maritbet girişmaritbet
Ankara’nın çılgını Güneykent iptal mi edildi?

Ankara’nın çılgını Güneykent iptal mi edildi?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı "Ankara Projeleri" arasında bulunan Güneykent Projesi iptal mi edilmiş?

TMMOB Şehir Plancıları Odası Genel Başkanı Necati Uyar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı "Ankara Projeleri" arasında bulunan Güneykent Projesi'nin, Gölbaşı'nın Tuluntaş, Koparan ve Hacılar köylerinin sınırları içinde olduğunu öne sürerek, projenin daha önce Şehir Plancıları Odası tarafından yargıya taşındığını, Ankara 5. İdare Mahkemesi tarafından durdurulduğunu ve iptal edildiğini bildirdi.

Ankara'nın tarihsel açıdan bakıldığında pek çok medeniyete ev sahipliği yaptığını belirten Uyar, Ankara'ya ve Kızılay'a Selçuklu kimliği giydirme arayışlarının yersiz ve kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Uyar, Güneykent Projesi'nin Tuluntaş, Koparan ve Hacılar köylerinin sınırları içinde olduğunu iddia ederek, projenin Ankara'nın Nazım İmar Planı kararlarına aykırı olduğunu savundu. Projenin, Mogan Gölü'nün koruma alanlarında büyük bir tahribatın yaşanmasına neden olacağını öne süren Uyar, projenin daha önce Şehir Plancıları Odası tarafından yargıya taşındığını, Ankara 5. İdare Mahkemesi tarafından durdurulduğunu ve iptal edildiğini bildirdi. Daha sonra, 2010 yılında 4 etap halinde yeniden onaylanan projenin Şehir Plancıları Odası tarafından yeniden yargıya taşındığına ve davaların devam ettiğine dikkati çeken Uyar, şunları kaydetti:

"Kentin Nazım İmar Planlarında önce tarım alanı ve düşük yoğunluklu kırsal konut alanı olarak tanımlanan, el değiştirmeler sonrasında yoğun konut alanına dönüştürülmek istenen bu bölgedeki son 5 yıl içindeki satışlar açıklandığında, çılgınlığın kimler için yapıldığı daha net anlaşılacaktır.

  • Etiketler:

Yorum Yaz