maritbet girişmaritbet
Ankara Keçiören’de yolun ortasında Çin Seddi!

Ankara Keçiören’de yolun ortasında Çin Seddi!

Keçiören Taşlı Sokak’taki bir arazide apartman inşaatına başlayan bir müteahhit, caddenin yarısının site arazisine ait olduğunu iddia ederek, yol ortasına duvar örmeye başladı. Tepki gösteren mahalleli ise hukuki girişimde bulundu

 

Keçiören Taşlı Sokak'taki bir arazide apartman inşaatına başlayan bir müteahhit, caddenin yarısının site arazisine ait olduğunu iddia ederek, yol ortasına duvar örmeye başladı. Tepki gösteren mahalleli ise hukuki girişimde bulundu.

KEÇİÖREN Taşlı Sokak üzerindeki cadde görenleri şaşkına çeviriyor. Caddenin yarısının site arazisine ait olduğunu iddia eden müteahhit araç trafiğine açık olan yolun ortasından duvar örmeye başladı. Duvar için “Çin Seddi” benzetmesi yapan mahalle sakinleri hem şaşkın hem de kaza olacak korkusuyla burun buruna yaşıyor.

İnşasına yeni başlanacak olan 14 binanın yer alacağı sitede, alanı genişletmek isteyen mal sahibi yolun bir kısmını böldü. Böylece gidiş geliş şeklindeki yolun yarısı kapatılarak yol daraldı. Yolun tam ortasına inşa edilmeye başlanan duvar vatandaşın da tepkisine neden oldu. Mağdur olduklarını belirten mahalle sakinleri, yolun daralmasıyla birlikte iki aracın yan yana zor geçtiğini ve her an kaza olacak korkusuyla çocuklarını oyun oynamaya çıkarmadıklarını söylediler.

Yolumuzdan çalıyorlar

Mahalle sakinlerinden Serpil Çelik zabıta ekiplerini inceleme yapmak için çağırdıklarını ancak bölgenin Fen İşleri'nin yetki alanında olduğunu ve kendilerinin bir şey yapamayacaklarını söylediklerini anlattı. Çelik, “Yapılacak sitenin alanını genişletebilmek için yolumuzdan alan çalıyorlar. Bu kararın belediye encümeni tarafından alındığı söylendi. 10 gündür yolun yarısını kapatıp çalışmaya başladılar. Çekecekleri duvar yamuk yumuk gidiyor ve çirkin bir görüntü oluşturuyor, bireysel şikayetlerde bulunuldu ancak cevap alınamadı. Biz de toplu şekilde Büyükşehir Belediyesi'ne şikayet dilekçesi vereceğiz” dedi.

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ankara Keçiören’de yolun ortasında Çin Seddi!
  • 18.08.2012 07:05

Ankara Keçiören’de yolun ortasında Çin Seddi!

Keçiören Taşlı Sokak’taki bir arazide apartman inşaatına başlayan bir müteahhit, ...