maritbet girişmaritbet
Adana betonlaşıyor mu?

Adana betonlaşıyor mu?

Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Bekir Kamışlı: "Adanalı daha çok betonlaşarak büyüyen kentine baktıkça, bu dönem Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görev yapan Ak Parti ve MHP'li meclis üyelerini ibretle hatırlayacak"

Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Bekir Kamışlı, revize edilmiş Büyükşehir İmar Yönetmeliğinin bundan böyle Adana'da giderek artacak olan betonlaşmanın ve aşırı yığılmanın önünü açacağını belirtti.
Kamışlı, yaptığı açıklamada, Adana Büyükşehir Belediyesinin 27 Temmuz 2011 tarih ve 36 sayı ile Olağanüstü olarak toplanan Belediye Meclis toplantısında, meclis üyelerinin çoğunluğunun desteğiyle olağandışı bir karara imza attığını hatırlattı.
Bu kararın, Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Bağımsız üyeler Mustafa Esenkurt, Mustafa Akyüz ile CHP parti meclis grubunun ısrarlı muhalefetine rağmen AK Parti ve MHP meclis üyelerinin grup olarak arkasında durmaları neticesinde kesinleştiğini ifade eden Kamışlı, "Alınan bu karar, kentlerde imar planlarının uygulanma esaslarının belirlendiği, imar konusunda kentin anayasası diyebileceğimiz İmar Yönetmeliğinin Revizyonunu içermektedir. Revize edilmiş haliyle yeni imar yönetmeliği bundan böyle Adana'da giderek artacak olan betonlaşmanın ve aşırı yığılmanın önünü açacak olup, Adanalı bu meclis üyelerini hayırla yad etmeyecektir" dedi.
Mevcut parseller için ön görülen ve hali hazır şekliyle bile yapılaşmadaki yoğunluk ortada iken meclis üyelerinin kentin kuzeyindeki bu yapı yoğunluğunu az bulduğunu ifade eden Kamışlı, şunları kaydetti: "Yönetmelik maddeleri içerisine sistemli bir şekilde yerleştirdikleri cümleler ile yoğunluk artırımı öngörülmüştür. Aslında bu artışı meclisimiz yoğunluk katsayısını değiştirerek de yapabilirdi, ama bu halkın nezdinde daha kolay algılanarak tepki gösterileceğinden korkulmuş ve yoğunluk artışı için anlaşılması zor olan yönetmelik maddeleri ile oynayarak dolaylı yoldan yapmayı tercih etmişlerdir. Çocuklarımızın nefes alamadığı, nereye baksanız beton yığınlarını gördüğümüz Kuzey Adana'da adeta rüzgar bile gönlünce esemez iken, bu ne rant hırsıdır ki, daha çok, daha fazla diyerek sınır tanımadan arsa, arazi rantını maksimize etmeye çalışarak, içerisinde yaşanmaz kent parçaları yaratmanın faturasının vebali birkaç yağmacı, küçük hesapçı kesimin talepleri doğrultusunda yönetmelik yapan bu meclis üyelerimizin olacaktır."

  • Etiketler:

Yorum Yaz