maritbet girişmaritbet
Ankara, gayrimenkul sektöründe konut projelerinin gözdesi haline geldi!

Ankara, gayrimenkul sektöründe konut projelerinin gözdesi haline geldi!

Ankara, inşa edilen konut projeleriyle birlikte gayrimenkul sektörünün gözdesi haline geldi. Sinpaş Altın Oran, İncek Life gibi projelerin yanı sıra Çankaya'da The First Residence isimli proje geliştirecek

 

Ankara'da 1.2 milyon düzeyinde konut bulunduğu tahmin ediliyor. Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu ile Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hacı Ali Taylan, emlak piyasasını ve geleceğe ilişkin beklentileri SABAH Ankara'ya anlattı. Son 10 yılda gayrimenkul sektöründe ciddi bir atılım ve talep ihtiyacım görebildiklerini anlatan Taylan, bu trendin yükselerek devam ettiğini söyledi. Avrupa ve çevre ülkelerde yaşanan krizlerin Türk gayrimenkul piyasasına yansımadığını belirten Taylan, "Gayrimenkul için en önemli şey istikrar.

Hükümetin politikalarıyla sağlanan ekonomik ve siyasi istikrar sektörümüzün de olumlu yönde gelişmesini sağlıyor" dedi.

'SEKTÖRDE AÇIK VAR'

Hacı Ali Taylan, Türkiye'de konut sahiplik oranının yüzde 65'ler seviyesinde olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti: "Dolayısıyla yüzde 30-35 gibi hala konut sahibi olmayan bir kesim var. Başka bir ifadeyle hala üç kişiden birinin evi yok. Bu da çok ciddi bir alım gücü yaratıyor. Türkiye'nin deprem bölgesinde olması ve nitelikli konut ihtiyacı sektörde ciddi bir açık oluşturuyor. Bu da her yıl yaklaşık 400-500 bin düzeyinde yeni konut demek. Sektörde çok ciddi bir talep var, bu da arzı yaratıyor. Konut kredi faizlerinin önemli ölçüde düşmesi ve mortgage sistemi de sektöre ivme kazandırıyor. 10 yıl önce kimse konut kredisi kullanmazken, şimdi birçok kişi krediyle ev sahibi oluyor."

PROJELER TALEBİ ARTIRDI

 Ankara gayrimenkul sektörünün de son 10 yıllık dönemde ciddi bir gelişim gösterdiğine değinen Taylan, sanayi ve ticarette giderek söz sahibi olan Başkent'in sağlık ile üniversite alanlarında da bir merkez haline geldiğini hatırlattı. Taylan, hükümetin son projeleriyle Ankara'nın ulaşımda da merkeze oturduğunu belirterek, "Hızlı trenler, yenilenen havaalanı Ankara'ya olan talebi artırdı. TOKİ, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin gerçekleştirdiği kentsel dönüşümler şehrin çehresini tamamen değiştirdi. Tüm bu projeler sektörümüzün yıldızını da giderek parlatıyor" dedi.

GELECEK UMUTLARI YÜKSEK

Ankara da gayrimenkul sektörünün geleceğinin parlak olduğunu vurgulayan Hacı Ali Taylan, sözlerini şöyle tamamladı: "Konutu olmayanların oranının yüzde 30-35'ler seviyesinde bulunması, nitelikli konut ihtiyacı ve deprem 2kuşağında bulunmamız sektörümüzün 20-30 yıl daha önünün açık olduğunu gösteriyor. 30 yıl önceki konut fiyatları He bugünküler birbirleriyle kıyaslanamayacak durumda. Doğru proje ve işlerle emlak piyasasının gelecek yıllarda da hareketli olacağını düşünüyorum Türkiye'nin gerçekleri de bunu bize gösteriyor. Biz emlakçılar olarak sektörümüzün geleceğinden umutluyuz."

Gecekondudan rezidans

HACI Ali Taylan, geçmiş yıllarda gecekonduların yoğun biçimde bulunduğu Ankara'da artık insanların konut taleplerinin de değiştiğini belirterek, üst gelir gruplarının rezidans gibi nitelikli, güvenlikli, havuzu ve sosyal donatı alanları bulunan büyük projeleri tercih ettiklerini anlattı. Başkent'in gecekondulaşma sürecini bitirdiğini, bunun da sektöre olumlu yansıdığını ifade eden Taylan, "Bize 'Ankara'nın neresine yatırım yapalım?' diye sorduklarında artık rahatlıkla 'İstediğiniz yere' diyebiliyoruz. Bölgeler arasındaki fiyat makasları kapandı. Bugün Mamak Doğukent'te nitelikli bir konutun fiyatı, Çankaya'yı bile geçebiliyor. Eskişehir Yolu'nda ciddi rezidanslar, iş merkezleri ve plaza inşaatları var. Konya Yolu ve İstanbul Yolu gelişiyor. Ankara her tarafa doğru gelişen, her tarafa yatırım yapılacak başarılı bir şehir durumunda" diye konuştu.

Sabah Ankara

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yamaç paraşütü tutkunları Ayaş tepelerinde buluşuyor
  • 22.07.2024 11:02

Yamaç paraşütü tutkunları Ayaş tepelerinde buluşuyor

Ankara'nın Ayaş ilçesi, uygun koşulları nedeniyle yamaç paraşütü tutkunlarını ağ ...

Çevrefest Ankara'da düzenlenecek
  • 03.06.2024 11:46

Çevrefest Ankara'da düzenlenecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca Başkent Millet Bahçesi'nde " ...

Turistik Tuz Ekspresi 18 Mayıs'ta ilk seferine çıkacak
  • 13.05.2024 16:50

Turistik Tuz Ekspresi 18 Mayıs'ta ilk seferine çıkacak

Çankırı'nın tarihi ve kültürel güzelliklerinin yerli ve yabancı ziyaretçilere ta ...

 Türkiye'nin yeni turistik treni "Mezopotamya Ekspresi"
  • 26.04.2024 16:45

Türkiye'nin yeni turistik treni "Mezopotamya Ekspresi"

Türkiye'nin yeni turistik treni "Mezopotamya Ekspresi" ilk seferini tamamladı. D ...

Bakan Uraloğlu: "Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız"
  • 28.02.2024 16:08

Bakan Uraloğlu: "Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hızlı tren ağını Karadeniz'e ul ...

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"
  • 02.01.2023 16:10

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adi Karaismailoğlu, Bursa-Emek-YHT-Şehir Hastanesi M ...