maritbet girişmaritbet
Asmalı Ocakbaşı Başakşehir'de şube açtı!

Asmalı Ocakbaşı Başakşehir'de şube açtı!

Yaklaşık bir ay önce açılan Asmalı Ocakbaşı Başakşehir'de açılan ilk ocak başı. Antepli ve Urfalı ustaları, zırhta çekilen kıymalarıyla meşhur mekanın iddiası Horhor'u Başakşehir'e taşımak

 

Ramazan'ı İstanbul'da geçirenler şanslı. Dışarıda iftar yapabilecekleri sayısız mekan var. Her damak tadına, her keseye göre düzenlenmiş iftar mönülerini seçmek oldukça zor. Biz de Lezzet Durakları'nda bu hafta iftar için Asmalı Ocakbaşı'na konuk olduk. Henüz açılalı bir ay olan mekan Başakşehir Arterium Alışveriş Caddesi'nde. Asma katı otantik döşenmiş mekanın dekorasyonu dikkat çekiyor. Mekanın iç mimarı Şule Ertekin, konsepte uygun bir şekilde dizayn etmiş asma katı. 2 kardeş Ali ve Şükrü Tezcan'ın girişimleriyle açılan ocakbaşının iddiası büyük. 'Horhor'u Başakşehir'e getirdik' diyen Ali Tezcan, böyle bir ocakbaşının Başakşehir'de bir ilk olduğunun da altını çiziyor. Ramazan'a özel mönüye geçmeden önce, neden bu mekanı tercih etmelisiniz kısaca değinelim. İlk olarak etler konusunda sıkıntı çektiğimiz bu günlerde Asmalı Ocakbaşı'nın sahipleri bize etlerini Afyon'dan getirttiğini ve İslami usullere uygun kestirildiğini anlatıyor. Başta da belirttiğim gibi et meselesi birçok kişinin kafasında soru işareti olduğu için bu açıklama içimizi rahatlatıyor.
 
KIYMALAR ZIRHTA ÇEKİLİYOR
 
İkinci mesele ise ustaların farkı. Bir Gaziantepli, diğeri Urfalı iki usta çalışıyor mekanın mutfağında. Kebaplara, etlere özel soslar hazırlanıyor, kıymalar zırhta çekiliyor. Suyunu kaybetmediği için daha lezzetli olan zırh kıyması günümüzde zahmetli olduğu gerekçesiyle pek tercih edilmiyor. Ama Asmalı Ocakbaşının ustaları lezzeti böyle yakaladığı için zahmete de katlanıyor. Gelelim mönüye. Ramazan haricinde klasik bir ocakbaşı mönüsü var. Adana, Urfa, çöp şiş, kuzu ciğer, fıstıklı veya sebzeli kebap, kanat, tavuk pirzola mönünün demirbaşları. Ocakbaşına gittiğinizde masaya ilk olarak 'hoşgeldin' tabağı getiriliyor. Bu tabakta Ramazan mönüsünde de mevcut. Tabakta çiğ köfte, kırmızı lahana, bostana, içli köfte bulunuyor. Ramazan mönüsünde ise bu tabak haricinde karışık ızgara, zeytinyağlı dolma, güllaç ve içecekler bulunuyor. Mönünün fiyatı 35 TL. Ramazan mönüsünü tercih etmeyenler mönüden isteğine göre sipariş de verebiliyor.
 
Ayranın yoğurdu Kayseri'den
 
Bir ocak başının olmazsa olmazlarından biridir ayran. Asmalı Ocakbaşı'nda da Kayseri'den özel olarak getirtilen süzme yoğurtla yapılan açık ayranın şimdiden müdavimleri oluşmuş bile.
 
Asmalı Ocakbaşı
 
Ne yenir? Günün çorbası, sebzeli kebap, künefe
 
Ne ödenir? Bir kişi için 15 TL
 
Ne zaman gidilir? 11.00- 01.00
 
Nerede? Başakşehir 2. Etap Girişi Arterium AVC Başakşehir/İstanbul
 
Tel: (0212) 485 42 00
 
AYSEL YAŞA /Yenişafak

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Asmalı Ocakbaşı Başakşehir'de şube açtı!
  • 28.07.2012 14:40

Asmalı Ocakbaşı Başakşehir'de şube açtı!

Yaklaşık bir ay önce açılan Asmalı Ocakbaşı Başakşehir'de açılan ilk ocak başı. ...