maritbet girişmaritbet
Ankara İvedik OSB’ye Türkiye’nin ikinci büyük teknokenti kuruluyor!

Ankara İvedik OSB’ye Türkiye’nin ikinci büyük teknokenti kuruluyor!

İvedik Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gültekin, "İvedik Organize Sanayi Bölgesi'nde 200 dönüm arazi üzerine yeni bir teknokent inşa ederek, İstanbul'dan sonra Türkiye'nin en büyük ikinci teknokentini kuruyoruz" dedi

İvedik Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gültekin, "İvedik Organize Sanayi Bölgesi'nde 200 dönüm arazi üzerine yeni bir teknokent inşa ederek, İstanbul'dan sonra Türkiye'nin en büyük ikinci teknokentini kuruyoruz" dedi.

Türkiye İş Bankası KOBİ'lere yardımcı olmak amacıyla başlattığı "İş'te Seminer" toplantısının dördüncüsünü İvedik Organize Sanayi Bölgesi Toplantı Salonu'nda düzenlendi.

Seminerde konuşan, Gültekin, Ar-Ge ve inovasyon alanlarına Türkiye'nin geçmiş dönemlerde yeterli önemin verilmediğini belirterek, "Düne kadar Ar-Ge'yi inovasyonu bilmeyen arkadaşlarımız varken, artık Türkiye'nin gündeminde bu konular var. Bankalar ve diğer çeşitli kuruluşlar bu konularda insanlarımızı bilgilendirmek için seminerler düzenliyorlar" diye konuştu.

Türkiye'nin yüksek katma değerli mal üreterek uluslararası pazarlarda rekabet edebilir hale gelme yolunda hızlı adımlar attığını kaydeden Gültekin, "İvedik Organize Sanayi Bölgesinde, kurduğumuz teknokentte yer kalmadı. Halen sırada bekleyen 30 şirket var. Biz de yeni bir teknokent kurmak için çalışmalara başladık. İvedilk Organize Sanayi Bölgesi'nde 200 dönüm arazi üzerine yeni bir teknokent inşa ederek, İstabul'dan sonra Türkiye'nin en büyük ikinci teknokentini kuruyoruz" ifadelerini kullandı.

Gültekin, Türkiye'nin doğal kaynakları olmadığı için teknolojiye, Ar-Ge ve inovasyona önem vermesi gerektiğini belirterek, "Sanayicilerimiz teknokentlerde yer alarak, yeni buluşlar yapmaya ve mevcutlarını geliştirmeye çalışmalılar" dedi.

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Suat İnce de, İş Bakası'nın Uluslararası bir oyuncu olmaya çalıştığını söyleyerek "88 yıl önce Ankara Ulus'ta kurulan İş Bankası bugün Türkiye'nin en büyük bankası haline geldi" diye konuştu.

Türkiye'nin en büyük nakdi kredi veren bankanın İş Bankası olduğunu ifade eden İnce, KOBİ'lere verilen kredileri 2012'nin ilk yarısında yüzde 11.9 artırarak KOBİ'lere etkin destek verdiklerini söyledi.

İnce, konuşmasında KOBİ'lere, fizibiliteye önem vermelerini, yeni pazar araştırmaları yapmalarını, Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerini sürdürmelerini, kaynak maliyetlerini gözden geçirmelerini ve en iyi bildikleri işi yapmaları gerektiğini belirterek, "En önemlisi de yarı yolda bırakmayan, sadık, banka ile çalışmalısınız" şeklinde tavsiyelerde bulundu.

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ankara İvedik OSB’ye Türkiye’nin ikinci büyük teknokenti kuruluyor!
  • 29.08.2012 11:14

Ankara İvedik OSB’ye Türkiye’nin ikinci büyük teknokenti kuruluyor!

İvedik Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gültekin, "İvedik Or ...