maritbet girişmaritbet
Antalya Kaleiçi’nde ev alanlar kazanç sağlayacak!

Antalya Kaleiçi’nde ev alanlar kazanç sağlayacak!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, turizm yatırımcılarına, marka işletmelere ve Antalya'nın kurumlarına Kaleiçi'ne yatırım yapmaları çağrısında bulundu

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, turizm yatırımcılarına, marka işletmelere ve Antalya'nın kurumlarına Kaleiçi'ne yatırım yapmaları çağrısında bulundu.

ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, Antalya'nın tarihine sahip çıkmak, kent merkezinde sosyal hayatı ve ticareti desteklemek amacıyla başlattıkları çalışmalara 'Kaleiçi'nde ATSO Evi' projesini de eklediklerini bildirdi. Budak, Kaleiçi'nde kullanılamaz hale gelmiş tarihi bir binayı satın aldıklarını, binanın restore edilerek kent merkezine canlılık kazandıracak biçimde kültürel ve sosyal amaçlı olarak kullanılacağını belirtti. ATSO Evi'nin öncelikle Antalya'nın özel sektörünü temsil eden ATSO'nun Kaleiçi'ne verdiği önemin bir göstergesi olduğunu vurgulayan Budak, "Projemizin asıl amacı turizm markalarının ve Antalya'nın kurumlarının Kaleiçi'ne yatırım yapmalarını teşvik etmek, bu konuda öncülük etmektir." dedi.

Dünyanın en önemli turistik kentlerinin başlıca zenginliğinin tarihi kent merkezleri olduğuna dikkat çeken Budak, "Kaleiçi de, sadece Antalya'nın değil, Türkiye'nin en önemli cazibe noktalarından birisidir. Turizm markalarının Kaleiçi'nde yatırım yapması kültür ve kent turizmini geliştirerek turizmin çeşitlenmesine katkı sağlayacaktır. Kaleiçi'nde faaliyete girecek marka işletmeler bölgeye canlılık katacaktır. İnan Kıraç'ın Kaleiçi'ne kültür yatırımı yapıp Antalya'ya bir müze kazandırmasının kente nasıl bir değer kattığını hepimiz görüyoruz." diye konuştu.

Budak, bugüne kadar kent merkezi ve Kaleiçi'nin canlılık kazanmasına yönelik yürüttükleri kültür ve sanat odaklı çalışmalarına ATSO Evi projesiyle bir yenisini daha eklediklerini ifade etti. Budak şunları söyledi: "Eski hizmet binamızın yerine kuracağımız kültür merkezi ve Kaleiçi'ndeki ATSO Evi kent merkezimizin iki değerli yatırımı olacaktır. Ümit ediyorum; kentimizin önde gelen kurumları da bizim bu adımımızı izleyeceklerdir. Türkiye ve Antalya'ya mal olmuş birçok markanın Kaleiçi'nde tarihi evler satın alarak geleneksel mimariye sahip çıkmaları, burada hizmet vererek markaları ile Kaleiçi'ne değer katmaları, Antalya'ya karşı sorumluluklarının da bir göstergesi olacaktır."

Antalya'da uluslararası çapta 250'nin üzerinde beş yıldızlı otel ve birinci sınıf tatil köyü bulunduğunu dile getiren Budak, "Kaleiçi'ne gelin, yatırım yapın, siz de kazanın Antalya da kazansın." çağrısında bulundu.

Zaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Roma sütunu apartman süsü oldu
  • 27.06.2017 13:51

Roma sütunu apartman süsü oldu

Antalya Kaleiçi’nde 1996 yılında bulunan Roma dönemine ait 2 bin yıllık granit s ...

Antalya Muratpaşa'da 2.4 milyon liralık bina yaptırılacak
  • 14.06.2014 10:20

Antalya Muratpaşa'da 2.4 milyon liralık bina yaptırılacak

Vakıflar Bölge Müdürlüğü Muratpaşa Kızıltoprak Mahallesi’nde yer alan 1.932 metr ...

Antalya Kaleiçi’nde ev alanlar kazanç sağlayacak!
  • 08.08.2012 11:00

Antalya Kaleiçi’nde ev alanlar kazanç sağlayacak!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, turizm yatırım ...