Türk Ytong 50 yılda 10 milyar dolardan fazla tasarruf sağladı!
Ytong üretiminde, Avrupa’nın ikinci büyük üreticisi konumunda olan Türk Ytong, 50’nci yılını kutluyor
Ytong üretiminde, Avrupa'nın ikinci büyük üreticisi konumunda olan Türk Ytong, 50'nci yılını kutluyor. Sektörde yüzde 60 pazar payıyla lider konumda olduklarını belirten Türk Ytong Sanayi Genel Müdürü Gökhan Erel, yüksek ısı yalıtımına sahip Ytong ürünlerinin kullanılması ile Türkiye'de konutlarda 50 yıl boyunca 10 milyar doları aşkın bir enerji tasarrufunun sağlandığını iddia etti.
Firma olarak 2012 yılında inşaat sektörünün büyüme hızının üzerinde bir büyüme gerçekleştirdiklerine değinen Erel, “Geçen yıl, hedeflerimiz açısından oldukça verimli geçti. Şu an 2 milyon metreküp Ytong malzemesi üretimi kapasitesine ulaştık. Bu kapasite ile yılda 150 – 200 bin konut için malzeme üretebiliriz” diye konuştu. Her yıl üretimi artırmak için yatırımlar yaptıklarından bahseden Erel, “Geçtiğimiz yıl ve bu yılın ilk yarısında fabrikalarımızda kapasite artışları gerçekleştirdik. Bilecik Ytong Fabrikası'nda üretim kapasitesini 400 bin metreküp seviyesine çıkardık. Fabrikanın kademeli kapasite artışları ile yıllık 800 bin metreküp üretim hacmine ulaşmasını ve bu sayede dünyanın en büyük Ytong fabrikası olmasını hedefleniyoruz” dedi.
Ytong Isı Yalıtım Plağı üretim kapasitesini 2013'te ikiye katladı
Türk Ytong olarak yalıtım sektörüne son katkılarının bir inovasyon ürünü olarak öne çıkan Ytong Isı Yalıtım Plağı olduğunu belirten Erel, bu ürünün sürdürülebilir yapılaşma, enerji verimliliği ve yangın güvenliği gibi konularda tüm beklentilere yanıt verebilen yeni nesil bir ısı yalıtım malzemesi olduğunu bildirdi. Bilinen Ytong malzemesinden daha hafif bir malzeme olan Ytong Isı Yalıtım Plağı ile yüksek binalar da dahil mükemmel bir şekilde ısı yalıtımı yapılabildiğini savunan Gökhan Erel, şunları söyledi: “Kuru birim hacim ağırlığı 140 kilogram/metreküp olan ve difüzyona açık yapısı ile nefes alan sağlıklı cephelerin elde edilmesine imkan veren bu ürün, stabil yapısı ile performansını yıllarca sürdürebiliyor. 0.05 W/mK ısı yalıtım değeri ve tamamen mineral esaslı, çevre dostu, ‘A1 sınıfı hiç yanmaz' bir malzeme olması nedeni ile diğer yalıtım levhaları arasından öne çıkıyor. Ürün, otopark ve bodrum katlardaki tavanların yalıtımında rakipsiz olarak farkını gösteriyor. Tarihi yapıların enerji verimliliğini artırmak için yapılan yenilemelerde, yangın emniyetinden ödün vermeden içten ısı yalıtım uygulamalarına da olanak veren Ytong Isı Yalıtım Plağı, nefes alan mineral yapısı ile konforlu bir çözüm olarak dikkat çekiyor. Ayrıca dış cephe ısı yalıtımında (mantolama) ve teras yalıtımında da her geçen gün daha çok tercih ediliyor.” Bu ürünün üretim kapasitesini 2013 yılında ikiye katladıklarını açıklayan Erel, bu kapasiteyle yıllık 150 bin metrekare mantolamaya alternatif yanmaz yalıtım yapılabileceğini söyledi.
Kuruluşlarının 50'nci yıldönümünü kutladıkları 2013'ü verimli geçirdiklerini ifade eden Erel, “Sektörün pazar lideri olarak büyümeye devam ediyoruz. Hem 2013 yılı sonunda hem de genel olarak hedefimizde büyüme çizgimizi sağlıklı bir şekilde sürdürmek var. Ar-Ge konusu, Ytong'un şirket kültüründe yer alıyor. 50 yıldır ortağımız Alman Ytong ile birlikte verimli çalışmalar yapıyoruz. Malzemenin yalıtımda, yangın ve deprem güvenliğinde, işlenebilirliğinde maksimum seviyelere gelmiş durumdayız. Bunlarla birlikte geliştirdiğimiz yan ve yeni ürünlerle sektördeki lider konumumuzu güçlendiriyoruz” şeklinde konuştu.
Firmanın 50'nci kuruluş yılı için önemli projeler hazırladıklarını anlatan Erel, şöyle devam etti: “Ytong Akademi – 50. Yılda 50 Durak, bu projelerimizden biri. Ytong Akademi çalışmaları kapsamında; Türkiye genelinde belirlediğimiz 50 farklı noktada mimarlar, mühendisler, belediye çalışanları, müteahhitler ile öğrencilere yönelik eğitim toplantıları düzenleniyoruz. Bunun yanı sıra başka projeler de gerçekleştiriyoruz. Ödüllü mimari fikir yarışması bu projelerden biri. İstanbul'un kent yaşamına, mimarlığın düşünce ve tasarım alanına katkıda bulunmayı amaçladığımız mimari fikir yarışmasını, TMMOB Mimarlar Odası ve İstanbul Büyükkent Şubesi işbirliği ile düzenliyoruz. Yarışmanın konusunu da İstanbul'da semt ölçeğinde inşa edileceği varsayılan bir ‘Kültür ve Sosyal Etkinlikler Evi' için mimari düşünce ve tasarımların araştırılması şeklinde belirledik.”
Kobiden
Yorum Yaz