maritbet girişmaritbet
Kudret Tuğla, yeni ürünü Kudret Ekotuğla’yı pazara sundu!

Kudret Tuğla, yeni ürünü Kudret Ekotuğla’yı pazara sundu!

Kudret Tuğla, mantolamaya alternatif olarak ürettiği ekolojik ve ekonomik ‘Kudret Ekotuğla’yı piyasaya sundu

 

Kaliteli üretimi ve kullanıcıya hizmeti ana hedef belirleyen Kudret Tuğla, mantolamaya alternatif olarak ürettiği ekolojik ve ekonomik ‘Kudret Ekotuğla'yı piyasaya sundu.
 
Tamamı ulusal ve uluslararası standartlara uygun 80 den fazla duvar ve yapı malzemesi üretimi yaptıklarını belirten Kudret Tuğla Sanayi Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Görçiz, ısı yalıtım tuğlalarının geliştirilmesi konusunda önemli ölçüde mesafe kat etiklerinin altını çizdi. Görçiz, “Çevreye zararlı karbon emisyonlarının büyük çoğunluğu binaların ısıtılması ve soğutulması sırasında oluşuyor. 2000'li yıllardan sonra ülkemizde bu konu hakkında yapılan çalışmalar sonucu ısı yönetmelikleri ve standartları çıkartılarak uluslararası düzeylere uygun hale getirildi. Standartlara ve yönetmeliklere uygun ürün dizaynları ve araştırmaları konusunda sektöre öncülük eden ve ısı yalıtım tuğlalarının geliştirilmesi konusunda önemli ölçüde mesafe kat eden firmamız, yaptığı Ar-Ge çalışmaları sonucunda dünyada ilk kez uygulanan patentli kompozit  duvar tuğlası geliştirdi ve ''Kudret Ekotuğla'' adıyla piyasaya sundu” dedi. 
 
Geçen yıl, binalarda enerji performanslarının yükseltilmesiyle özellikle yalıtım performansı yüksek ürünler açısından ürün yelpazelerini geliştiren firmalarının her yıl yeni ürünleri piyasaya çıkarma hedefinde olduğunu ileten Görçiz, aynı zamanda yeni ürünleri ‘Kudret Ekotuğla'ya İnşaat Teknik ve Bilimsel Araştırma Kurulu'ndan (İTBAK) ‘Ulusal Teknik Onayı' aldıkları bilgisini de verdi. Görçiz, ekotuğla hakkında şu bilgileri verdi:
 
“Son ürünümüz olan iç ve dış duvarlarda kullanılan, gizli harç cepli, yatay delikli, çift taraflı EPS takviyeli kompozit ısı tuğlası ‘Kudret Ekotuğla', 20 cm ve 25 cm duvar kalınlıklarında olmak üzere iki farklı ısı bölgesi için üretiliyor. İlk olarak 2010 yılında tasarımı gerçekleştirilen ve üretimine başlanılan ürün 2011 yılında TSE'den Kategori-I olarak CE Belgesi ve Fabrika Üretim Kontrol Belgesi'ni almaya hak kazandı. Bu yıl ise İTBAK'ın 20 Haziran 2012 tarihli ve 27 numaralı kararı ile ‘Ulusal Teknik Onayı' alarak ürünümüzün kalitesini ve firmamızın ciddiyetini bir kez daha kanıtlamış olduk. Enerjiden Tasarruf ve Isı Muhafazası Temel Gereği kapsamında kabul edilen Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği çerçevesinde yapı projelerinde ısı yalıtım hesabında kullanılması mecburi olan TS 825 Ek-E'de yer almayan bu ürünler ‘Ulusal Teknok Onay Belgesi' ile birlikte artık yapı projelerinde kullanılabilecek.”
 
Ekotuğla, ekolojik yapıya sahip
 
Kudret Ekotuğla'nın üretim ve kullanım aşamasında doğal kil malzemeden üretilen, kompozit yapısı ile yapıştırmada kullanılan hafif ve doğal agregalarla üretilmiş örgü harcı sayesinde güçlü ısı yalıtım özelliği kazandığını belirten Görçiz, ekotuğlanın ısı kayıplarını en aza indirerek, yangın aşınma gibi çevreye ve insana zarar veren olumsuz özellikleri ortadan kaldırdığını söyledi. Görçiz, sözlerine şunları ekledi:
 
“Bu özellikleriyle çevreyi koruduğu için ekolojik olan bu ürün, aynı zamanda mantolamayı da içinde barındırması, duvarda işlenebilme kolaylığı, harç tasarrufu sağlayan özel harç cebi ve ucuzluğu nedeni ile de çok ekonomik. Yeni ürünümüz Kudret Ekotuğla saydığım tüm bu özellikleri sayesinde 0.15 W/mK ısıl iletkenlik hesap değerine sahip.”
 
Kobiden.com
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kudret Tuğla, yeni ürünü Kudret Ekotuğla’yı pazara sundu!
  • 14.10.2012 11:26

Kudret Tuğla, yeni ürünü Kudret Ekotuğla’yı pazara sundu!

Kudret Tuğla, mantolamaya alternatif olarak ürettiği ekolojik ve ekonomik ‘Kudre ...

Kentsel dönüşüm tuğlacılara umut oldu!
  • 08.10.2012 15:07

Kentsel dönüşüm tuğlacılara umut oldu!

Türkiye tuğla üretiminin yaklaşık yüzde 25'ini karşılayan Turgutlu'da, kentsel d ...