Schüco akıllı cephe ile tasarruf sağlıyor!
Almanya'da 1950'li yıllardan itibaren kendi geliştirdiği 'cephe sistemleri' kavramı üzerine yoğunlaşan Schüco, 1970'de inşaat sektörünü enerji tasarrufu sağlayan yalıtımlı alüminyum cepheler ile tanıştırdı.
Almanya'da 1950'li yıllardan itibaren kendi geliştirdiği 'cephe sistemleri' kavramı üzerine yoğunlaşan Schüco, 1970'de inşaat sektörünü enerji tasarrufu sağlayan yalıtımlı alüminyum cepheler ile tanıştırdı. Bugün 78 ülkede faaliyet gösteren şirketin Türkiye macerası ise 2001 yılında başladı. İstanbul merkezli şirketin Çatalca Serbest Bölge ve Haramidere'de lojistik merkezleri, Ankara, İzmir, Kayseri ve Bakü'de de büroları yer alıyor. Türkiye ayağım 80 kişilik ekiple yürüten Schüco Türkiye Genel Müdürü Can Eren, Alman Schüco'nun hayatı kolaylaştıran, tasarruflu ürünlerini Hürriyet Emlak'a anlattı.
'Akıllı cephe'yle tasarruf edip enerjisini kendisi üretiyor
Almanya'da 1950'li yıllardan itibaren kendi geliştirdiği 'cephe sistemleri' kavramı üzerine yoğunlaşan Schüco, 1970'de inşaat sektörünü enerji tasarrufu sağlayan yalıtımlı alüminyum cepheler ile tanıştırdı. Bugün 78 ülkede faaliyet gösteren şirketin Türkiye macerası ise 2001 yılında başladı.
İstanbul merkezli şirketin Çatalca Serbest Bölge ve Haramidere'de lojistik merkezleri, Ankara, İzmir, Kayseri ve Bakü'de de büroları yer alıyor. Türkiye ayağını 80 kişilik ekiple yürüten Schüco Türkiye Genel Müdürü Can Eren, Alman Schüco'nun hayatı kolaylaştıran, tasarruflu ürünlerini Hürriyet Emlak'a anlattı.
Türkiye'de üretim var mı, çalışan sayısı ve firma hakkında bilgi alabilir miyiz?
Schüco, hayatı kolaylaştıran ve tasarruf sağlayan cephe ve doğrama sistemleri konusunda çözüm üretiyoruz. Yenilikçi cephe sistemlerinde de pazarın önde gelen firmalarından biriyiz. 2001 yılından beri de Türkiye'de mimarlar, mühendisler, müteahhitler ve uygulama firmalarına hizmet veriyoruz. 1970'lerde geliştirdiğimiz enerji tasarrufu sağlayan yalıtımlı alüminyum cepheler ile öne çıktık. Bugün Schüco olarak enerji verimliliği konusunda tüm dünyada çok özel sistemler sunuyoruz. Merkezimiz İstanbul'da. Çatalca Serbest Bölge'de ve Haramidere'de lojistik merkezlerimiz var. Ankara, İzmir, Kayseri ve Bakü'de de bürolarımızla faaliyet gösteriyoruz. Yurtiçi ve yurtdışı satış bölgelerimizde yeni showroom ve ofisler açmayı da sürdüreceğiz. Genel merkezimiz, bürolarımız, lojistik noktalarımız ve showroomlarımız olmak üzere Schüco Türkiye olarak yaklaşık 80 kişilik bir ekibe sahibiz. Konularında çok bilgili mimar ve mühendislerden oluşan bir teknik ekibimiz var.
Butik çözümler bulunuyor
Türkiye'de imza attığınız projeler neler?
Schüco dünyada ve Türkiye'de ön plana çıkmış, bulunduğu şehrin hatta ülkenin mihenk taşı olan birçok binanın dış cephe sistemlerinin tasarımcısıyız. Önemli referanslarımız arasında Sapphire, Zorlu Center, Bakü'nün sembolü haline gelen Flame Towers, Bakırköy Capacity ve Ankara Antares, Armada, Panora gibi alışveriş merkezleri, Antalya Calista Luxury Resort, Ankara Marriott gibi oteller, İstinye Park evleri, Sabiha Gökçen Havalimanı, 16:9, Mashattan Residence, Levent Loft, Nish İstanbul, Ankara Tepe Prime gibi projeleri sayabiliriz. Schüco Türkiye olarak uluslararası bilgi birikimimizi verimli bir şekilde kullanarak üstlendiğimiz projelerin her biri için ayrı ayrı çözümler üretiyor, bu dev yapılar için butik çözümler getiriyoruz. Proje ekibimiz binanın içinde bulunduğu iklim şartlarına ve mimari taleplere göre farklı çözümler üreterek enerjinin en üst düzeyde kullanılması ve tasarrufa yönelik projeler geliştiriyor.
