maritbet girişmaritbet
34. Avrasya Maratonu 11 Kasım Pazar günü yapılacak!

34. Avrasya Maratonu 11 Kasım Pazar günü yapılacak!

Avrasya Maratonu bu yıl ilk kez ‘Altın Kategori’de koşulacak

 

2012 Avrupa Spor Başkenti İstanbul'un marka organizasyonu Avrasya Maratonu bu yıl ‘Altın Kategori' (Gold Label) kategorisinde ayrı bir heyecanla koşulacak. Dünyanın en iyi 17 maratonu arasında yer alan Avrasya Maratonu'na 88 ülkeden 13 bin sporcu katılacak. 120 bin kişinin de halk koşusunda yer alacağı 34. Avrasya Maratonu için İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışmalarını tüm birimleriyle yoğun bir şekilde sürdürüyor.
 
Dünyanın ilk ve tek kıtalararası koşulan maratonu olan Avrasya Maratonu bu yıl İstanbul'un Avrupa Spor Başkenti olması dolayısıyla ayrı bir önem taşıyor. İlk olarak 1979 yılında 74 sporcunun katılımıyla koşulan yarış İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarıyla her yıl biraz daha gelişerek dünyanın en büyük spor organizasyonlarından biri haline geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin geçmiş yıllardaki başarılı organizasyonları ve 5 kıtadan katılan elit sporcu sayısındaki artış nedeniyle IIAF (Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği) Avrasya Maratonu'nu ‘Altın Kategori'ye (Gold Label) aldı. Yarış organizasyonu, parkur ölçüm ve zamanlaması, medya hizmetleri, uluslararası alandaki atletlerin kalitesi, sağlık, güvenlik hizmetleri ve sporcuların eşitliği gibi 6 genel kritere en iyi şekilde uyum sağlayan Avrasya Maratonu 2011 yılında dünyanın en iyi 16 maratonunun sahip olduğu ‘Gold Label' nişanesine layık görüldü. 2020 Olimpiyat Oyunları düzenleme adayı İstanbul'da 34. Kez düzenlenecek Avrasya Maratonu, 42 kilometrelik maraton, 15 kilometrelik yarı maraton ve 8 kilometrelik halk koşusundan oluşuyor. Avrasya Maratonu'na katılan ve başarılı olan sporculara toplamda 1 milyon bin dolar ödül dağıtılacak. 11 Kasım Pazar günü gerçekleştirilecek 34. Avrasya Maratonu TRT tarafından naklen ekranlara getirilecek.
 
Büyükşehir Tüm Birimleriyle Çalışmalarını Sürdürüyor
 
Bu yıl ‘Altın Kategori'de koşulacak 34. Avrasya Maratonu için İstanbul Büyükşehir Belediyesi de çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Maraton için ilk olarak 19 Ekim 2012 Cuma günü İstanbul Valiliği'nde bir toplantı düzenlendi. İstanbul Büyükşehir Belediye'sinin koordine ettiği toplantıya İstanbul Valiliği, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Atletizm Federasyonu, Spor AŞ, Marmara Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Müdürlüğü, Beşiktaş Belediyesi, Fatih Belediyesi, Beşiktaş Spor Kulübü, İstanbul Atletizm İl Temsilciliği, İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ, İDO Deniz Operasyon, İstanbul Şehir Hatları AŞ, İBB Altyapı Koordinasyon Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Eyüp Belediyesi, İBB Yol Bakım Onarım Müdürlüğü, Bakırköy Belediyesi, Beyoğlu Belediyesi, İBB Trafik Müdürlüğü, İBB Park ve Bahçeler Müdürlüğü, İBB Atık Yönetim Müdürlüğü, İBB Acil Yardım ve Can Kurtarma Müdürlüğü, Beşiktaş Kulübü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ÖSYM, Karayolları Genel Müdürlüğü, İstanbul Ulaşım AŞ'den yetkililer katıldı. Toplantıda birimlere düşen görevler ve alınacak önlemler konuşuldu. Toplantı sonrası İstanbul Büyükşehir Belediyesi 34. Avrasya Maratonu'nun eksiksiz bir şekilde yapılabilmesi için tüm birimleri ile yoğun bir hazırlık içine girdi. 30 Ekim 2012 Salı günü ise Spor AŞ'nin ev sahipliğinde ikinci koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Yine aynı kurulların katılım gösterdiği toplantıda son detaylar görüşüldü. Genel bir istişarenin yapıldığı toplantıda yapılması gerekenler tekrar gözden geçirildi ve kararlar alındı.
 
