maritbet girişmaritbet
Ağrı Gürbulak ticaret merkezinde boş binalarda 10 milyon liralık ticaret!

Ağrı Gürbulak ticaret merkezinde boş binalarda 10 milyon liralık ticaret!

Gürbulak'taki harabe sınır ticaret merkezinden 10 milyon TL'lik hayali ihracat yapıldığı ortaya çıktı. Aldığı ihbar üzerine Sarısu'daki sınır ticaret merkezi binasına giden gümrük muhafaza ekipler, şokla karşılaştı

 

Ağrı Gürbulak ticaret merkezinde boş binalarda 10 milyon liralık ticaret!icaret yapan 22 firmayı takibe aldı. Yapılan incelemede, 10 firmanın belirtilen adreste olmayan gayri faal şirketlerolduğu saptandı. Ekipler, bu merkezde 10 milyon TL'lik hayali ihracat yapıldığını belirlerken, cumhuriyet savcılığına da suç duyurusunda bulundu. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı gümrük muhafaza ekipleri, aldıkları bir ihbar üzerine harekete geçerek, İran sınırındaki Gürbulak Sarısu Sınır Ticaret Merkezi'ne gitti. Bu merkeze giden muhafaza ekipleri, sınır ticaret merkezini görünce şok yaşadı.

KAPISI BİLE YOK

Ekipler, ihracat yaptığı belirtilen merkezin yıkık dökük bir bina olduğunu saptayarak tutanak tuttu. Tutanakta, merkezin, yasal olarak sınır ticaret merkezlerinin taşıdığı şartları taşımadığı belirtilirken, "İstinat duvarı yıkık. Satış ve depolama yerleri perişan ve kapıları yok. Binanın iç ve dış sıvaları dökülmüş. Bakımsız ve çöplük tabir edilecek durumda. Personel mekanları pislik içinde ve kullanıma müsait değil. Aydınlatma ve güvenlik kamerası yok. Tuvalet ve su yok" ifadelerine yer verildi. Gümrük ekipleri, bu merkezin bu şekilde hizmet vermesinin mümkün olmadığını belirterek kapatılmasını istedi.

Gümrük ekipleri Sarısu Ticaret Merkezi üzerinden yapılan ihracat belgelerini de incelemeye alırken, çeşitli illerden 22 firmanın buranın üzerinden ihracat yaptığını saptadı. Ekipler, söz konusu 22 firmanın faaliyet adreslerine giderek baskın yaptı. Bu baskında, 10 firmanın faaliyette olmadığı ve üretim yerlerini boşaltarak terk ettikleri tespit edildi. Adreslerinde bulunamayan firmaların sahip ve ortakları hakkında Doğubeyazıt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

10 MİLYON TL'LİK HAYALİ İHRACAT

Soruşturma sonunda, Gürbulak Sarısu Sınır Ticaret Merkezinde, toplam 64 beyanname ile 10 milyon 2 bin 728 TL'lik hayali ihracatın yapılmadığı halde yapılmış gibi gösterildiği saptandı. Söz konusu ihracat işlemleri hakkında da yine başsavcılığa 10 ayrı fezleke halinde suç duyurusunda bulunuldu. Ayrıca, başsavcılık, hayali ihracatla ilgili olarak, o dönemde Gürbulak'ta görevli 6 memurla ilgili olarak da mülki idare amirliğinden izin talep etti.

Deniz Çiçek/Habertürk

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ağrı Gürbulak ticaret merkezinde boş binalarda 10 milyon liralık ticaret!
  • 14.08.2012 07:10

Ağrı Gürbulak ticaret merkezinde boş binalarda 10 milyon liralık ticaret!

Gürbulak'taki harabe sınır ticaret merkezinden 10 milyon TL'lik hayali ihracat y ...