maritbet girişmaritbet
Ankara’daki Çukurambar Çim Amfi’si belediyelerin tartışması yüzünden yıkıldı!

Ankara’daki Çukurambar Çim Amfi’si belediyelerin tartışması yüzünden yıkıldı!

Ankara Büyükşehir ve Çankaya belediyeleri arasındaki Çim Amfi kavgası, önceki gece saat 03.00’te gerçekleşen yıkımla doruğa ulaştı

 

Büyükşehir ve Çankaya belediyeleri arasındaki Çim Amfi kavgası, önceki gece saat 03.00'te gerçekleşen yıkımla doruğa ulaştı.

BÜYÜKŞEHİR ve Çankaya belediyeleri arasında krize neden olan Çukurambar Çim Amfi'de önceki gece gerçekleşen yıkım iki belediyeyi bir kez daha karşı karşıya getirdi.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, yıkımın kimliği belirsiz kişilerce ve baskın şeklinde yapıldığını öne sürerken, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri de kimsenin kendilerini direnmediğini, yıkımın kanunlara uygun bir şekilde gerçekleştirildiğini ifade etti.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık parkta yaptığı incelemede, şunları söyledi:

“Ben inanmak istiyorum ki 22 Temmuz saldırısı, önceki saldırı ve dün geceki yıkım da Büyükşehir Belediye Başkanı'nın resmi kararı değildir. Şu anda Büyükşehir Belediyesi, Çankaya Belediyesi'ne, ‘yaptırmam yıkarım' diyor. Bu zorbalıktır. Biz yanlış birşey yapıyorsak devletin fiziki gücünü uygulamakla ilgili yetkili olan organları vardır.

Buyursun gelsin

Biz gündüz çalışıyoruz, ortadayız. Belediye Başkanı olarak fiilen buradayım. Hukuksuz birşey varsa hukuk benden bunun hesabını soracaktır. Biz burada park yapıyoruz. Kimseye özel bir menfaat sağlamak gibi niyetimiz yok. Bu konudaki çabamızı engellemek hukuk içerisinde mümkün değildir ancak zorbalıkla mümkündür. Burayı ben yapacağım diyorsa memnuniyetle, Kemal Kılıçdaroğlu'nun evinin önündeki parkı ben yapacağım diyorsa şapkamı çıkartırım. Eli sopalı zorbalar tarafından gece saat 03.00'de yapılan yıkımı da yargıya götüreceğiz.”

Zarar 50 bin TL'yi buldu

Tanık, ayrıca Başbakan Tayyip Erdoğan ile konu hakkında talep ettiği randevuyu hatırlatarak, Başbakan ile görüşme umudunun olduğunu ve konuyu Başbakan'a da aktaracağını sözlerine ekledi.

Öte yandan Çankaya Belediyesi yetkilileri, yıkımlar sonucu oluşan kamu zararının yaklaşık 50 bin lirayı bulduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri geçtiğimiz ay içerisinde de Çim Amfi'de yapılan inşaatı yıkmıştı

Parkı halk için yapacağız

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi yetkilileri de bölge parkı yapma yetkisinin kendilerinde olduğunu belirterek, kanuna uygun hareket ettiklerini belirtti.

Açıklamada şöyle denildi:

“Parkı zaten biz yapacağız o yetki bize ait. Konu yasalarla da bu kadar net iken Çankaya Belediyesi yetkilileri çıkıp da Büyükşehire ait bir alanda inşaat yapmaları ne kadar yasal? Konuya Kılıçdaroğlu'nun evinin önüne park yapmak olarak bakmaları da amaçlarının ne olduğunu ortaya koyuyor. Biz oraya parkı birileri için değil halk için yapacağız. Eğer istiyorsa tabi ki Kılıçdaroğlu'da faydalanabilir.”

Oğuz Demir/Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ankara’daki Çukurambar Çim Amfi’nin yıkımının ardından gerginlik sürüyor!
  • 07.09.2012 07:12

Ankara’daki Çukurambar Çim Amfi’nin yıkımının ardından gerginlik sürüyor!

Çukurambar’daki Büyükşehir-Çankaya gerginliğinde, sıra "devriye"ye geldi ...

Ankara’daki Çukurambar Çim Amfi’si belediyelerin tartışması yüzünden yıkıldı!
  • 30.08.2012 07:23

Ankara’daki Çukurambar Çim Amfi’si belediyelerin tartışması yüzünden yıkıldı!

Ankara Büyükşehir ve Çankaya belediyeleri arasındaki Çim Amfi kavgası, önceki ge ...