İstanbul'un Tüm Meydanlarında Kayıt Stantları Kuruldu
 
34. Avrasya Maratonu'nda 42 km, 15 km ve 8 km koşularının kayıtları 1 Ocak 2012-30 Eylül 2012 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Halk yürüyüşünün kayıtları ise 29 Ekim 2012 Pazartesi günü itibariyle başladı. Boğaziçi Köprüsü'nün zarar görmemesi için 120 bin kişilik kontenjan dolana kadar devam edecek kayıtlar için Spor AŞ'nin tesislerinde, meydanlarda, iskelelerde, metro istasyonları ve benzeri noktalarda kurulacak olan Kayıt Stantları'nda form doldurarak göğüs numarası almak yeterli oluyor.  Kayıt stantları şöyle: Eminönü Kadıköy İskelesi, Eminönü Meydan, Taksim İletişim Noktası, Taksim Meydan, Taksim Metro İçi, Şirinevler Metro, Bakırköy Meydan, İBB Fatih, Beşiktaş Barbaros Bulvarı, Beşiktaş Kadıköy İskelesi, Aksaray Metro, Beyazıt Meydan, Mecidiyeköy Metrobüs, Avcılar Metrobüs, Zeytinburnu Metrobüs, Zincirlikuyu Metrobüs, Fatih Spor Kompleksi, Cevahir AVM Önü, Kadıköy Eminönü İskelesi, Üsküdar Vapur İskelesi, Söğütlüçeşme Metrobüs, Maltepe Merkez Camii Önü,  Kartal Kartalbaba Geçidi, Pendik Çarşı Camii Önü, Ümraniye Meydan, Uzunçayır Metrobüs, Bağdat Caddesi ve Spor AŞ'nin 35 tesisi.
 
Maratonda Rekor Kıran Sporcuların Ödülleri Katlanacak
 
11 Kasım Pazar günü gerçekleştirilecek 34. Avrasya Maratonu'na 88 ülkeden 13 bin sporcu katılıyor. Almanya, İtalya, Fransa, Amerika ve İngiltere'den üst düzey elit atletlerin katılacağı yarışta 42 km'de 71 ülke, 15 km'de 54 ülke ve 8 km'de 52 ülkeden atletler madalya için mücadele edecek. 42, 15 ve 8 km yarışları saat 09.00'da, halk yürüyüşü ise saat 09.30'da start alacak. Yarışta elit sporcuların fazlalığı nedeniyle rekor kırılma ihtimali çok yüksek. Kırılacak rekora göre ödüller katlanabiliyor. Maratonda genel sıralamada birinci gelen sporcu 50 bin dolar ödül kazanacak. İkinci 25 bin ve üçüncü ise 15 bin dolar ödül alacak. Türk sporcular tasnifinde ise birinci 20 bin dolar, ikinci 10 bin ve üçüncü ise 5 bin dolar ödül kazanacak. Tekerlekli sandalye yarışında ise birinciye 5 bin, ikinciye 3 bin ve üçüncüye 2 bin dolar ödül tasnif edilecek. Ayrıca maratonda rekor kıran atletlere de zaman aralıklarına göre 5 bin dolardan 150 bin dolara kadar bonus verilecek. 15 kilometre yarışlarında ise genel sıralamada 1.'ye 4 bin dolar, ikinci 2 bin 500 dolar ve üçüncü bin dolar ödül alacak. Bu kategoride Türk sporcular ise birinci olana bin 500, ikinciye bin ve üçüncüye de 500 dolar ödül takdim edilecek. 34. Avrasya Maratonu'nda toplamda 1 milyon bin dolar ödül dağıtılacak.
 
