maritbet girişmaritbet
Antalya Yeni Hal'inin temeli 2011'de atılacak

Antalya Yeni Hal'inin temeli 2011'de atılacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Aksu ilçesine yapılması planlanan Yeni Toptancı Hal Kompleksi'nin proje çalışmaları tamamlandı

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Aksu ilçesine yapılması planlanan Yeni Toptancı Hal Kompleksi'nin proje çalışmaları tamamlandı. Yeni halin, teknolojisi, çevre duyarlılığı, sosyal tesisleri ile Avrupa'nın en çağdaş ve modern hali olacağı belirtildi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada; projenin halkın ihtiyaçları göz önünde bulundurularak hazırlandığı ifade edildi. Açıklamada; yeni halin Antalya'nın gelişen yüzüne cevap verecek çağdaş bir mimariye sahip olması hedefleniyor. 492 bin metrekarelik alan üzerine kurulacak kompleksin içerisinde ise; sağlık merkezi, konaklama binaları, apart otel, spor alanları, cami, gıda laboratuvarı, karakol, gümrük binası, sauna, hamam, itfaiye, kamu kurum ve kuruluş binaları, eğitim salonları, tarım yan sanayi ile ilgili birimler, arıtma tesisi, TIR ve araç parkları yer alıyor. Ayrıca yapılacak olan halde balık hali ve kesme çiçek mezatının da olacağı belirtiliyor.


Yeni Hal Projesi'nin, gerekli mevzuat ve düzenlemelerin yapılmasının ardından çok kısa bir zaman içinde hayata geçirilmesi planlanıyor. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, projenin uygulanmasıyla ilgili somut adımların 2011'in ilk çeyreğinde atılacağı müjdesini verdi.

Kaynak: Zaman
 

  • Etiketler:

Yorum Yaz