maritbet girişmaritbet
Marshall Boya’nın Renk Hareketi okullarda devam ediyor

Marshall Boya’nın Renk Hareketi okullarda devam ediyor

Marshall Boya, gri ve kasvetli tüm alanları renklendirmek amacıyla dünya çapında başlattığı “Renk Hareketi” girişimini Türkiye’de, İstanbul Kadıköy’deki Ayrılık Çeşmesi Sokağı’nın ardından okullarda sürdürüyor


 

Hayata renk ve estetik katmada uzman Marshall Boya, gri ve kasvetli tüm alanları renklendirmek amacıyla dünya çapında başlattığı “Renk Hareketi” girişimini Türkiye'de, İstanbul Kadıköy'deki Ayrılık Çeşmesi Sokağı'nın ardından okullarda sürdürüyor.

Marshall Boya iki ayda, 22 ilde gerçekleştirdiği 185 ton boya bağışı ile toplam 89 okulun boyanmasını sağladı. Renk Hareketi sayesinde öğrenciler yeni eğitim öğretim yılını daha renkli ve temiz bir ortamda karşıladı.
AkzoNobel grubunun bir parçası olan ve 1954 yılından bu yana, rengin dekorasyonda kullanımı alanına öncülük eden Marshall Boya hayata renk katmaya devam ediyor. Marshall Boya dünya çapında devam eden, Türkiye'nin de dahil olduğu Renk Hareketi'ni son olarak okullara taşıdı. Tüm Türkiye'de 22 ildeki 89 okul, firmanın iki ayda sağladığı toplam 185 bin ton boya ile renklendi.


Marshall Boya'nın Renk Hareketi projesine Adana, Adapazarı, Ağrı, Bartın, Balıkesir, Bursa, Diyarbakır, Edirne, Düzce, Erzurum, İzmir, İstanbul, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mardin, Ordu, Samsun, Tekirdağ, Trabzon, Van ve Yozgat katıldı. Mardin'de son olarak Midyat Fatih İlköğretim Okulu boyanırken, sadece İstanbul Ataşehir'de 40 okulun iç ve dış cephe boyaması yapıldı.

Renk Hareketi projesini milli eğitim müdürlükleri, kaymakamlık ve belediye işbirlikleri ile hayata geçirdiklerini belirten Marshall Boya Genel Müdürü Dick Velings şunları söyledi:
“Mart ayında Brezilya, Fransa, İngiltere ve Hindistan'da başlayan Renk Hareketi'ne kısa bir süre önce Türkiye'yi de katmış ve Kadıköy'deki Ayrılık Çeşmesi sokağını güzel bir etkinlik ile renklendirmiştik. Projemiz şimdi okullarda devam ediyor. Bir damla boyanın ve renklerin hayatımızı değiştirebileceği mesajı ile tüm Türkiye'de 89 okulumuzun boyanmasını sağladık. Projemize 10 ilimizdeki milli eğitim müdürlükleri ile kaymakamlıklar ve belediyeler de destek verdi. Özellikle çocukların okullarda birebir yaşayacakları değişim, projemizin amacına ulaşması açısından büyük önem taşıyor. Renk Hareketi ile ayrıca tüm Türkiye'de 89 okulda öğrencilerin yeni eğitim öğretim yılına daha renkli ve temiz bir ortamda başlamasını sağlamaktan mutluluk duyuyoruz.”

Türkiye'de Renk Hareketi
Gri ve kasvetli tüm alanları renkli hale getirmek için Brezilya, Fransa, İngiltere ve Hindistan'da hayata geçirilerek, dünya çapında başlatılan bir girişim olan Renk Hareketi, Kadıköy Belediyesi'nin katkılarıyla, Renklendir Hayatı sloganı ile 1 Temmuz 2010 tarihinde Ayrılık Çeşmesi Sokağı'nda başladı. 100 yıllık bir tarihi yaşatan Ayrılık Çeşmesi Sokağı'ndaki 44 ev yeniden boyanarak, grilikten ve kasvet kurtarılırken, sokağa ve insanların hayatına da yepyeni bir renk geldi.
Herkes, Renk Hareketi'nin bir parçası olabilir
Renk Hareketi Projesi ile dünyanın her yerinde yerel halkla birlikte çalışılıyor, caddeler, evler, okullar ve meydanlar boyanarak, yeniden renklendiriliyor. Mart 2010'dan bu yana Brezilya, Fransa, İngiltere ve Hindistan'da hayata geçirilen bu renk hareketine; okulları, sokakları, evleri ve meydanları boyamak için yerel halklar da katıldı.

Renk Hareketi, sadece renklendirilen alanlara değil, hareketin bir parçası olan insanların hayatına da coşku, heyecan ve eğlence getiriyor. Sao Paulo, Paris, Londra ve Rajasthan'dan sonra İstanbul ve Şanghay'da da hayata geçirilen Renk Hareketi Projesi sayesinde, insanlara ilham veren Renklendir Hayatı mesajı, dalga dalga tüm dünyaya yayılıyor.
Projenin uygulandığı ülkelerde gerçekleştirilen film çekimleri, televizyonlar ve sosyal ağlar aracılığıyla yayınlanarak, daha çok insanın, Renk Hareketi'nin bir parçası olmasını teşvik ediyor ve katılım konusunda pek çok kişiye ilham veriyor. İzleyiciler ve site ziyaretçileri, bir fırça ve biraz boya ile kendi alanlarını renklendirebildiği gibi, gelecek dönemlerde düzenlenecek Renk Hareketi boyama aktivitelerine de gönüllü olarak katılabiliyor.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz