maritbet girişmaritbet
Saint-Gobain, alçı sektöründe güçleniyor

Saint-Gobain, alçı sektöründe güçleniyor

Fransız Saint-Gobain, Ankara'da faaliyet gösteren Doğaner Alçı'yı satınalma işlemini tamamladı

Türkiye'de inşaat sektörünün alçı, yalıtım ve endüstriyel harç alanlarında yatırımları bulunan Fransız Saint-Gobain, Ankara'da faaliyet gösteren Doğaner Alçı'yı satınalma işlemini tamamladı.
Doğaner Alçı, Bala-Ankara fabrikası 500 bin ton alçı ve 12 milyon metrekare alçı levha üretim kapasitesine bulunuyor. 109 kişinin istihdam edildiği fabrika geçen yıl 22 milyon euro satış hasılan elde etti.
Saint-Gobain 2001 yılında Hasanoğlan-Ankara'daki bir başka Türk şirketini satınalarak Rigips markasıyla Türkiye'de alçı sektörüne girmişti. Saint Gobain'den yapılan açıklamada Doğaner Alçı'nın satınalınmasıyla Saint Gobain'in alçı bölümünün, sektördeki konumunu güçlendireceği ve yerli ürerim alçı ve alçı levha ile ürün çeşitlerini genişletmiş olacağı bildirildi.
Saint-Gobain, halen Türkiye'de Türkiye'de Rigips (Ankara-Hasanoğlun alçı fabrikası), İzocam (beş yalıtım malzemesi fabrikası) ve Weber (dört endüstriyel harç fabrikası) ile faaliyetlerini sürdürüyor. Saint Gobain'in en önemli firması olan Weber Türkiye'ye 1998'de ilk yatırımı yaptı ve bugün 4 fabrika, 8 bölge temsilciliği 600'ü aşkın bayi ile faaliyetini sürdürüyor.
Öte yandan dünya inşaat sektörünün en önemli firmalarından olan SaintGobain, dünya çapında 2010 yılında 40.1 milyar euro ciroya ulaştı. SaintGobain'in dünya çapında, yaklaşık 190.000 çalışanı bulunuyor ve 64 ülkede faaliyetini sürdürüyor.

  • Etiketler:

Yorum Yaz