Başkan Topbaş, Amsterdam ve Rotterdam Belediye Başkanları ile Birlikte Koşacak
 
Saat 09.30'da başlayacak ve 120 bin kişinin katılacağı halk koşusuna bu yıl İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile birlikte Amsterdan Belediye Başkanı Ebehard Van Der Laan ve Rotterdam Belediye Başkanı Ahmet Aboutaleb de katılacak. Genç yaşlı binlerce insanın katılacağı halk yürüyüşünde çeşitli organizasyonlar da gerçekleştirilecek. Sağlık Bakanlığı'nın organize ettiği etkinliklerde kanserle mücadeleye dikkat çekilecek. Bayanların üst seviyede katılım göstereceği Avrasya Maratonu'nda meme kanserine dikkat çekilecek. Ayrıca birçok sivil toplum örgütü 34. Avrasya Maratonu'nda yer alarak halkı spora teşvik edecek. Halk Yürüyüşü Anadolu Yakası'nda, Altunizade Köprüsü altında başlayacak, Boğaziçi Köprüsü'nü geçtikten sonra Beşiktaş sapağından ayrılarak, Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a inecek ve sahil yolunu izleyerek İnönü Stadyumu önünde son bulacak. Yarışın yapılacağı 11 Kasım Pazar günü yarış göğüs numarasını gösteren herkes Belediye Otobüsleri, Metrobüs, Deniz Otobüsleri ve hızlı tramvaylardan ücretsiz yararlanabilecek.
 
Başkan Topbaş: 2020 İçin Çok Önemli Bir Organizasyon
 
Avrasya Maratonu'na büyük önem veren ve yarışın ‘Altın Kategori'ye yükselmesini sağlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “İstanbul Avrasya Maratonu New York, Londra Maratonu gibi altın kategoride yer alan birinci sınıf bir spor organizasyonu haline geldi. Bunun altında yoğun bir emek ve planlı bir çalışma var. Göreve geldiğimizde İstanbul'un Avrasya Maratonu ile dünyada adından söz ettirmesini istiyorduk. Kararlılıkla gereken ne varsa yaptık. Dünyanın en ünlü atletlerini çağırdık. Çipli ayakkabı gibi son teknolojileri bu organizasyonda buluşturduk. Avrasya Maratonu'nu dünyanın ilgi odağı bir organizasyon haline getirdik. Dünyanın ilk ve tek kıtalararası koşulan Avrasya Maratonu, 2020 Olimpiyat Oyunları adaylığımız için de çok önemli bir güç göstergesi olacak” dedi.
 
34. Avrasya Maratonu Fuarı 8-10 Kasım'da İstanbul Kongre Merkezi'nde
 
Türkiye'nin en büyük spor fuarı olma özelliğini taşıyan Avrasya Maratonu Fuarı (Marathon EXPO 2012) 8-9-10 Kasım tarihlerinde Taksim'de bulunan İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenecek. Saat 10.30-19.30 arası açık olan fuar; spor federasyonlarının, spor markalarının, televizyon kanallarının ve maraton sponsorlarının stantlarının kurulduğu bir şölen havasında gerçekleşiyor. Dünyaca ünlü atletlerin konuk edildiği fuarda çocuklara yönelik olarak birçok özel aktivite de gerçekleştiriliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün de standının yer alacağı Marathon EXPO 2012 fuarı ücretsiz olarak ziyaret edilebiliyor. Ayrıca Maraton 15 ve 8 Km katılımcıların, göğüs numaralarını, zamanlama çiplerini ve yarış tişörtlerini alabilmeleri için Maraton Fuarı'nı mutlaka ziyaret etmeleri gerekiyor.
 
İBB

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Vodafone İstanbul Maratonu, Asya'yı Avrupa'ya coşkuyla bağladı
  • 17.11.2013 14:31

Vodafone İstanbul Maratonu, Asya'yı Avrupa'ya coşkuyla bağladı

Bu yıl 35. kez düzenlenen Vodafone İstanbul Maratonu, kıtaları birbirine bağladı ...

34. Avrasya Maratonu yarın koşulacak! İşte trafiğe kapatılacak yollar!
  • 10.11.2012 08:59

34. Avrasya Maratonu yarın koşulacak! İşte trafiğe kapatılacak yollar!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin her yıl düzenlediği Avrasya maratonu Pazar g ...

34. Avrasya Maratonu 11 Kasım Pazar günü yapılacak!
  • 06.11.2012 09:56

34. Avrasya Maratonu 11 Kasım Pazar günü yapılacak!

Avrasya Maratonu bu yıl ilk kez ‘Altın Kategori’de koşulacak ...