maritbet girişmaritbet
Antalyalı yatırımcı hangi ile yönelecek?

Antalyalı yatırımcı hangi ile yönelecek?

Avrupa Birliği'nin kırsal kalkınma için gönderdiği 782 milyon euro 20 ilde kullanılabilecek

Türkiye'nin de para gönderdiği fon aracılığıyla, Türkiye'ye kırsal kalkınma için 782 milyon Euro gönderildi. Avrupa Birliği'nin (AB) gönderdiği paranın harcanabileceği 20 il arasında, Antalya'ya en yakın Isparta, Afyonkarahisar ile Konya gösterildi. Yüzde 50 ile 65 oranındaki hibe, süt üretimi, meyve sebze süt su ürünleri işleme ve su ürünleri üretimi alanındaki projelere verilecek.
Antalya Tarım İl Müdürlüğü'nde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Isparta Temsilcisi Ayhan Koç, bu alanlarda yatırım yapmak isteyen işadamları, kooperatif ya da birliklerin hibeden yararlanabileceğini duyurdu. İlk çağrı projeleri 1-15 Ağustos, 2'inci çağrı projeleri de 5-20 Eylül tarihleri arasında teslim edilecek. Detaylı bilgi, tarım kurumlarından alınabilecek.
Hibe kapsamında olan yatırım alanlarının arasında süt ineği yetiştiriciliği, süt soğutma ve depolama tesisleri, su ürünleri yetiştiriciliği, sebze meyve paketleme tesisi yer alıyor. Hibe alabilmek için AB'nin istediği kurumun bildirdiği formatta yatırım yapılması gerekiyor.

  • Etiketler:

Yorum Yaz