maritbet girişmaritbet
İnşaatların olay ürünü: Hafif beton

İnşaatların olay ürünü: Hafif beton

EPS Beton'un Ege Bölge Başbayiliği'ni yapan Yeşim ve Serap Sinan, pek çok avantajı nedeniyle sektörün vazgeçilmesi olan sistemin özelliklerini dile getirdi

Merkezi İstanbul'da bulunan EPS Beton'un Ege Bölge Başbayiliği'ni yürüten Modi İç Mimarlık Limited Şirketi, hafif beton uygulamaları ile dikkat çekiyor. İç mimar olan babaları dolayısıyla sürekli sektörün içerisinde olduklarını belirten Yeşim ve Serap Sinan kardeşler, sektörde yaşanan problemler doğrultusunda yeni çözümler sunmaya çalıştıklarını belirtti.

YENİ TEKNOLOJİ
 
Dünyada birçok ülkede kullanılan ısı yalıtımı, ses yalıtımı ve hafiflik unsurlarının en üst seviyede bir arada bulunduğu yeni inşaat teknolojisi ürünü Eps hafif betonun, bünyesindeki eps tanecikleri, hava odacıkları ve kapalı hücre yapısı sayesinde büzülmediğini, çökmediğini ve gaz salınımı yapmadığını söyleyen Sinan kardeşler, "Düşük ısı iletim katsayısı ile yüksek yalıtım performansı sergileyen bu mucizevi beton, artık inşaat sektöründe vazgeçilmez bir ürün olarak yerini aldı. Tesviye, ısı ve ses, şap tabakaları olarak tüm işlevlerin bir arada elde edildiği bu ürün, betondan on kat hafif ender ürünlerden biri" dedi.

HIZLA UYGULANIYOR

EPS Beton Ege Bölge Pazarlama Müdürü Yeşim Sinan, yeni ürün ile ilgili olarak, "Eps beton, yeni projelerin yanı sıra restorasyon, renovasyon, mevcut eski binaların güçlendirilmesinde, çelik konstrüksiyon ve ahşap binalarda; hafif, ekonomik olması, statik hesaplarda, demir ve kalorifer ısı hesaplarında yüzde 20 oranında katkı sağlaması, çok hızlı uygulanabilirliği, çatlama yapmama, çok az su emme gibi birçok özelliği ile tercih ediliyor. Tüm bu özellikleri aynı anda bulundurması ise uygulama maliyetlerinde oldukça ekonomik çözümler sunuyor" dedi. Yeşim Sinan, "Ürün, ısı ve ses yalıtımlı şap ve tesviye tabakası olarak uygulandığı gibi yapı bloğu olarakta değişik kalınlıklarda ve ölçülerde üretiliyor. Bilinen birçok yapı blok malzemesinden daha hafif olmakla beraber çok daha iyi yalıtım değerleri gösteriyor. Şap uygulamasında tek makine ile günlük 750 metrekare civarında üretim gerçekleşiyor. Sıvı olarak normal kat betonları üzerine uygulanan ürün, zeminden geçen tüm klima, elektrik ve su tesisat sistemini izole ederek etraflarında boşluk bırakmadan yayılıyor. Isı ve ses köprüleri oluşturmadan, çatlamadan şap katmanı haline gelmektedir. Yüzeyine her türlü yüzey kaplama malzemesi uygulanabilmektedir. İçeriğinde ise insan sağlığına zararlı herhangi bir katkı ve dolgu malzemesi yer almamaktadır" diye konuştu.
 
Kaynak: Yeni Asır

 
  • Etiketler:

Yorum Yaz