Antalya, tematik ve butik üniversite çalışmalarıyla eğitimde yükseliyor!
Turizm, tarım, bir yönüyle de ticaretin başkenti Antalya şimdi de eğitim turizmin başkenti oluyor
Turizm, tarım, bir yönüyle de ticaretin başkenti Antalya şimdi de eğitim turizmin başkenti oluyor. Tematik ve butik üniversite konseptiyle bu yıl eğitim öğretime başlayacak Uluslararası Antalya Üniversitesi, beyin göçünü bu şehre yönlendirdi. Öyle ki üniversitedeki her 4 öğrenciden biri ve öğretim üyelerinin yüzde 60'ı yabancılardan oluşuyor.
Bu yıl eğitim öğretime başlayacak Uluslararası Antalya Üniversitesi, üniversite eğitimine getirdiği yeniliklerle dikkat çekiyor. MIT, Cornell, Maryland ve Princeton gibi dünyanın en iyi üniversitelerinden öğretim üyeleri transfer eden üniversite beyin göçünü Antalya'ya çevirdi. Rektör Prof. Dr. Cihat Göktepe, "2010 yılında kurulan üniversitemiz ilk öğrencilerini 2012-2013 yılında alacak. 398'i Türkiye'den 122'si yurt dışında olmak üzere toplam 520 öğrenciyle eğitim öğretim hayatına başlayacak" dedi.
YÜZDE 23'Ü YABANCI
Türkiye'deki üniversitelerde yabancı öğrenci oranının yüzde 2'yi bile geçemediğine dikkat çeken Göktepe, Uluslararası Antalya Üniversitesi öğrencilerinin yüzde 23'ünün yabancılardan oluştuğunu kaydetti.
Prof. Dr. Göktepe, "Yani 4 öğrenciden biri yabancı olacak. Bu anlamda tanıtım ekibimiz gittiği 25 ayrı ülkeden toplam 5 bin ön kayıt yaptı. Öğrenciler ağırlıklı olarak Akdeniz, Kuzey Afrika, Ortadoğu, Kafkasya, Rusya, Endonezya, Malezya, Balkanlar ve Avrupa'dan. Böylece çok istediğimiz yabancı öğrenci yolunu açmış oluyoruz. Çünkü Türkiye'nin buna ihtiyacı var. Biz eğitim için hareketli olan kitleyi de Türkiye'ye çekmek istiyoruz" diye konuştu.
YÜZDE 60'ININ ANADİLİ İNGİLİZCE
Göktepe, İngilizcenin doğal olarak konuşulduğu bir kampuste Türklerle yabancıların eşit koşullarda başladığı bir ortamda eğitim vereceklerini ifade etti. Bunun için özellikle okutmanlara çok önem verdiklerine işaret etti. "Okutmanlarımızın ve hocalarımızın yüzde 60'ının anadili İngilizce. Hepsi yurt dışından gelmiş" açıklamasında bulundu. Toplamda 4 fakülte ve 9 ayrı bölümde eğitim öğretime başlayacaklarına anlatan Prof. Dr. Cihat Göktepe sözlerine şöyle devam etti: "Eğitim dili İngilizce. Akabinde ikinci yabancı dil zorunlu. Bu yabancı diller içinde Çince, Rusça, Arapça ve İspanyolca var. Hedefimiz ara elemandan ziyade lider turizm yöneticisi yetiştirmek. Bir başka fakültemiz hukuk. Genç üretken, dinamik bir akademik yapıyla yola çıktık. Dolayısıyla hocalarımızın üretkenliğini maksimum düzeyde olacak. İktisadi ve idari bilimler fakültelerimiz olacak. İçinde 3 ayrı bölüm işletme, ekonomi ile siyaset bilim ve uluslararası ilişkiler var. Siyaset bilim ve uluslararası ilişkiler bölümü de kısmen düşünce kuruluşu olarak algılıyoruz."
ÖĞRENCİLER 9 DÖNEM OKUYACAK
Göktepe, "Öğrenciler 2. sınıftan sonra sektöre yönlendirilecek. 7+8 olmak üzere toplamda 15 hafta. Yani bu artı bir dönem olarak kabul edilebilir. Öğrenci sektördeki eğitiminde başarılı olmak durumunda. Bu başarıyı elde etmiş, not ortalaması ayrıca danışman hocasından da olumlu referans alan öğrenciyi 4. Sınıftan itibaren yavaş yavaş sektörle sözleşme yapacak hale getireceğiz" ifadelerini kullandı.
AİLELERİYLE ÜCRETSİZ 1 HAFTALIK TATİL
Burs imkanlarına da değinen Rektör Göktepe bunun başarıya endeksli olduğunu söyledi. "İlk 3000'e giren öğrenciler ücretsiz eğitim alacak. Bu eğitimle birlikte ilk 100'e girenlere 2000 TL, ilk 3000'e de 750 TL'ye kadar harçlık ödenecek" diyen Göktepe, yine ilk 100'e giren öğrencilere yorgunluklarını atmaları, gelecek döneme rahat başlamaları için aileleriyle birlikte 5 yıldızlı otelde 1 haftalık ücretsiz tatil hediye edeceklerini kaydetti. Göktepe ayrıca ücretli giren öğrencileri de unutmadıklarını, hazırlık ve birinci sınıfı not ortalaması 3 buçuk ve üzeri olan her öğrencinin yüzde 100 burslu statüsüne geçebileceğini ifade etti.
Bugün
Yorum Yaz