maritbet girişmaritbet
Alsancak Stadı’nın devrine tepki büyüyor!

Alsancak Stadı’nın devrine tepki büyüyor!

Alsancak Stadı'nın, Örnekköy'de yapılacak yeni stat karşılığında TOKİ'ye devredilmesi ve yerine alışveriş merkezi kurulmasına kamuoyu büyük tepki gösterirken, Atatürk Spor Salonu'nun, tepeden tırnağa yenilenerek yeniden hizmete sunulması "Yıkıp, yerine AVM yapmak yerine, olduğu yerde yenilemek de mümkünmüş" dedirtti

Alsancak Stadı'nın, Örnekköy'de yapılacak yeni stat karşılığında TOKİ'ye devredilmesi ve yerine alışveriş merkezi kurulmasına kamuoyu büyük tepki gösterirken, Atatürk Spor Salonu'nun, tepeden tırnağa yenilenerek yeniden hizmete sunulması "Yıkıp, yerine AVM yapmak yerine, olduğu yerde yenilemek de mümkünmüş" dedirtti. İzmir'in 1971'de ev sahipliği yaptığı Akdeniz Oyunları için yapılan 42 yaşındaki salonu 49 yıllığına kiralayan Voleybol Federasyonu, emektar tesisi tamamen modernize etti ve kent merkezinde önemli bir spor tesisinin hayatım sürdürmesini sağladı.

İlk maç 15 Haziran'da Alsancak'ın göbeğindeki salonun uzunluğu 38 metreden 40 metreye, eni 21 metreden 26.5 metreye, yüksekliği de 11.40 metreden, 12.50 metreye çıkarılarak uluslararası standartlara çekildi. İlci tribün eklenip, kapasite 2700'den 6 bine koltuğa çıkarıldı. Ayrıca 64 odası, 2 restaurantı ve yüzme havuzu olan 4 yıldızlı otel, kondisyon merkezi, toplantı odaları, kafeterya ve otopark da salonun bünyesine eklendi. Tadilatı 8,5 milyon TL'ye mal olan salon, 15 Haziran'da (A) Milli Kadın Voleybol Takımı'nın, Avrupa Ligi'nde İsviçre'yle oynayacağı maçla kapılarım sporseverlere açacak. İzmir bu tesisle bir çok uluslararası voleybol organizasyonuna ev sahipliği yapacak.

Sabri Sadıklar

Çok iyi örnek

İzmir'de 2003-2011 yıllan arasında Gençlik Spor İl Müdürü olarak görev yapan, Göztepe Başkanvekili Sabri Sadıklar, Atatürk Spor Salonu'nda yapılanların, Alsancak Stadı konuusunda önemli bir örnek olduğunu söyledi. "Alsancak Stadı da ayııı Atatürk Spor Salonu gibi yenilenebilir" diyen Sadıklar, "İzmir'de çok takım olmasına rağmen sadece iki ortak stat var. Mevcut alanları daraltmak yerine yeni yerler kazandırılmalı. Alsancak Stadı 22 dönüm alana kurulu. 
Bitişiğindeki GSİM binası ve Altay İdari Binası başka yerlere taşınıp, aradan geçen Şehitler Caddesi de tünel altına alınırsa, stat alam genişleyebilir. 
Çözüm üretmek kolay, yeter ki isteyelim" diye konuştu. 

Erol Karabıyık

Bütçe sağlanırsa

"Bütçe sağlanırsa" ATATÜRK Spor Salonu'nun voleybola kazandırılmasında başrolü oynayan Voleybol Federasyonu Başkam Erol Ünal Karabıyık, bu tür modernizasyon işlerinde bütçenin çok önemli olduğunu söyledi. Karabıyık, "Arazi karşılığında yeni bir tesis yaptırmak, hiç bütçe ayırmadan yeni yerlere kavuşmanın bir yöntemi. Ancak bütçe yaratırsanız, mevcut tesislerinizi, olduğu yerde yenileyebilirsiniz, işin doğrusu, bir tesisi bulunduğu yerde yenilemek, çok zorlu bir süreç. 
Ama koşullar uygun olduğu sürece, tercih edilebilir" dedi. 

Ergin Karataş/Hürriyet Ege

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ’nin Alsancak yıkımına Panionios'tan tepki!
  • 13.06.2012 15:15

TOKİ’nin Alsancak yıkımına Panionios'tan tepki!

Örnekköy'e yapılacak stat karşılığında TOKİ'ye devredilen Alsancak Stadı'nın yık ...

Alsancak Stadı’nın devrine tepki büyüyor!
  • 10.06.2012 15:50

Alsancak Stadı’nın devrine tepki büyüyor!

Alsancak Stadı'nın, Örnekköy'de yapılacak yeni stat karşılığında TOKİ'ye devredi ...

İzmirli taraftarlar TOKİ stadına karşı!
  • 08.06.2012 15:57

İzmirli taraftarlar TOKİ stadına karşı!

İzmir kulüplerinin taraftarları, Alsancak Stadı için omuz omuza verdi ...

TOKİ Alsancak Stadı'nın yerine AVM yapacak!
  • 05.06.2012 14:29

TOKİ Alsancak Stadı'nın yerine AVM yapacak!

İzmir'in efsane futbol stadı Alsancak, TOKİ'ye devredilerek, Alışveriş Merkezi y ...