maritbet girişmaritbet
Aziz Kocaoğlu İzmir Sağlık Serbest Bölgesi'ne destek veriyor!

Aziz Kocaoğlu İzmir Sağlık Serbest Bölgesi'ne destek veriyor!

İzmir'de yapılması planlanan Sağlık Serbest Bölgesi için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan da destek geldi

İzmir'de yapılması planlanan Sağlık Serbest Bölgesi için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan da destek geldi. Kocaoğlu, İzmir Sağlık Serbest Bölgesi için en uygun alanın Yarımada Bölgesi olduğunu açıkladı.

EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan'ı makamında kabul eden Başkan Kocaoğlu, projenin İzmir'in değerine değer katacağını belirterek, "Bakanlar Kurulu'nun İzmir'e bu projeye onay vermesi için canla başla çalışmaya hazırız" dedi. Kocaoğlu, ilk etapta da Yarımada Bölgesi'nde arazi çalışması yaptırma sözü verdi.
İzmir Sağlık Serbest Bölgesi'nin sadece belli bir zaman dilimini kapsamadığını, kentin gelişimine paralel şekilde bölgenin de gelişip, büyüyeceğini belirten Kocaoğlu, “ İlerleyen yıllarda sağlık alanındaki her yatırım büyük önem taşıyacak. Dünya nüfusu yedi milyara ulaşmış durumda. Ve bu sayının çoğunluğu özellikle de Avrupa nüfusu yaşlılardan oluşuyor. Dolayısıyla sağlık alanında bir hedef çizmek, bu yönde projeler geliştirmek bence de son derece doğru ve akılcı bir yaklaşım.” ifadelerini kullandı.
"ARAZİ ARAMA ÇALIŞMALARINA BAŞLAYALIM…"
İzmir Sağlık Serbest Bölgesi Projesi'nin hayata geçirilmesi halinde İzmir'in değerine değer katacağından şüphesi olmadığını kaydeden Kocaoğlu, "Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuda elimizden gelen her türlü katkıyı yapmaya hazırız. Bakanlar Kurulu'nun en azından Serbest Bölge ilan edeceği kentler arasına İzmir'i de dahil etmesi için canla, başla çalışırız. Ayrıca proje için Yarımada Bölgesi'nin düşünülmesi de son derece doğrudur. Biz de bu konuda bölgede uygun arazi arama çalışmalarına başlayalım" diye konuştu.
Görüşmede EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan da, Bakanlar Kurulu'na başvuruyu yapacak kurulların bir an önce oluşturulması gerektiğine dikkat çekti.
Temasları hakkında da bilgi veren Aslan, "Son 20 gün içerisinde önemli temaslarda bulunduk. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım'a konuyu bizzat aktardım. Sadece hükümet kanadıyla da yetinmedik. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na projemiz hakkında sunum yaptık. Görüşmemizde projeyle yakından ilgilendi. Sayın Valimiz de konunun araştırılması yönünde talimat verdi. Gittiğim her çevrede de proje soruluyor. Müthiş bir sinerji yarattık. Tüm bunlar hem İzmirli'nin bu projeyi sahiplendiğinin hem de ne kadar doğru bir yolda olduğumuzun göstergesidir" şeklinde konuştu.
Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye, sağlık serbest bölgeleriyle Dubai’yi yakalayacak!
  • 16.07.2012 11:58

Türkiye, sağlık serbest bölgeleriyle Dubai’yi yakalayacak!

Türkiye, hayata geçireceği sağlık serbest bölgesi projeleriyle Dubai'yi geride b ...

Aziz Kocaoğlu İzmir Sağlık Serbest Bölgesi'ne destek veriyor!
  • 23.05.2012 11:26

Aziz Kocaoğlu İzmir Sağlık Serbest Bölgesi'ne destek veriyor!

İzmir'de yapılması planlanan Sağlık Serbest Bölgesi için İzmir Büyükşehir Beledi ...

Ege Koop sağlık bölgesi için gün sayıyıor!
  • 25.04.2012 12:29

Ege Koop sağlık bölgesi için gün sayıyıor!

Ege-Koop'un son projesi İzmir sağlık Serbest Bölgesi için Ankara'dan gelecek izn ...

Dünyanın ikinci büyük projesi İzmir’e..!
  • 16.04.2012 14:21

Dünyanın ikinci büyük projesi İzmir’e..!

İzmir Sağlık Serbest Bölgesi projesinin hayata geçmesi durumunda yıllık 10 milya ...