maritbet girişmaritbet
Ataşehir Belediyesi arsasını K Yapı'ya peşkeş çekti iddiası!

Ataşehir Belediyesi arsasını K Yapı'ya peşkeş çekti iddiası!

Taraf Gazetesi muhabiri Mehmet Baransu Ataşehir Belediyesi'nin arsasını K Yapı'ya peşkeş çektiğini iddia etti. K Yapı'nın sattığı binanın küçük bloğunu Ataşehir Belediyesi Hizmet binası olarak kullanırken diğer büyük blokta ise Halk Bankası hizmet veriyor

 

CHP'li Ataşehir Belediyesi, kendisine ait bir arsayı K Yapı'ya belediye binası yapmak üzere kat karşılığı veriyor. Ancak anlaşmaya ilginç bir madde daha ekleniyor ve arsanın bir bölümünde K Yapı'ya inşaat yapma izni veriliyor.
 
Hukuken belediye binası olarak ayrılan yer, özel mülkiyete devredilmezken arazinin küçük bir bölümüne belediye binası yapma karşılığı, K Yapı'ya dev bir gökdelen yapılması izni çıkıyor.
 
Yapılan anlaşma gereği K Yapı, Ataşehir'e küçük bir belediye binası yapıyor. Binanın hemen yanına da dev bir gökdelen dikiyor. Gökdelenin tamamlanmasıyla birlikte K Yapı burayı 122 milyon 500 liraya Halk Bank'a satıyor.
 
Halk Bank da geçtiğimiz günlerde aynı binayı 154 milyon liraya satışa çıkardı.
 
Savcılıktaki dosyaya göre burada büyük bir usulsüzlük yapıldı. Belediye binası için 20 milyon lira civarında para harcayan K Yapı'ya belediyenin arsasının bu bölümü peşkeş çekildi ve gökdelen yaptırıldı. Kamu zarara uğratılıp, bir firmaya büyük bir rant sağlandı. Savcılığa ulaşan suç duyurusundaki iddiaya göre, K Yapı bu binayı yapmasına rağmen daha önce böyle bir iş bitirme belgesi yoktu ve usulsüz bir şekilde kat karşılığı kendilerine verilmişti.
 
Belediye arsasını K Yapı'ya bedelsiz olarak kat karşılığı verip, kamuyu zarara uğratan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin aynı firmaya Emek Evler ihalesini de usulsüz bir şekilde verdiği iddiaları da yine savcılık dosyasında mevcut.
 
54 bin metrekarelik arsa
 
Dosyadaki iddiaya göre Ataşehir Belediyesi kendisine ait 54 bin metrekarelik bir arsayı ihaleye çıkarıyor. İhaleyi Türkiye'nin en büyük firmalarından SOYAK İnşaat alıyor. Ancak CHP'li Başkan İlgezdi, ihaleyi K Yapı'ya vermek için “teklif az geldi” diyerek iptal ettiriyor. İkinci ihaleye bu kez K Yapı'nın yanı sıra Türkiye'nin en büyük inşaat firmalarından olan Nurol ve Nuhoğlu inşaat firmaları giriyor. Başkan İlgezdi ihale ön incelemesi yaparak bu firmalara “sizin ihaleye girmeniz yeterli değil” diyor. İhale de K Yapı'nın büyük ortağı olduğu konsorsiyuma veriliyor.
 
Mehmet Baransu/Taraf

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ataşehir Belediyesi arsasını K Yapı'ya peşkeş çekti iddiası!
  • 15.12.2012 15:24

Ataşehir Belediyesi arsasını K Yapı'ya peşkeş çekti iddiası!

Taraf Gazetesi muhabiri Mehmet Baransu Ataşehir Belediyesi'nin arsasını K Yapı'y ...