maritbet girişmaritbet
Superlit 5 yılda 4 fabrika açacak

Superlit 5 yılda 4 fabrika açacak

Boru üretim şirketi Superlit beş yıl içinde 80 milyon euro’luk yatırımla 2 olan fabrika sayısını 6’ya çıkarmayı hedefliyor

Kaynak: Nevin DONAT / Milliyet
 
 
Düzce ve Romanya'da iki fabrikaları bulunduğunu söyleyen Superlit Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Önder Eren, “Bu yılın sonuna kadar Libya'da yeni fabrikanın inşaatına başlayacağız” dedi. Superlit olarak bünyesinde bulundukları Karamanlar Holding'in bu yılki cirosunun yaklaşık olarak 500 milyon dolar olduğunu kaydeden Eren, “Superlit olarak hedefimiz beş yıl içinde 300 milyon dolar ciro elde etmek” dedi.

Moskova'da yapılan ECWATECH Fuarı'na katıldıklarını ifade eden Eren şunları söyledi:
“Rusya'nın yüzde 65 boru tesisatının yenilenmesi planlanıyor. Rusya pazarı bizim için çok cazip. Yıl sonuna kadar burada bir şirket kuracağız. İş firsatlarına göre bir fabrikayı da burada açmayı planlıyoruz. Bizim işimizde malın teslimi büyük maliyet tutuyor. Fabrikalarımızı geniş bir coğrafyaya yaymayı planlıyoruz. Hatta gemide fabrika kurma projemiz var. İşin olduğu yere fabrikamızı taşımış olacağız.”
 
En iyi işyeri ödülü
Eren, Süperlit'in insan kaynakları danışmanlık şirketi Hewitt'in 45 şirketten 19 bin çalışanla yaptığı “En İyi İşyerleri Araştırması”nda birincilik ödülüne layık görüldüğünü belirterek, “Araştırma sonucunda Superlit'te çalışanların şirkete bağlılık oranı yüzde 99 olarak çıktı. Tüm mali verilerimiz incelendi. Bunlardan daha da önemlisi, tüm çalışanlarımızın Superlit'e bağlılığının onaylanmasını firmamızın çalışanlarına verdiği önemin belgelenmiş bir göstergesi” dedi.
Eren, “Microsoft gibi dev firmalarda bu araştırmaya katıldı. Büyük firmalar her yıl kendilerine bu yarışmada üst sıralarda yer alabilmek için hedefler koyuyorlar. Biz katıldığımız ilk yıl birinci olduk” diye konuştu.

Hewitt'te birinci olduktan sonra şirkette çalışmak için başvuranların sayısında artış yaşadıklarını kaydeden Eren, “Dünya çapında bir ödül olduğu için epey ses getirdi. Bu ödülü aldığımızı duyanlar bize çalışmak için başvuru yaptılar” dedi.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz