maritbet girişmaritbet
"Ankara'ya botanik park yapacağız”

"Ankara'ya botanik park yapacağız”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Ankara'ya botanik parkını yapacağız" dedi

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'ndan Ankara'ya "Botanik park" yapılmasını istedi. Bakan Eroğlu, çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Ankara'ya botanik parkını yapacağız" dedi.
ATO Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nu makamında ziyaret eden Bezci, 2B Yasası 'nı desteklerini ifade etti.
Bakan Eroğlu ise yasa ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Bu sorunun çözülmesi gerekiyordu. Orman niteliğini yitirmiş arazilerin ekonomiye kazandırılması lazımdı. Birkaç yıldır çeşitli eksiklikler nedeniyle bunu yapamamıştık. Şimdi tespitlerin yüzde 95'ini bitirdik. Bu sene, Ekim-Kasım aylarında yasanın çıkmasını bekliyoruz" dedi.
Bakanlık olarak Türkiye'nin orman haritasını çıkardıklarını da kaydeden Eroğlu, "Nerede, ne tür ormanımızın olduğunu artık biliyoruz. Sanayicilerimizi, tüccarlarımızı açık alanların ağaçlandırılması kaydıyla 49 yıllığına kiralamaları için çağrıda bulunuyorum. Bu bozuk orman alanlarını ve açık alanları yemyeşil yapalım" diye konuştu. Eroğlu, Ankaralı işadamlarına da "Ankaralılar Ankara'nın yemyeşil olduğunu görmeliler" çağrısını yaptı.

  • Etiketler:

Yorum Yaz