maritbet girişmaritbet
Afyon'da Fuar Termal Otel Sağlık Turizm Kongre Merkezi'nin yapımına devam ediliyor!

Afyon'da Fuar Termal Otel Sağlık Turizm Kongre Merkezi'nin yapımına devam ediliyor!

Afyonkarahisar'da yapımı süren, Fuar Termal Otel Sağlık Turizm Kongre merkezi inşaatı Türkiye'nin en büyük termal otel ve tedavi merkezi olmaya aday

 

Afyonkarahisar'da yapımı süren, Fuar Termal Otel Sağlık Turizm Kongre merkezi inşaatı Türkiye'nin en büyük termal otel ve tedavi merkezi olmaya aday. 300 bin metrekarelik alanda inşa edilen tesisin 1,5 yıl içinde tamamlanması planlanıyor. 50 milyon dolara mal olan Fuar Termal Otel 400 kişiye istihdam sağlayacak. 
 
Türkiye'nin /termal kaynaklarının yüzde 332üne sahip Afyonkarahisar'da mevcut beş adet beş yıldızlı otel dışında,üç adet beş yıldızlı otelin yapımı devam ediyor. İki yıl içinde tamamlanması beklenen otellerin toplam maliyeti 180 milyon doları buluyor. Bu otellerden, 50 milyon dolarlık yatırımlakongre, sağlık ve eğlence  turizmini bir arada Fuar Termal Otel büyüklüğü ve sağlayacağı olanaklarla dikkat çekiyor.
 
Teşhis ve tedaviye yönelik hizmet verecek olan tesisle ilgili Fuar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Yücel ile konuştuk. Fuar Temal Otel bünyesinde bir tıp merkezi kurulacağını belirten Yücel, başta fizik tedavisi ve rehabilitasyon uzmanı olmak üzere  acil, diş, dahiliye, çocuk, kardiyoloji branşlarında uzman hekim istihdam edileceğini, fizik fitasyon merkezinde bütün termal sağlık uygulamalarının yer alacağını söylüyor.
 
Şükrü Yücel, "Bilimsel çalışmalar göstermiştir ki termal tedavi uygulamaları, başta romatizmal hastalıklar olmak üzere psikiyatrik hastalıklar dahil tüm branşlarda primer tedavi ya da tamamlayıcı tedavi yöntemi olarak kullanılmaktadır. Fuar Termal Otel'de, Fuar Hastanesi'yle entegre bir şekilde termal tedavi en kapsamlı şekilde uygulanacaktır. Termal kür havuzları ve termal tedaviyle ilgili diğer tüm birimler için otel kapasitesinin büyüklüğüne paralel olarak optimum alanlar ayrılmıştır" diyerek sözlerine devam ediyor. Fuar Termal Otel'in her yaş grubuna hitap edeceğini belirten Yücel, alt yapının bu yönde planlandığını söylüyor. Ziyaretçilerinin bir taraftan tedavilerini sürdürürken, diğer taraftan tüm aile fertleriyle birlikte eğlenceli bir tatil geçirebileceği tesis Ömer-Gecek Termal Havzası'nda konumlu. Havzanın en prestijli termal turizm bölgesi olduğunu ifade eden Yücel, tesisin, açılacak olan Zafer Havalimanı'na 15 dakika mesafede olmasının da büyük bir avantaj olduğu görüşünde. Hızlı tren istasyonu da otel alanının hemen yanı başında. 
 
133 bin metrekarelik kapalı alana sahip Fuar Termal Otel'in Türkiye'nin en büyük termal otel ve tedavi merkezi olacağını kaydeden Yücel tesis hakkında şunları söylüyor: "Konaklama birimleri 38 bin metrekare, yaşam alanları/yeme içme birimleri 30 bin metrekare, SPA birimleri 35 bin metrekare, kongre merkezi 30 bin metrekarelik kapalı alanda yer almaktadır. Otel bünyesinde konaklama birimleri yanında toplantı salonları, değişik konseptlerde restoranlar, kapalı ve açık yüzme havuzları, termal havuzlar, SPAAVellness birimleri, alışveriş mağazaları, oyun ve eğlence alanları, fitness salonları, estetik merkezi, teşhis ve tedavi birimleri bulunacaktır." 
Toplam 500 odalı bin 250 yatağa sahip otelde, erkek ve kadın bölümlerinde ayrı ayrı olmak üzere 150 metrekarelik iki adet termal havuz, iki adet kapalı havuz, iki adet kapalı çocuk havuzu ve 550 metrekarelik açık aqua havuzu bulunuyor. Ayrıca, 5 bin kişilik kongre merkeziyle birlikte, 8 adet küçük toplantı salonu ve 50 bin metrekarelik bir alanda kür parkı da tesisi benzerlerinden farklı kılan özellikler. Fuar Termal Otel tamamlandığında alan tamamen ağaçlandırılıp çay bahçeleri, piknik alanları ve yürüyüş parkurları da düzenlenecek. 
Yeni Aktüel

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Depremin 248'inci saatinde enkazdan çıkarılan Aleyna Ölmez hastanede tedavi altında!
  • 16.02.2023 17:12

Depremin 248'inci saatinde enkazdan çıkarılan Aleyna Ölmez hastanede tedavi altında!

Kahramanmaraş merkez Kayabaşı Mahallesi'nde depremin 248'inci saatinde enkaz alt ...

Afyonkarahisar'da göl ve barajlarda su seviyesi "kritik" eşiğe düştü!
  • 26.01.2023 15:53

Afyonkarahisar'da göl ve barajlarda su seviyesi "kritik" eşiğe düştü!

Kış aylarında bahardan kalma günlerin yaşandığı Afyonkarahisar'da, mevsimsel kur ...

Bakan Kurum: "Amacımız güçlü Afyon için çalışmaktır"
  • 28.05.2021 18:45

Bakan Kurum: "Amacımız güçlü Afyon için çalışmaktır"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Afyonkarahisar Belediyesini ziyaret etti ...

GROHE SmartControl mutfak, 2020’de 10 tasarım ödülü aldı
  • 22.12.2020 11:14

GROHE SmartControl mutfak, 2020’de 10 tasarım ödülü aldı

GROHE SmartControl mutfak, kazandığı on ödülle 2020’nin çoğu tasarım ödülüne lay ...

Afyonkarahisar'da Helenistik döneme ait 'duvar' bulundu
  • 17.10.2020 10:58

Afyonkarahisar'da Helenistik döneme ait 'duvar' bulundu

Afyonkarahisar'da Apameia Antik Kenti antik tiyatrosunda yürütülen kazı çalışma ...