maritbet girişmaritbet
Ankara nasıl cazibe merkezi olacak?

Ankara nasıl cazibe merkezi olacak?

Hacı Ali Taylan, “Bu projeler Ankara'ya değer katacak. Kent geleceğe taşınacak, cazibe merkezi haline gelecek" dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimler öncesinde Ankara'ya yönelik olarak açıkladığı projelere emlakçılardan da tam destek geldi.

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hacı Ali Taylan, söz konusu projelerin Ankara'nın gücüne güç katacağını belirterek, "Başta 500 bin kişilik Güneykent olmak üzere açıklanan tüm projeler, Başkent'i tam anlamıyla bir cazibe merkezi haline getirecek. Ankara, projelerle pek çok anlamda eşik atlayacak. Sabırsızlıkla adım atılmasını bekliyoruz" dedi.

Başbakan'm açıkladığı projelerin Ankara için bugüne kadar gündeme getirilen en kapsamlı ve ihtiyaç duyulan çalışmalar olduğuna değinen Taylan, "Akyurt'taki fuar merkezi, dev hayvanat bahçesi, tarih ve inanç müzesi, Güneykent, Ankara'nın sağlık merkezi olması, savunma sanayi üssü yapılması gerçekten doğru tespitler. Ankara, kentsel dönüşümde, belediyecilik anlamında modern, altyapısı yenilenen ve herkesin gıptayla baktığı bir şehir haline yaklaşmıştı. Bu projelerle Başkent bir cazibe merkezi haline gelecek. Ankara, bu projelerle geleceğe taşınacak" diye konuştu.

Başkan Taylan, 500 bin kişiyle oluşturulacak Güneykent'in tüm Türkiye'deki en büyük yerleşim projesi olduğuna dikkat çekerek, bu çalışmalarla Ankara'nın gayrimenkul açısından trendinin daha da yükseleceğini vurguladı. Çok az sayıda kalan gecekondu bölgelerindeki kişilerin talepleri halinde Güneykent'e taşınabileceğini ifade eden Taylan, "Kentsel dönüşümün biraz daha hızlandırılarak sürdürülmesi, Ankara'daki gayrimenkul piyasasını da hareketlendirecektir. Ankara'ya çevre illerden gelen göçün daha da hızlanacağını tahmin ediyoruz" dedi.

"DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ"

Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı 20yeyakın projeyle Ankara'nın birkaç anlamda eşik atlayacağına değinen Taylan, sabırsızlıkla projelerle ilgili adımların atılmasını beklediklerini bildirdi. Taylan, Ankara'nın ulaşımda da merkez haline geleceğini vurgulayarak, "Merkez Bankasının İstanbul'a taşınması nedeniyle moralimiz biraz bozulmuştu. Ancak açıklanan projelerle bundan eser kalmadı. Ankara'ya hakkını teslim eden Başbakanımız'a teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Sabah

  • Etiketler:

Yorum Yaz