maritbet girişmaritbet
Ambulans helikopter pistleri çoğalacak!

Ambulans helikopter pistleri çoğalacak!

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanan Karayolu Güvenliği Yüksek Kurulu 3. Toplantısı’nda trafik kazalarına en kısa sürede müdahale edilmesi amacıyla karayolları kenarlarında ambulans helikopterlerin inebileceği heliportların yapılması kararı alındı

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan Karayolu Güvenliği Yüksek Kurulu 3. Toplantısı'nda trafik kazalarına en kısa sürede müdahale edilmesi amacıyla karayolları kenarlarında ambulans helikopterlerin inebileceği heliportların yapılması kararı alındı.

Erdoğan başkanlığında 30 Mayıs'taki toplantı sonrası alınan bazı kararlar şöyle:

"  Aday sürücülük uygulamasının başlatılması, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde ‘Trafik Güvenliği Eğitim Merkezi' kurulması.

Kış lastiği zorunlu

*   Denetim alanında şehir içi yollarda olduğu gibi şehirlerarası karayollarında da trafik elektronik denetim sisteminin (EDS) kurulması ve yaygınlaştırılması, yeni denetim araç ve cihazlarının temini için Maliye Bakanlığı'ndan gerekli bütçenin sağlanması, hazırlanan fahri trafik müfettişliği listelerinin onaylanarak bu konudaki Yüksek Kurul yetkisinin bürokrasiyi azaltmak için valiliklere devredilmesi.

*  Kent ve ulaşım planlarının birbirine uyumlu olarak hazırlanması ve bu planlarda yaya - bisiklet önceliğinin göz önünde bulundurulması.

*  Trafik kazalarına en kısa sürede müdahale edilmesi amacıyla karayolları kenarlarında ambulans helikopterlerin inebileceği heliportların yapılması.

*  Kış lastiği kullanımının mevsim ve bölge koşulları çerçevesinde zorunlu hale getirilmesi.”

Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ambulans helikopter pistleri çoğalacak!
  • 04.06.2012 09:53

Ambulans helikopter pistleri çoğalacak!

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanan Karayolu Güvenliği Yüksek Kuru ...