Anadolu Harikalar Diyarı, sonbaharda hizmete açılacak!
Harikalar Diyarı‘nda eğlence parkı, hayvanat bahçesi, tünel akvaryum, su kayağı tesisi, buz pateni pistleri, binicilik, at yarışı parkurları, lazer oyunları merkezi, hobi bahçeleri ve bilim merkezi gibi etkinlik alanları yer alacak
Yatırım programına aldığı ‘prestij projeleri' ile Kayseri'yi 2015 yılı sonuna kadar ticaret, turizm ve alışverişte cazibe merkezi kimliğine kavuşturmayı hedefleyen Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 2011 yılı Haziran ayında temeli atılan, Türkiye'nin en büyük ‘tematik parkı‘ Anadolu Harikalar Diyarı‘nı tamamlayarak Ağustos ayı sonunda halkın ziyaretine açacak. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, tematik parkın, belediye tarafından ortaya konulan “Ufuktaki Kent Kayseri” vizyonunun, ‘Erciyes Kayak Merkezi' ve ‘Kayseri Kültür Yolu' projelerinden sonra ‘Kayseri'de Turizm' başlığının en önemli halkalarından birini oluşturduğunu belirtti.
Amaçlarının kenti gerek turizm, gerekse alışverişte, dört mevsim aktivitesi canlı bir cazibe merkezi haline getirmek olduğunu kaydeden Özhaseki şöyle devam etti: “Belediyemizin ‘prestij' yatırımları arasında yer alan ve bu aktiviteye büyük katkı sağlayacak olan tematik parkta yapım çalışmaları bitmek üzere. Diyebilirim ki, Türkiye'de fazla gelişmeyen tematik park anlayışının öncüsü Kayseri oldu. Şehir merkezine 10 kilometre mesafedeki Kumarlı kesiminde yaklaşık 800 bin metrekarelik alan üzerinde kurulan Anadolu Harikalar Diyarı 6 ana bölümden oluşuyor. Disneyland benzeri bir eğlence ve dinlenme merkezi kimliğindeki tematik parka, farklı temalar zenginlik katıyor.
Örneğin; 6 bölümden oluşan parkın birinci bölümünde eğlence ve oyun parkı ile dinlenme alanları yer alıyor. Bu parkın büyüklüğü yaklaşık 60 bin metrekare. 2'nci bölümde hayvanat bahçesi ile tünel akvaryum var. Bu üniteler yaklaşık 80 bin metrekarelik alanı kapsıyor. 3'ncü bölümde 98 bin metrekare büyüklüğünde su kayağı alanı, 4'ncü bölümde değişik sportif alanlar, 5'nci bölümde buz pateni pistleri, 6'ncı bölümde ise binicilik ve at yarışı parkurları yer alıyor. Lazer oyunları merkezi, hobi bahçeleri, bilim merkezi tematik parka zenginlik kazandıran öteki üniteler. Kısacası Anadolu Harikalar Diyarı, Büyükşehir Belediyesi'nin komplike yatırımlarından biri. 10 farklı etkinlik alanı bulunan parkı yaklaşık 300 milyon liralık bir bütçe ile hayata geçiriyoruz.”
Kayseri Mahallesi ile müzeler sonbaharda
‘Ufuktaki Kent Kayseri' vizyonunun turizm alanındaki öteki ayağını oluşturan projelerin bir bölümünün bu yıl, kalanlarının ise en geç 2014 yılı sonuna kadar hayata geçirileceğini aktaran Özhaseki, “Erciyes Dağ ve Kış Sporları Turizm Merkezi ile güzergahında Asur Ticaret Kolonileri'nin başkenti Kaniş-Karum ören yerinin (Kültepe), kent merkezindeki müzelerle Eski Kayseri Mahallesi'nin yer aldığı Kayseri Kültür Yolu' projelerinde yatırım çalışmaları olanca hızıyla devam ediyor. Erciyes'te kayak pistlerinin, mekanik tesislerin, karlama ünitelerinin yapım çalışmaları bitti. Sosyal tesisler de öyle. Önümüzdeki günlerde, dağdaki mevcut yatak kapasitesinin 800'den 3 bin 500'e çıkmasını sağlayacak 11 otelin inşaatı başlayacak. Keza, sokaklarında tarihi konakların yoğunlaştığı Eski Kayseri Mahallesi'ndeki konaklarda restorasyon çalışmaları bitmek üzere. Hamamı, camisi, berberi, bakkalı, oyun ve dinlenme alanları iç içe olan 16 konağı, Şifaiye - Gıyasiye Medreseleri'nde oluşacak Türk Tıp Tarihi ve Selçuklu müzelerini bu yıl ziyaretlere açıyoruz. Bunu tarihi Kayseri Kalesi içinde bu yıl inşaatına başlanacak Arkeoloji Müzesi ile Kaleiçi Kültür ve Sanat Merkezi'nin açılışları izleyecek” diye konuştu.
Mahmut Sabah/Dünya
Yorum Yaz