maritbet girişmaritbet
Zeynep Bodur Okyay’a TBMM Üstün Hizmet Ödülü

Zeynep Bodur Okyay’a TBMM Üstün Hizmet Ödülü

TBMM Üstün Hizmet Ödülüne layık görülenler arasında Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay da bulunuyor


 

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin başkanlığında Dolmabahçe Sarayı'nda gerçekleştirilen TBMM Başkanlık Divanı'nda 2010 Yılı TBMM Üstün Hizmet Ödülleri'ne layık görülen kişi ve kuruluşlar belirlendi.  TBMM Üstün Hizmet Ödülüne layık görülenler arasında Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay da bulunuyor.
 
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milletine ulusal ve uluslararası düzeyde üstün hizmetlerde bulunanlara, Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlayanlara, halkın refahı, eğitimi, mutluluğu ve sosyal gelişimi için yararlı hizmetlerde bulunanlara, millî egemenlik ve demokrasi konularında yaptığı bilimsel çalışmalarla başarı gösterenlere verilen TBMM Üstün Hizmet Ödülü'nün bu yıl 5'i dernek ve vakıf, 70'i şahıs olmak üzere toplam 75 sivil toplum örgütü ve şahısa verilmesi yönünde karar aldı. TBMM Üstün Hizmet Ödülüne layık görülenler arasında Çanakkale Valiliği tarafından aday gösterilen Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay da bulunuyor.
 
Konu hakkında açıklama yapan Zeynep Bodur Okyay, TBMM Üstün Hizmet Ödülü'ne layık görülmekten büyük onur duyduğunu belirterek, ülkesine hizmet etmenin her vatandaşın görevi olduğunu söyledi. Okyay, '”Bizim kültürümüzde yüzyıllar boyunca sosyal dayanışmanın en güzel örnekleri verilmiş. Devletin yanında hizmet gönüllüsü insanlar; kurdukları vakıflarla, derneklerle, istihdam yaratan tesislerle topluma hizmet etmişler. Ben atalarımdan da ailemden de bunu gördüm. Bu anlamda atılan her adım ve çaba Türkiye'nin özlediğimiz refah seviyesine ulaşması için büyük bir umuttur.  Her hizmet adımı eğitimsizliğin, mesleksizliğin ve işsizliğin yenilmesi demektir. Yaşadığım topluma yararlı olmak, ülkemin hakiki değerine ve vizyonuna katkı sağlayabilmek benim için çok değerli. Beni layık görüp önermeleri ve bunu uygun bulup onaylayan milletimizi en üst noktada temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından bu ödüle layık görülmek çok onurlandırıcı. Ödülün anlamı, hizmet şevkimi artırıyor” şeklinde konuştu.
 
Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 85. yıldönümü münasebetiyle ve “Millî Egemenlik Yılı” kutlama etkinlikleri kapsamında ihdas edilen TBMM Üstün Hizmet Ödülü'ne 2006 yılında layık görülenler arasında Kale Grubu Onursal Başkanı İbrahim Bodur da bulunuyor.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz