maritbet girişmaritbet
Adıyaman'da akıllı konut dönemi

Adıyaman'da akıllı konut dönemi

Adıyaman'da son yıllarda hızla gelişen inşaat sektöründe bir ilk yaşanırken, Ahsen İnşaat tarafından yapılan akıllı konutlarda güneş enerjisi sayesinde elektrik ve yakıt parası ödenmeyecek

Ahsen İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Hatice Sena Tanrıveren, Adıyaman'da birçok alanda olduğu gibi inşaat alanında da ilklerin yaşandığını belirterek, Adıyaman'ın yaklaşık 10 ay boyunca güneşli geçen bir mevsime sahip olmasından dolayı site sakinlerinin güneş enerjisinden faydalanacağını kaydetti.
Tanrıveren, "Ahsen İnşaat, güneş enerjisinden yararlanarak elektrik üretecek.

Üretilen elektrik evlerde kullanılacak ve site sakinleri elektrik parası ödemeyecek.
Adıyaman'ımız güneşin en bol olduğu illerden birisidir. Biz de firma olarak bu enerjiden maksimum düzeyde yararlanmak için bir çalışma başlattık.
Çalışmalarımız sonucunda yurt dışında bulduğumuz sistemleri Türkiye'ye getirdik.

İlk olarak Adıyaman'da kullanılacak olan akıllı ev sistemiyle site sakinlerimiz elektrik ve yakıt parası ödemeyecek.
Sitemizde Adıyaman'da ilk kez kullanılacak yedi özellik mevcuttur. Yangın söndürme sistemi, su arıtma sistemi, ses ve ısı yalıtımında iç ve dış mantolama, betonarme yangın merdiveni, yaz-kış 24 saat sıcak su, güneş enerjisinden elektrik üretimi yapılacak. Yakıt parası ve soğutma parası ödenmeyecek. Bu özellikler sayesinde üyelerimiz huzurlu ve konforlu bir ortamda yaşamlarını sürdürecek" dedi.

Toplam 205 metrekareden oluşan 54 dairenin yapımına başladıklarını dile getiren Tanrıveren, "İnşallah 31 Ekim 2012 tarihinde konutlarımızı üyelerimize teslim edeceğiz. Üyelerimizin evlerini teslim aldıktan sonra elektrik parası ödemediklerini gördükleri gün ilimizde inşaat sektöründe yeni bir dönem başlayacak. Şu an daire satışlarımıza büyük ilgi var. Yoğun bir ilgiyle karşı karşıyayız. Ev almayacak olanlar bile meraklarını giderme amacıyla gelip bilgi alıyor. Şu an ikinci etap projemiz için hazırlıklar yapıyoruz. Adıyaman'a hem ucuz hem de akıllı evler kazandırmaya devam etmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

  • Etiketler:

Yorum Yaz