Polser, 2013 yılını yatırımla geçirecek!
Polser, bu yıl Türkiye’deki ilk polikarbonat oluklu levha üretim tesisini devreye almayı planlıyor
Kompozit sektöründe Türkiye'deki önemli üreticilerden biri olan Polser AŞ, 2013'ü yeni sektörlere girmek ve bu konulardaki yatırımlarını hayata geçirmek için sıçrama yılı ilan etti. Bu çerçevede Polser, bu yıl Türkiye'deki ilk polikarbonat oluklu levha üretim tesisini de devreye almayı planlıyor.
Yurtdışındaki müşterilerinin talepleri doğrultusunda hayata geçirdikleri yatırımla, CTP oluklu levha sektöründe her iki tip ürüne de ihtiyaç duyan müşterilerinin tek tedarikçisi olma olanağı yakalayacaklarını söyleyen Polser AŞ Genel Müdürü Ahmet Çınar, “Bunun yanında yine senenin ilk yarısında ileri teknoloji ürünü düz levha hattını da devreye alacağız. Bu hatta, yıllar boyunca sahip olduğumuz tüm bilgi birikimi ve know how'ı aktardık. Yüksek kalitede gerek geniş, gerekse de kalın düz levha üretimi yapacak üretim hattı sıcak sistem sürekli kalıplama yöntemi ile çalışıyor olacak” diye konuştu. 55'den fazla ülkeye ihracat yaptıklarını dile getiren Çınar, “Polser AŞ şimdiye kadar yurtdışı ve yurtiçi pazarda prestijli bir CTP oluklu levha üreticisi olarak biliniyor iken, bu yeni yatırımımız ile hem pazardaki konumumuzu pekiştireceğiz hem de müşterilerimizin taleplerini daha geniş bir ölçekte karşılamış olacağız.Üretilen düz levhalar başta frigofrik araç gövdeleri ve karavan kasaları olmak üzere yapı sektöründe de kullanılacak” dedi.
2013 yatırım programlarının düz levha ve polikarbonat levha üretimi ile sınırlı olmadığına dikkat çeken Çınar, şunları söyledi: “Aynı zamanda sürekli laminasyon tekniği ile kompozit panel üretimi konusundaki yatırımları da hayata geçiriyoruz. CTP levhaların üstün özelliklerini XPS, EPS ve taş yünü gibi yalıtım malzemeleri ile birleştirecek olan paneller hijyenik olmaları, yüksek mukavemet değerleri, isteğe göre geniş bir ebat yelpazesinde üretilecek olmaları sayesinde pazarda mevcut olan klasik panellere karşı avantajlı seçenekler oluşturacak.”
Ürün gamını geliştirmek için yaptıkları çalışmaları, Ar-Ge faaliyetleri ve buna ayırdıkları önemli miktarda bütçe ile desteklediklerini anlatan Çınar, “Ar-Ge çalışmalarımızı özellikle yenilenebilir enerji konusunda iki yeni ürün grubunda yoğunlaştırdık. Bunlardan birincisi olan güneş kolektörleri, 200C sıcaklıktaki havayı 800C'ye kadar çıkartabiliyor. İlk yatırım dışında bakım ve işletme maliyeti neredeyse hiç olmayan bu sistem, ürettiğimiz hijyenik kabinlerle birleştirilerek yaş meyve ve sebzenin çok daha hızlı ve kontaminasyon riski olmadan kurutulmasına olanak sağlıyor” diye konuştu.
Geliştirmekte oldukları diğer ürünün, fotovoltaik hücrelerin entegre edildiği çatı ve cephe panelleri olduğunu belirten Çınar, “Bu paneller klasik sistemlere göre ilk yatırım maliyetini düşürerek amortisman süresini kısaltıyorlar. Patentini aldığımız her iki ürün de günümüzün yükselen değerleri olan çevre ve yenilenebilir enerji konularındaki perspektifimizi ortaya koyuyor. Sektörümüzde dünya şirketi olma vizyonu ile çalışmaya devam ediyoruz” ifadesini kullandı.
kobiden.com
Yorum Yaz