüz ısı yalıtım uygulamaları nedeniyle hedeflerine ulaşamadıklarını kaydetti. Kapasitelerinin American Siding'de yıllık 4 milyon metrekare, Bonuspan ısı yalıtım sitemlerinde yıllık 550 bin metreküp, bitümlü su yalıtım örtülerinde yıllık 12 milyon metrekare olduğu bilgisini veren Eruslu, “Wooler marka yeni taş yününde ise yine yıllık 40 bin ton kapasitemiz mevcut. Taş yününde yatırımımız yıllık 120 bin tona göre planlandı. Önümüzdeki yıl itibarıyla bu kapasiteye ulaşacağız. Winer marka plastik kapı pencere imalatımızda ise yıllık yaklaşık 12 bin tonluk bir kapasitemiz var” diye konuştu.

“Ağır kış şartları satışları düşürdü”

Yalıtım sektöründe mevsimin çok önemli olduğuna dikkat çeken Emrullah Eruslu, çok ağır bir kış dönemi geçirilmesi sebebiyle ilk üç aylık dönemde satışların hemen hemen durduğunu dile getirdi. Piyasada kış şartlarının ağır geçmesi nedeniyle bir beklenti oluştuğunu vurgulayan Eruslu, ikinci çeyrekte işlerin hareketleneceğine dair umutlar olsa da, bu hareketlenmenin istenen seviyelerde olmayacağını ifade etti.

“Bu noktada hükümetin gidişatı önceden gören ve buna karşı bir takım projeler geliştiren uygulamalarını doğru buluyorum” diyen Eruslu, şöyle devam etti: “Meclis'in gündemine 2B ve Mütekabiliyet Yasaları getirildi. Yurtdışında yaşayanların ülke içinden mülk edinebilmesine dair çıkan bu yasalar ile kentsel dönüşümün belediyeler nezdindeki çalışmaları yine TOKİ'nin projeleri sektörümüze önümüzdeki dönemde ivme kazandıracak. 2012 yılı için sektörümüzün çift haneli büyümesini, içinde bulunduğumuz konjonktür ve çıkan yasaların uzun vadede etki yapması nedeniyle hayal olarak görüyorum.”

Kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Eryap, BakuBuild 2015’e katılıyor.
  • 20.10.2015 16:33

Eryap, BakuBuild 2015’e katılıyor.

Eryap, 21-24 Ekim 2015 tarihlerinde Bakü Expo Center’da düzenlenecek, Hazar bölg ...

Yapılara altın değerinde yatırım geliyor!
  • 11.11.2014 10:37

Yapılara altın değerinde yatırım geliyor!

Eryap, Wooler ürün grubunda ürün gamına eklediği 4 yeni ürün ile taş yünü sektör ...

Eryap bayileri Antalya’da eğlendi
  • 09.10.2014 10:57

Eryap bayileri Antalya’da eğlendi

Yalıtım sektöründe lider markaların üreticisi Eryap, 90 bayisini Antalya’da 5 yı ...

Eryap, Wooler taş yünü ürün grubuna 4 yeni ürün ekledi
  • 12.06.2014 16:08

Eryap, Wooler taş yünü ürün grubuna 4 yeni ürün ekledi

Eryap, ısı, ses ve yangın yalıtımına aynı anda çözüm sağlayan ürünü Wooler taş y ...

Eryap yenilikçi markaları ile 2013’te yüzde 40 büyüdü
  • 04.06.2014 15:14

Eryap yenilikçi markaları ile 2013’te yüzde 40 büyüdü

Yatırımlarını 2015 yılı itibariyle tamamlanmayı öngören Eryap, 2 milyon metreküp ...

Eryap iki dalda ihracat ödülüne layık görüldü
  • 02.06.2014 15:08

Eryap iki dalda ihracat ödülüne layık görüldü

Eryap, İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği tarafından iki dalda ‘Başarılı ...