maritbet girişmaritbet
Antalya Konyaaltı’ndaki Batı Çevre Yolu EXPO 2016 için büyük önem taşıyor!

Antalya Konyaaltı’ndaki Batı Çevre Yolu EXPO 2016 için büyük önem taşıyor!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şube Başkanı Cem Oğuz, Konyaaltı bölgesindeki bin 800 metrelik bölümünün bitirilememesi nedeniyle kullanıma açılamayan 13,5 kilometrelik Batı Çevre Yolu'nun EXPO 2016 için büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, sorunun kamulaştırma yoluyla çözümlenmesinin en akılcı yol olacağını söyledi

 

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şube Başkanı Cem Oğuz, Konyaaltı bölgesindeki bin 800 metrelik bölümünün bitirilememesi nedeniyle kullanıma açılamayan 13,5 kilometrelik Batı Çevre Yolu'nun EXPO 2016 için büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, sorunun kamulaştırma yoluyla çözümlenmesinin en akılcı yol olacağını söyledi.

Çandır Çayı ve Karaman Çayı arasında kalan sorunlu bölgenin imara açılmasına yönelik girişimleri eleştiren Oğuz, bunun yapılması halinde verilecek emsalden memnun olmayacak tarafların açacakları davalarla işin daha da çıkmaza sokulacağı uyarısında bulundu. Oğuz, söz konusu bölgenin tarım alanı ve ayrıca alüvyon dolgu olduğuna da dikkat çekti.

Antalya'nın 1995 yılında planlamasını yapan UTTA Grubu'nun, bu bölgenin imara açılması durumunda öngörülen emsal miktarını 0.20 olarak belirlediğine işaret eden Oğuz, "Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek 2009 seçimlerinde bölgedeki insanlara 0.40 emsal sözü vermiş. Bu talep Büyükşehir Belediyesi'nce kabul edilmedi. İmara açılması düşünülen bölgedeki insanlar ise 0.40'a bile razı değil. Onların talebi ise en az 0.80 civarında. Büyükşehir ise UTTA'nın belirlediği 0.20 emsalden yana" dedi.

Çıkmaza girer

Böylesine bir kargaşa ve belirsizlik ortamında bölgenin imara açılmasının, süreci daha da çıkmaza sokacağını söyleyen Oğuz, "Bu yolun EXPO 2016'ya yetiştirilmesi gerekiyor. Ancak uygulanacak emsal oranından memnun olmayan kişilerin açacakları davalarla bu işi çözümsüzlüğe doğru daha da uzayacaktır. Kaldı ki bölge tarım alanlarından oluşmakta. Diğer bir önemli konu ise burası alüvyon dolgu alanı. Denize yakınlığı nedeniyle de su seviyesi oldukça yüksek. Burada sel riskini de yabana atamazsınız. Dolayısıyla derin temel dediğimiz 25 metre derinliğe kadar kazık temel sistemini uygulamak zorundasınız Bu da inşaat maliyetlerini korkunç bir şekilde artırır" diye konuştu.

Sağlıksız binalar

Bunun uygulanmaması halinde bölgede kısa sürede yan yatacak, çok sağlıksız binaların üretilmiş olunacağına da dikkat çeken Oğuz, "Halkın beklentisi çok yüksek ama bu durumda beklentilerinin çok altında daireler alabilecek.

Eğer etkin bir denetim yapılmazsa burada pizza kuleleri de oluşturabiliriz. Yapı maliyetini kısmak için zemine gömülecek temel göstermelik 4 metre boyunda olunca bu olumsuzlukların yaşanması kaçınılmaz olur" dedi.

Cumhuriyet Akdeniz

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Antalya Konyaaltı’ndaki Batı Çevre Yolu EXPO 2016 için büyük önem taşıyor!
  • 24.08.2012 16:42

Antalya Konyaaltı’ndaki Batı Çevre Yolu EXPO 2016 için büyük önem taşıyor!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şube Başkanı Cem Oğuz, Konyaaltı bölgesi ...