maritbet girişmaritbet
'Türkiye'de yüzde 35'lik büyüme öngörüyoruz'

'Türkiye'de yüzde 35'lik büyüme öngörüyoruz'

JCB İş Makinaları Ortadoğu ve Afrika Direktörü Patrick Massardy, "Yurtdışındaki pazarlarda toparlanmaya çalışılırken, Türkiye'de hem bu yıl hem de 2011 için yüzde 35'lik büyüme öngörüyoruz" dedi


JCB İş Makinaları Ortadoğu ve Afrika Direktörü Patrick Massardy, Türkiye pazarında şimdiden seçimin tetiklediği bir satış olduğuna dikkat çekti. Massardy, Türkiye pazarına ilişkin, "Yurtdışındaki pazarlarda toparlanmaya çalışılırken, Türkiye'de hem bu yıl hem de 2011 için yüzde 35'lik büyüme öngörüyoruz." şeklinde açıklamada bulundu.

Yaşanan global kriz Türkiye'deki birçok sektörü olduğu gibi iş makinaları sektörü de olumsuz yönde etkiledi. Sektör, 2009'da bir önceki yıla göre yüzde 50 oranında daraldı.


Sektörün geçtiğimiz yılki toplam satışları 4 bin 200 adette kaldı.
Geçen yıl krizde dibe vuran iş makinaları pazarı, ekonomideki canlanmayla birlikte yeniden harekete kazandı. Sektörün bu yılın ilk dört ayındaki satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 102 oranında artarak 2 bin 500 adede ulaştı.
JCB İş Makinaları Ortadoğu ve Afrika Direktörü Patrick Massardy, Türkiye pazarında şimdiden seçimin tetiklediği bir satış olduğuna dikkat çekti. Geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye gelen Massardy ile İş Makinaları, Yapı Elemanları ve İnşaat Teknolojisi Fuarı'nda(Ankomak-2010) sohbet etme imkanı bulduk.

Ciddi hareket var
Son dönemde belediye başkanlarından, hükümet kanadından altyapı programı konusunda ciddi bir hareketin olduğunu tespit ettiklerini ifade eden Patrick Massardy, Türkiye pazarına ilişkin, "Yurtdışındaki pazarlarda toparlanmaya çalışılırken Türkiye'de hem bu yıl hem de 2011 için yüzde 35'lik büyüme öngörüyoruz. Zaten ilk çeyrek satışları da bu paralelde gelişti. Bunda da iyiye giden ekonominin ve seçimlerin büyük etkisi var." şeklinde değerlendirmede bulundu. Türkiye'nin iş makinaları konusunda Hindistan, Brezilya ve Çin'le birlikte en hızlı büyüyen pazarlar arasında yer aldığını belirten Massardy, "Türkiye herkesten çok hızlı büyüyen, en hızlı toparlanan ülke. Bizim gözdemiz" dedi. Küresel finans krizinin Avrupa'daki iş makinaları satışını çok etkilediğini ve hâlâ krizin etkilerinin sürdüğünü anlatan Massardy, Avrupa'da tek artış gösteren ülkeler arasında Polonya ve Türkiye'nin olduğunu söyledi.


Satışlar arttı
1956 yılında Sezai Türkeş-Fevzi Akkaya tarafından kurulan ve bu tarihten itibaren iş makinası sektöründe hizmet veren SİF Otomotiv, 1974 yılından bu yana JCB marka iş makinalarının Türkiye'deki satış ve pazarlamasını SİF JCB İş Makinaları adı altında sürdürüyor. SİF JCB İş Makinaları Genel Müdürü Cüneyt Divriş, sektörde yaklaşık yüzde 12 oranında pazar payına sahip olduklarını ifade etti. Bu yılın ilk beş ayında 261 adet iş makinası sattıkları da kaydeden Divriş, "2009'da toplam satış rakamımız 319 adette kalmıştı." dedi.

Kaynak: Hürriyet Emlak
 

  • Etiketler:

Yorum Yaz