Akıllı ürün dönemi
Ürünler hakkında bilgi verir misiniz? Bu ürünler kullanıcıya ne tür kolaylıklar sağlıyor? Ne kadar tasarruf ediliyor?
Schüco'nun ürün portföyünde alüminyum, PVC ve güneş enerjisi sistemleri bulunuyor. Alüminyum cephelerde sistem kavramım dünyada ilk kez uygulayan Schüco, Ar-Ge bölümlerinde günümüzün ve geleceğin 'akıllı cephe' teknolojisi alanında yaptığı çalışmalarıyla enerji tasarrufu sağlayan çevre odaklı, sürdürülebilir bir kent yaşamı için önem taşıyan bina kabukları üretiyor. Bina kabukları sistemleri cephe sistemlerine uygulanarak binaların enerji gereksiniminin karşılanmasına katkıda bulunuyor. Alüminyum cephe sistemleri dışında Schüco'nun verdiği hizmetler arasında kapı ve pencere, ışıklık, kış bahçesi, villa kapısı ve daha birçok ürün bulunuyor. Schüco'nun dünyanın geleceğini yakından ilgilendiren yenilenebilir enerji konusunda önemli Ar-Ge faaliyetleri ve yatırımları da bulunuyor. "Mavi Gezegenimiz için Yeşil Teknoloji" sosyal sorumluluk anlayışı; Schüco'nun bina kabuğunu oluşturan sistemlere öncülük ederek çevreye yaptığı katkıyı içeriyor. Pencere ve cephe sistemleri, optimum ısı yalıtımı sayesinde enerji tasarruf etmekle kalmıyor, verimli güneş enerjisi çözümleri ile enerji de üretiyor.
Her proje kendine özel
Sizi diğer firmalardan ayıran ürünleriniz var mı? (inovativ hayatı kolaylaştıran, kişiye özel projeler var mı?)
Enerji verimliliği konusunda tüm dünyada çok özel sistemler sunuluyor. Schüco'nun geleceğimize yaptığı en son yatırım Schüco Enerji3 konseptli binalardır. Bu binalar enerji tasarrufu yapıyor, enerji kazanıyor ve bu enerjiyi ağa dağıtıyor. Ayrıca bu sistemi destekleyen ülkelerde, enerji fazlası şebekeye verilerek diğer enerji harcamaları için kullanılıyor. Biz bir sistem firması olduğumuz için bizim için her projemiz özeldir. Gelen mimari proje ele alınarak ihtiyaçlar belirlenir, çevre koşulları analiz edilerek kullanılacak Schüco sisteminin hangisi olması gerektiği konusunda öneride bulunulur. Burada çok önemli bir bilgi birikimine sahibiz. Schüco, sürekli geliştirilip iyileştirilen benzersiz sistem çözümleri, taahhütlerini yerine getiren başarılı uygulamacı partner ağı ve müşterilere sürekti destek olan deneyimli teknik ve satış ekibiyle rakiplerinden farklılaşıyor.
Alüminyum 10 yılda ön plana çıkar
İnşaat sektöründe yasalarda olan son değişiklikler sizi nasıl etkiler? (Kentsel dönüşüm, Afet, 2B)
Türkiye'de, gerek dönüşüm projeleri gerekse yeni inşaat yatırımları son yıllarda oldukça arttı. Kentsel dönüşüm ve yabancılara satışın önünün açılması sayesinde sadece yeni inşaat projeleri oluşmuyor, yaşlanan binaların yenilenmesi de söz konusu oluyor. Bunların sonucunda önümüzdeki 10 yıl içinde inşaat sektörü ve inşaat sektörü içinde de dış cephe sektöründe alüminyumun payının çıkışa geçeceğini düşünüyoruz.
Ömür KIRBAŞLI/Hürriyet
Yorum Yaz